2002 Yi Wu "Ancient Spirit" Raw Pu-erh Tea cake

4.7 stars  4.7  3 hodnocení  Přidáno 15.05.2013 uživatelem sypalino, Stav čaje: [186] A 9519x
2002 Yi Wu "Ancient Spirit" Raw Pu-erh Tea cake
2002 Yi Wu "Ancient Spirit" Raw Pu-erh Tea cake 2002 Yi Wu "Ancient Spirit" Raw Pu-erh Tea cake 2002 Yi Wu "Ancient Spirit" Raw Pu-erh Tea cake
2002 Yi Wu "Ancient Spirit" Raw Pu-erh Tea cake 2002 Yi Wu "Ancient Spirit" Raw Pu-erh Tea cake 2002 Yi Wu "Ancient Spirit" Raw Pu-erh Tea cake
2002 Yi Wu "Ancient Spirit" Raw Pu-erh Tea cake

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: jaro 2002

Prodejce: Yunnan Sourcing

Yunnan Sourcing

Tagy: , , ,

Popis:

Vyrobeno výhradně z jarního materiálu 2002. Tento vlhčeji uložený koláč z oblasti Banna v sobě spojuje uhlazenou vyzrálou chuť s květinovým / kafrovým aroma. Čaj byl lisovaný tradiční metodou kameny a byl uložen v horkém a vlhkém Jing Hong až do roku 2011, kdy byl přesunut do Kunmingu. Pěkný, vlhčeji uložený čaj s vyzrálejší chutí. 380g koláč.


  •   Počet zobrazení: 9519  


Ondřej
17.05.2013 15:17:24
Ondřej

Vlhké zrání

5 stars 5.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Vůně je opravdu zemitá s lehkým ovocným nádechem. Chuť je překvapivě vyvážená. Na to, že se jedná o puerh, zrající ve vlhkém prostředí, je chuť příjemně vyvážená, povznášející. Pěkně se zde spojuje země a nebe. Určitě stojí za ochutnání, osobně zvažuji koupi celého koláčku. Cena není tak vysoká bereme-li v úvahu stáří čaje: 25g - $8, 380g - $53


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne

sypalino
23.05.2013 09:51:19

Ancient Spirit

5 stars 4.5 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Velmi dobrý, již dosti vyzrálý čaj. Vlhké skladování je v chuti znát, ale mám pocit, že nejvíce se projevilo při první přípravě. V dalších už tolik ne, zřejmě vlhkost ze vzorku vyvanula. Nálev je krásně plný, vůně je intenzivní ovocná, mísící se s vyzrálostí/zemitostí.
Čaj se opravdu krásně pije, vzorek zmizel velmi rychle. Rozhodně stojí minimálně za ochutnání.


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne

massilia
15.02.2014 12:08:04

Příjemně vyzrálý yiwu koláč

5 stars 4.5 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Velmi dobrý sheng puerh, hlavně, co se týká poměru cena/výkon. Vlhčí skladování je na chuti znát, ale nijak extrémně. Přesto se mi zdá, že oproti některým ostatním čajům z yiwu podobného stáří (oba big tree yiwu z pu-erh.sk nebo 2003 arbor hundred mark), které jsou v současné době dostupné na trhu, nenabízí tak bohaté chuťové textury a místy malinko drhne na jazyku. Možná by prospělo nechat jej ještě pár let odležet. Ve prospěch tohoto čaje ale hraje cena, která je oproti zmiňovaným čajům prakticky třetinová.Každopádně doporučeníhodný čaj s typickými yiwu kvalitami.

5g na dcl vody, oplach, poté 15/5/10/15/20/30/40/50/60/90 s.


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne



Tomáš
22.05.2013 13:01:40

Velmi pěkně vyzrálý Pu-Erh za dobrou cenu. Vlhké zrání je znát, ale není vůbec na škodu, čaj je dobře vyvážený a chuťově hezky plný. Myslím, že akorát na popíjení, nevím kam se posune dál, ale takhle mi vyhovuje. Doporučuji

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano +1 / Ne 0           Označit jako nevhodné

Ondřej
07.10.2013 09:59:28
Ondřej

Přidal jsem fotky "Ancient Spirit" – po smršti mladých shengů jsem potřeboval něco vyzrálého a opět mne nezklamal :)

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné

sypalino
21.08.2014 09:31:10

Více jak po roce, co jsem pořídil jeden koláč, jsem se rohodl do něj dloubnou, abych zjistil, jak se vyvíjí. Vlhké skladování se z chuti prakticky vytratilo, čaj chutná velmi dobře, lehce vyzrále, ovocně, jednotlivé nálevy jsou dosti plné a chuťově vyvážené, jen malinko je ještě cítit drsnost na jazyku. Spařený list voní krásně intenzivně ovocně. Nálej je světle hnědý. Výdrž mi ale přišla slabší, cca kolem pátého nálevu začínají nálevy dosti slábnout, což se dá ale docela napravit prodložením délky louhování. Příprava: cca 6g/ 100 ml yixing oplach 10s/15/10/20/25/30/35/45/60/90

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné

sypalino
26.10.2015 10:38:20

Po více než roce od poslední ochutnávky se čaj moc nezměnil, suchý list voní příjemně vyzrále, při příprave se v prvních třech nálevech objevuje hořkost, později se čaj usadí a nálevy jsou vyrovnanější. Chuť je typická yiwu, ovocná s vyzrálostí. příprava: 6g/100 ml yixing oplach 10s/15/10/25/35/45/60/90

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné

Ondřej
07.12.2015 12:38:27
Ondřej

O víkendu jsem si dal Ancient Spirita a bylo to přesně jak si psal v posledním komentáři. Čaj krásně, ovocně voní. V prvních 3-4 nálevech je pořád velmi málo cítit vlhké uložení. Už je to jen taková hranka, nebo spíš jen hořčí vlnka v dozvuku. Chuť pěkně ovocná, sílu má. Dal jsem si víc čaje než ty, tak 12g na 150ml. Dělal jsem krátké nálevy 10 až 15s. Kolem 6. nálevu to padá, a pak jsem je výrazně prodlužoval. Prolil jsem čajem 2 litry vody. Spokojenost.

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné



Čaje - Pu-erh

HaiWan Wild Tea 99

HaiWan Wild Tea 99
4.0 stars 1 hodnocení

Yiwu Hai Wan wild tea - special grade (pu-erh.sk favorite) Year: 1999...

2005 Nannuoshan TF Menghai Raw Puerh Cake

2005 Nannuoshan TF Menghai Raw Puerh Cake 357g
2.5 stars 1 hodnocení

Toto je klasický jarní Menghai bland, koláč z továrny Nanuoshan TF, která byla v roce...

2011 Bang Wei Spring

2011 Bang Wei Spring
0.0 stars 0 hodnocení

Bang Wei tea is known for its mild, pleasant, easy to drink nature. It has a sweet...

2016 Myanmar Jingdong Xiao Bing Cha 200g

2016 Myanmar Jingdong Xiao Bing Cha 200g
0.0 stars 0 hodnocení

The raw materials of this cake came from Jingdong, Myanmar, just west of the...

2009 Menghai "Spring of Menghai" Raw

2009 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea 357 grams
4.5 stars 1 hodnocení

This is a newer Menghai release, first released in 2005 and then again in 2006, 2007,...

Gao Shan Zhai 2012 Spring

Gao Shan Zhai 2012 Spring
0.0 stars 0 hodnocení

Popis prodejce: This is our favorite Tea Urchin pressing from the first batch of...


Citace - Pu-erh


„Pokud pijete čaj a pociťujete na špičce nebo blízko špičky jazyka - píchání, brnění nebo znecitlivující pocit, můžete si být téměř jisti přítomností agro-chemie v čaji.“

zhi-zheng-tea-shop-logo
Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q784] [s87]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„I když je pojmenování Camellia sinensis, stanovené v 19. století význačným botanikem sirem Georgem Wattem, všeobecně uznávané, přesto se ještě poměrně často můžeme setkat s názvem Thea sinensis, jenž dal čajovníku švédský botanik Linné (1707-1778). “

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q131] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy