Domů >  > 

Čaje





2006 Ye Sheng Qiao Mu Zhuan Cha Raw 250g

2006 Ye Sheng Qiao Mu Zhuan Cha Raw 250g
0.0 stars 0 hodnocení

The Menglong TF made this 250g tea brick from ancient wild tea tree material in 2006. Purple large leaves varietal tea is from Mengmao village, Baoshan region. This place is famous for wild arbor tea (Qiao Mu). It is the optimum ecological environment for the growth of grandifoliate planted tea trees. Four years proper store in Kunming makes the tea soup golden yellow, fruity aroma and a smooth flavour. The taste resembles some sorts of laocha(old oolong tea)! The packing paper is not...

2015 Spring Man Nuo Gu Shu Mao Cha 50g

2015 Spring Man Nuo Gu Shu Mao Cha 50g
0.0 stars 0 hodnocení

Man Nuo ancient tea gardens, at an altitude of 1266 meters. The tea trees are really old and magnificent, most of them grow on the slopes, reach up to 2 or 3 meters high and more than 10 cm stem diameter. There are very few other trees in the garden. Dry tea leaves are tight and dark. Golden yellow tea soup, wild flowers aroma. The most loved aspect of this tea is its aftertaste, which has a special mellow flavor in the throat when drinking. Harvest area: Mannuo,...

old school 7542 BingCha 2011

old school 7542 BingCha 2011
0.0 stars 0 hodnocení

I tasted several 7542 original Dayi cakes from recent years going back to 1997. Only the oldest made quiet an impression on me. Although this one cost several hundreds Euro already. I also run into a few 'private order 7542 cakes too. The 2011 one, a dry stored in Jiangsu, with very strong typical characteristics and a good price had to end up in pu-erh.sk aged raw pu-erh teas offer. Taste: Clean without any disturbing side effect, a strong bitterish, fruity 'menghai'...

2013 Čang-pching Šuej-sien „Černá perla“

2013 Čang-pching Šuej-sien „Černá perla“
0.0 stars 0 hodnocení

Velice zajímavý a kvalitní lisovaný čaj z málo známé oblasti Čang-pching. Tento oolong byl ručně sklizený v zahradě u vesnice Nan-jang a tradičněji zpracovaný, čím se myslí zejména vyšší stupeň fermentace, silnější pečení na dřevěném uhlí a lisování. Tento tradiční způsob lisování byl kdysi v provincii Fu-ťien celkem běžný – pamětníci tvrdí, že se tak před několika desetiletími vyráběla dokonce i Tchie Kuan-jin v An-si. Dnes je nicméně Čang-pching posledním místem, které si tento zvyk...

Meng Hai TF Purple Dayi 7542 Beeng Cha 2001

Meng Hai TF Purple Dayi 7542 Beeng Cha 2001
0.0 stars 0 hodnocení

Archívny sheng pu-erh z Menghai Tea Factory, klasická receptúra 7542 z roku 1975, produkcia z roku 2001. Koláč obsahuje čajové lístky triedy 4 - 8 zbierané na jar 1999 a jar 2000. Veľmi energetický čaj s delikátnou arómou a výraznou, bohatou, klasickou chuťou, typickou pre uvedenú receptúru. Čaj zrel do roku 2013 na Taiwane a v Hongkongu, po 13 rokoch má vynikajúcu chuť a zároveň potenciál na ďalšiu archiváciu a zretie. Poznámka: Receptúra 7542 je jedna z najslávnejších a...

Yunnan Red Matai - spring 2016

Yunnan Red Matai - spring 2016
4.5 stars 1 hodnocení

Tento vynikající červený čaj z Matai v Yunnanu (okres Lincang) byl sklizen a zpracován výhradně ručně za použití lístků z volně rostoucích čajovníků variety Da Ye Zhong (používají se pro produkci Pu-Erhu) stáří cca 200 let. List je vynikající kvality oranžovo hnědé barvy, výluh má jasně rudý nálev a Vaše vjemy opojí nádherné tóny medu, kakaa, sušeného ovoce, skořice a melasy to vše podtrženo dlouhotrvajícím nasládlým aftertastem. V čaji se snoubí díky použitému listu síla a výdrž...

2011 Bang Wei Spring

2011 Bang Wei Spring
0.0 stars 0 hodnocení

Bang Wei tea is known for its mild, pleasant, easy to drink nature. It has a sweet grassy flavor, the tea liquor is clear and bright yellow, with an aroma of sticky rice and genmaicha. Located in Lancang province, a day’s drive from the nearest airport, Bang Wei is less visited than more famous tea producing areas like Lincang, Menghai, or Yiwu. This village has many excellent ancient tea trees, growing at 1,800m elevation, including a massive 1,700 year old tree that dominates the village....

2012 Miles' Birthday Blend Spring

2012 Miles' Birthday Blend Spring
0.0 stars 0 hodnocení

This cake is a special Yiwu blend that we made to celebrate the birth of our son Miles, the dragon baby. When he was 5 months in the womb, he visited the mountains where this tea was made. The leaves are 80% Gua Feng Zhai, 20% secret :) Completely hand made, stone pressed & double wrapped, this cake is a gem. The story behind the wrapper design - Miles was born in the year of the dragon, at 9:43am. The time of birth is indicated by the position of the dragon's forearms. Because Miles was...

Gao Shan Zhai 2012 Spring

Gao Shan Zhai 2012 Spring
0.0 stars 0 hodnocení

Popis prodejce: This is our favorite Tea Urchin pressing from the first batch of early Spring 2012 maocha. This Gao Shan Zhai 高山寨 puerh cake is pressed from un-pruned 300 year old trees and has amazing chaqi that is almost euphoric. It also has great endurance, lasting for 15+ infusions. The wet leaves give off a sweet, light, floral fragrance, the liquor is a clear bright yellow. Look out for the ethereal huigan that rises into the nasal cavity. Completely hand processed according to...

2012 Zhang Jia Wan

2012 Zhang Jia Wan
4.5 stars 1 hodnocení

Popis prodejce: Zhang Jia Wan 张家湾 is a tea growing region on Man Sa mountain, north of Yiwu, just a few kilometres from the Laos border. In 1981, Zhang Jia Wan’s residents were relocated to Man La town, 13km away, down in the valley next to the highway. Their 300+ year old tea trees now grow isolated, high on the mountain at 1,300-1,600m elevation, making them highly prized. They are small arbor trees, having been cut down once in the 1980s to make way for corn. Luckily these hardy trees...

2014 Mengsong Ripe Puerh Cake 357g

2014 Mengsong Ripe Puerh Cake 357g
0.0 stars 0 hodnocení

Pozdní jarní sběr roku 2014, oblast Mengsong, mírná fermentace. Klasický ripe puerh z oblasti Menghai vyrobený z 60-80 let starých stromů. Tmavě červený nálev, plný a uhlazený s tóny tmavé čokolády, sladký dozvuk. Lez ho zalévat hodně krát. Skvělý zralý ripe puerh k okamžitému pití, ale je též vhodný k dlouhodobému uložení.

2005 (2015) Chawangpu Bulang Shan Old Tree Xiao Bing 200g

2005 (2015) Chawangpu Bulang Shan Old Tree Xiao Bing 200g
0.0 stars 0 hodnocení

This tea was found in friend´s warehouse in Menghai where was stored since 2005. Clean but tropical storage change the taste very nice. Large strong leaves with fat buds. Smooth, sweet aged woody and ripe fruit taste, slightly very comfortable bitterness, fast huigan. Production date : harvest Spring 2005, pressed 2015/4 Harvest Area : Bulang mountain, Menghai Weight : 200g per cake, 5 cakes in bamboo tong (1kg)

2012 Xiaguan FT Flame Mushroom (Jin Cha) Raw Puerh Tea 250g

2012 Xiaguan FT Flame Mushroom (Jin Cha) Raw Puerh Tea 250g
0.0 stars 0 hodnocení

This Xiaguan mushroom shape raw puerh tea is made for Fei Tai (For Taiwan)" means this product was a special order of "Fei Tai" Company. Fei Tai Company is the biggest Xiaguan TF and Menghai TF pu-erh tea distributor in Taiwan. It is claimed that the customized products of Fei Tai company reaches a higher quality in Xiaguan TF. The high-level "FT" tea chose better raw materials. This tea is a good blend of 1-3 years old materials from different Yunnan areas. Pressed to mushroom...

2001 CNNP Private Order 7542 Raw Puerh Cake 357g

2001 CNNP Private Order 7542 Raw Puerh Cake 357g
0.0 stars 0 hodnocení, 2 komentáře

This is a good example of CNNP "7542" production. This custom-made "7542" cake was made by an affiliated factory of Menghai TF. This tea cake is composed of wild arbor and garden tea. First three years stored in China and then bought and stored in Malaysia since 2004. Clean and very good storage! Full body, balanced, sweet, with fast huigan. Give many enjoyable infusions !

2014 Laos Ban Komaen (Blue) Gu Shu Raw Puerh Cake 200g

2014 Laos Ban Komaen (Blue) Gu Shu Raw Puerh Cake 200g
0.0 stars 0 hodnocení

Phôngsali is a province of Laos, bordering Yiwu, Yunnan. It is located high in the mountains, approximately 450–1,800 metres above sea level. Phôngsali is well know as ancient tea caravan in the past, is also one of the important origin of yunnan puer tea in history. In recent years, with the ancient tea market continued to heat up, more and more people set their sights on the border tea that come from unknown villages in Myanmar or Laos. The ancient tea trees resources in...

«« 1  2  3 4 ... 13 »»

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Zelený čaj procesem oxidace vůbec neprochází, a zachovává si tak všechny přírodní polyfenoly. Po otrhání se čajové lístky nechají nanejvýše dvě hodiny ve stínu zavadnout, nebo se začnou ihned zpracovávat - čili deenzymovat. Záleží na místních zvyklostech a druhu čaje. Oxidaci je zabráněno opražením na pánvi (nejčastější metoda používaná v Číně), propařováním (jež se používá u japonských čajů) nebo pečením. Poté se lístky tvarují a suší, obvykle několikrát za sebou“

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q140] [s31]

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy