mimořádně zajímavý čerstvý (sklizeň říjen 2015) červený čaj sklizený z divoce rostoucích čajovníků starých 40 – 80 let v okolí vesnice Luo Shui Dong v pohoří Yi Wu. Zcela svébytný a velmi vzácný červený čaj (vyrobeno pouze 15 kg), nádherně snoubící charakter divokých čajovníků, čajů z Yiwu a těla a sladkosti červených čajů. Cena při rezervaci předem je 277,-/50 g, k dispozici pouze 3 kg.
Tento vynikající červený čaj z Matai v Yunnanu (okres Lincang) byl sklizen a zpracován výhradně ručně za použití lístků z volně rostoucích čajovníků variety Da Ye Zhong (používají se pro produkci Pu-Erhu) stáří cca 200 let. List je vynikající kvality oranžovo hnědé barvy, výluh má jasně rudý nálev a Vaše vjemy opojí nádherné tóny medu, kakaa, sušeného ovoce, skořice a melasy to vše podtrženo dlouhotrvajícím nasládlým aftertastem. V čaji se snoubí díky použitému listu síla a výdrž...
This tea come from Mengsong area and single mountain and autumn late September harvest. Nowadays the old tree or gushu red tea is very popular. Most of these teas in the market have one problem. The processing is very bad. Our friend who is experienced puerh tea producer in Menghai invited an Fengqing red tea maker to help him make good red tea from their organic old tree garden. Trees in this mountain have 80-200 years and grown wild in the forest. This tea have heavy honey aroma, dark...
Neobvyklý ale vynikající červený čaj z málo známé oblasti Čang-pching. Jedná se o čaj vyrobený z kultivaru Šuej-sien, ze kterého se většinou vyrábí oolong. Čaj je lisovaný do kuliček cca 10g balených v papíře, jak je pro danou oblast typické. Tento tradiční způsob lisování byl kdysi v provincii Fu-ťien celkem běžný – pamětníci tvrdí, že se tak před několika desetiletími vyráběla dokonce i Tchie Kuan-jin v An-si. Dnes je nicméně Čang-pching posledním místem, které si tento zvyk zachovalo....
Tradičně a kompletně ručně zpracovaný červený čaj z původních zahrad. Dobře tvarovaný list vysoké kvality, nálev plné, velmi silné a výrazné, harmonické, charakteristicky nasládlé, chuti s květinovými, kakaovými, ovocnými a kořeněnými tóny a dlouhotrvající dochutí.
Tento malý koláček červeného čaje je vyroben z jarní sklizně 2012 z vysokohorské oblasti Simao. Koláček byl pečlivě lisován v Menghai, má jednoduchý bílý obal. 10 koláčků je baleno v bambusovém tongu. Pěkný, tmavě čokoládový, voňavý, jemný a sladký s nádechem medu
This tea is collected from ancient, wild trees on Wuliang mountain. These are truely wild trees, that haven't been planted by humans and average around 800-1000 years old. The leaves naturally have honey like characteristics in the taste and aroma, which lends them very well to being made into hongcha (Red/Black tea). I find it difficult to get excited by many hongcha - the oxidisation often seems to mute many of the characteristics of teas that I find most enjoyable. This one...
Material came from the same tea trees with Longjing green tea. The dry tea leaves are rolled tightly and full of aroma. The liquor has a deep ruby red, aroma of ripe berries, nuts and cinnamon with a little dark chocolate flavor, fresh and velvety smooth mouthfeel, with a surprisingly long, charming aftertaste. Really worth a try! Producing area : Hangzhou area , Zhejiang province Production date : Early April 2013
Jinggu area, it's famous for one of varietal tea trees – Da Bai Hao – “Big White tomentum”. The tea leaves and buds with dense white tomentum are larger than other tea variety. Its delicate aroma is sweet and appealing, its taste is thick mellow and unforgettable. This is one of highest Yunnan black tea production - first harvest, hand picked and highly selective process. Pleasant taste of Yunnan Hong Cha (black teas). The dry material - hairy aromatic long buds. Rich flavorful...
This is a lightly processed black tea that was hand-crafted using a wild tree purple leaf varietal from Dehong prefecture. Ye Sheng "野生“ varietal aka "Camellia sinensis (L.) Kuntze var. assamica (J. Masters) Kitam." is a primeval varietal that pre-dates Camellia Sinensis var. Assamica and is a naturally occuring non hybridized varietal. It's potency in cha qi arises from it's unadulterated nature. It is naturally bug repellent, grows wild in the forests of Yunnan at an altitude of 1600-2200...
Popis od prodejce : Famous and well know red tea which come from Fujian province, Wuyi mountain, Tong Mu area. This tea is made in traditional way, used original smoked method, made from local small varietal tea trees. Spring harvest, nearby villages in Wuyi mountain. Thats why called Wai shan Xiao zhong (外山小种, teas outside of Tong Mu area). Small tight rolled dark leaves with good ratio of buds. The smokines is light and refined, unlike commercial Lapsang Souchong. Smooth, thick, great...
„Pokud se ve vůni čaje objeví nepříjemný pach, je na zváženou zda vůbec ochutnávat takový čaj, který bude s velkou pravděpodobností neuspokojivý.“
21.06.2018 @ 09:54:35 - sypalino:
Ochutnávka po téměř dalších dvou letech, čajové lístky v suchém stavu stále pěkně voní,...
04.04.2017 @ 09:44:12 - sypalino:
Ochutnávka po 5-ti letech. Chuťově je teď takový převážně ovocný s lehkou...
30.08.2016 @ 08:53:24 - sypalino:
Po delší ochutnávka, jak se čaj vyvíjí. Suchý list si stále drží příjemné aroma, barva...
25.03.2016 @ 19:54:31 - sypalino:
Zdravím, čaj je podle mého soudu vynikající, jako sváteční pití vřele doporučuji, také...
25.03.2016 @ 11:01:46 - massilia:
Už jste někdo pil tento čaj? Celkem mne zajímá, uvažoval jsem o něm jako o takovém...
24.03.2016 @ 10:10:59 - Ondřej:
Hekai 15 mi z loňských Chawang čajů chutnal nejvíc. Loňské jaro prý bylo dobré a na...
23.03.2016 @ 18:58:57 - massilia:
Hmm, ten loňský Hekai jsem ještě nepil. To je tak dobrý, že stojí za celý tong? Obecně...
23.03.2016 @ 13:24:52 - Ondřej:
Nejprve jsem pořídil vzorek a hned poté si objednal jeden kousek. Připravoval jsem ho...
21.03.2016 @ 16:13:09 - massilia:
Zatím jsem ho vařil tak třikrát čtyřikrát. Jednou jsem při oplachu a prvních nálevech...
21.03.2016 @ 13:54:24 - massilia:
Osobně zůstávám na klasice: 4g/100 ml, vařící voda, časy...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.