2012 Autumn Fujian Anxi Benshan 100g

3.8 stars  3.8  2 hodnocení  Přidáno 15.02.2013 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [140] A 5131x
2012 Autumn Fujian Anxi Benshan 100g
2012 Autumn Fujian Anxi Benshan 100g 2012 Autumn Fujian Anxi Benshan 100g 2012 Autumn Fujian Anxi Benshan 100g
2012 Autumn Fujian Anxi Benshan 100g

Druh: Oolong

Země: Čína

Oblast: Fujian

Sklizeň: 10/2012

Výrobce: Zhengyunxiang Tea Factory

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy:

Popis:

Jeden ze známý oolong čaju z oblasti Anxi je Beshan. Jed o vysokohorský oolong čaj (Gaoshan Benshan), lehce pražený s malou oxidací (poze 10 – 20%), pečlivě zpracován na začátku Října 2012. Tento čaj pochází z vesnice Xiping (西坪). Rolované, smaragdově zelené lístky vydávají jemnou vůni pomerančů. Výrazná chuť s květinově nasládlými tóny.

Benshan = Source Mountain

Kultivar : Ben Shan(本山)


  •   Počet zobrazení: 5131  


Ondřej
20.02.2013 14:57:35
Ondřej

Jemný a svěží oolong

5 stars 4.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Po napaření v gaiwanu vydává jemnou, čerstvou vůni oolongu. Nálev má světle zelenou barvu, je zřejmé, že jde o méně oxidovaný čaj. Vůně je svěží, jemná. Chuť je příjemná, plná, na jazyku zanechává svěží květinovou chuť, ale velmi jemnou. Čaj rozhodně doporučuji. Uvážím li cenu $6 za 100g, uděluji mu 4 hvězdy.

Gaiwan 140ml, 7g čaje, voda 90°C, louhovat 45s a postupně prodlužovat, možno připravit 8 nálevů.


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne

Věčné Jaro
19.03.2013 13:29:57
Věčné Jaro

Zelenější oolong za dobrou cenu

5 stars 3.5 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Suché lístky jsou žluto-zelené. Výrazná, aromatická vůně. Nálev je svítivě žluto-zelený. Chuť je výrazná, trávová s květinovým dozvukem. Dobrý čaj na běžné pití.

Zalévám vodou 90 stupňů a začínám louhovat kolem 1 minuty. Druhý nálev je rychlejší cca 30s. Pak dle chuti prodlužovat. Snese i delší zalití.


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Oolong

2012 Spring Slight Charcoal Roasted

2012 Spring Slight Charcoal Roasted Zhangping Shui Xian Mini Cakes
0.0 stars 0 hodnocení

"Shui Xian" (also spelled Shui Hsien) - narcissus or water sprite This great...

2013 Čang-pching Šuej-sien „Černá perla“

2013 Čang-pching Šuej-sien „Černá perla“
0.0 stars 0 hodnocení

Velice zajímavý a kvalitní lisovaný čaj z málo známé oblasti Čang-pching. Tento oolong...

Wu Yi Da Hong Bao Traditional Oolong

Wu Yi Da Hong Bao Traditional Oolong
4.0 stars 1 hodnocení

Suchý list - vzhled: středně dlouhé lístky, lehce pokroucené a twistované, velmi tmavě...


Citace - Oolong


„Pro výrobu čajů se používá dvou, tří, v případě výroby oolongů či čaje typu Pchu-er až pěti lístků přilehlých k výhonku. Výhonek (pupen) se označuje jako tip a bývá porostlý bílým chmýřím. K výhonku přiléhá první čajový lístek, orange pekoe, ze kterého je nejkvalitnější a chuťově nejvýraznější čaj, druhý lístek pekoe už poskytuje čaj střední jakosti a zbylé tři lístky pekoe souchong, souchong a congou patří k nižším třídám. Na jakostní černé a zelené čaje se uštipuje jen výhonek a první dva lístky, poeticky nazývané dva lístky a srdíčko. Na nejlepší čaje se uštipuje pouze výhonek a přilehlý lístek. Na dobrý oolong a Pchu-er se dá použít všech pěti lístků. “

pribeh_caje_thoma
Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q142] [s31]




Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Zelený čaj procesem oxidace vůbec neprochází, a zachovává si tak všechny přírodní polyfenoly. Po otrhání se čajové lístky nechají nanejvýše dvě hodiny ve stínu zavadnout, nebo se začnou ihned zpracovávat - čili deenzymovat. Záleží na místních zvyklostech a druhu čaje. Oxidaci je zabráněno opražením na pánvi (nejčastější metoda používaná v Číně), propařováním (jež se používá u japonských čajů) nebo pečením. Poté se lístky tvarují a suší, obvykle několikrát za sebou“

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q140] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy