2012 - 3 a více hvězdiček - 4 a více hvězdiček





Kabusé Okuyutaka 2012

Kabusé Okuyutaka 2012
4.2 stars 2 hodnocení, 1 komentář

Balenie: vákuové, 50 gramov, balené v Japonsku Čajík je originálne balený v Japonsku a skladovaný pri nízkych teplotách na Slovensku, čo zaručuje výnimočnú čerstvosť. Vôňa zohriatého listu: silná, prenikavá, vôňa čerstvo upečeného chlebíka Farba nálevu: zelenkavá, průzračná Chuť: vyprofilovaná, sladkastá s veľmi tenkým horkastým okrajom s výraznou dochuťou

2012 Mangfei "Da Ye Chun" Early Spring Raw Puerh Cake 400g

2012 Mangfei "Da Ye Chun" Early Spring Raw Puerh Cake 400g
4.5 stars 1 hodnocení, 1 komentář

Tento vysoce kvalitní čaj ze starých čajovníků pochází z malého obchůdku v Yongde. Byl použit časně jarní materiál z čajovníků starých 80-300 let. Mangfei je jedna z vysokých hor Yongde. Byl použit tradiční proces „sha-qing“ (kill-green) v pánvi wok, sušen na sluníčku a poté pečlivě lisován do 400g koláčů. Vůně suchých lístků je silná a skvělá. Čajová polévka je žlutě zelená, jiskřivě průzračná a voňavá. Chuť je plná, silná s rychlým huigan. Na jazyku zanechává květinově nasládlou chuť....

2012 Mangzhi Huang Shan Cha Xiao Bing 200g

2012 Mangzhi Huang Shan Cha Xiao Bing 200g
4.0 stars 2 hodnocení

This tea came from Mangzhi mountain which is located in the west of Xiangming village Mengla county, and next to the Gedeng mountain. Mangzhi tea mountain once had a very glorious history, but suffered a setback in the local wars during the end of the Qing Dynasty. Early spring harvest from wild arbor tea trees. Traditional “sha-qing” (kill-green) processing in wok and sun-dried. Select maocha was pressed by stone to this small pretty cake. A pleasing depth of...

2012 Autumn Fujian Anxi Benshan 100g

2012 Autumn Fujian Anxi Benshan 100g
3.8 stars 2 hodnocení

Jeden ze známý oolong čaju z oblasti Anxi je Beshan. Jed o vysokohorský oolong čaj (Gaoshan Benshan), lehce pražený s malou oxidací (poze 10 – 20%), pečlivě zpracován na začátku Října 2012. Tento čaj pochází z vesnice Xiping (西坪). Rolované, smaragdově zelené lístky vydávají jemnou vůni pomerančů. Výrazná chuť s květinově nasládlými tóny. Benshan = Source Mountain Kultivar : Ben Shan(本山)

Sourenee SFTGFOP 1 CH Muscatel 2nd Flush 2012 Organic

Sourenee SFTGFOP 1 CH Muscatel 2nd Flush 2012 Organic
4.0 stars 1 hodnocení, 1 komentář

ripe, sweet fruit, distinct darjeeling tones, wild honey, enjoyable aftertaste of overipe grapes

Dooteriah SFTGFOP 1 CH Muscatel 2nd Flush 2012

Dooteriah SFTGFOP 1 CH Muscatel 2nd Flush 2012
3.0 stars 1 hodnocení

bohatá, mierne 'bariková' chuť po dubových sudoch ako pri vínach, razatná a vyvážená horkosť, hladká a výrazná dochuť, pri krátších nálevoch čajové lístky davajú hodnotné aj ďaľšie nálevy, pri druhom náleve je dochuť príjemne mľaskavá, sorry za výraz ale málokedy sa mi stáva že po čiernych čajoch ešte si hodnú chviľu pomľaskávam a vychutnávam jeho dochuť, skorej pri lepších gušhu pu-erh-och

2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g

2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g
5.0 stars 1 hodnocení, 1 komentář

This tea is from Jingmai Da Zhai, grown on the Da Ping Zhang area, and is considered some of the finest Jingmai tea available. Another famous tea village is Mangjing. The Mangjing tea taste more simple and bitter, therefore be sold at a lower price. Jingmai mountain is famous for middle/little leaf tea (中小叶种茶) which is popular for its sweet taste and floral aroma. Jingmai Da Zhai is one of the most famous village and has the biggest ancient tea tree garden in Jingmai mountain,...

2012 Myanmar - Beyond The Small Mengsong Mountain Gushu Xiao Bing 200g

2012 Myanmar - Beyond The Small Mengsong Mountain Gushu Xiao Bing 200g
4.5 stars 1 hodnocení

Nezpracovaný materiál pro tento koláč pochází z vesnic Myanmaru (Barma), jde o severní hranici malého pohoří Mengsong. Čajovníky jsou staré zhruba 300 let a jsou neobhospodařovány. Místí lidé žijí v izolované oblasti, kde je velmi problematická doprava, proto je čaj přenášen přes hranici na zádech. Čaj není drahý, ale není jej snadné získat.


Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Čaj je velice náchylný k vstřebávání nejrůznějších vůní i pachů. Proto se při jeho výrobě až úzkostlivě dbá na vyloučení všech možných nežádoucích vlivů. Lidé, kteří pracují při sběru lístků a v čajových továrnách, nesmějí používat parfémy nebo jíst silně aromatická jídla.
Této vlastnosti čaje se využívá k jeho dodatečnému upravování. Rozlišujeme tři druhy takto upravených čajů:

1. čaje aromatizované přírodními vůněmi (ovoněné) - zpracované tradiční metodou za pomoci čerstvých květů jasmínu, magnólie, pomerančovníku, lotosu, růže, ibišku, chryzantémy…
2. čaje aromatizované esencemi - ať už přírodního či chemického původu
3. čaje ochucené - částmi sušených plodů nebo kořením, například mandlemi, sušenými jablky, rozinkami, zázvorem, kokosem, skořicí, hřebíčkem…“

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q317] [s31]

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy