Tento příjemný červený čaj pochází z první sklizně z oblasti Jingmai v Lancangu. Perfektní zpracování, kvalitní čajovníky staré mezi 60-100 let, které rostou v přirozeném prostředí místního lesa. Většina stromů jsou „Zhong ye zhong“, výjimečně „Xiao ye zhong” nebo “Da ye zhong” což dává tomuto unikátnímu červenému čaji původní charakter. Čaj má plné tělo, je sladký s tony medu a tmavé čokolády.
Tento čaj pochází z Jingmai Da Zhai, pěstované v Da Ping Zhang oblasti, a je považován za nejlepší Jingmai čaje dostupný na trhu. Zakoupili jsme pár kilo této Huang Pian maoči a vzali ji do Kunming, kde část nabízíme jako volné listy a zbytek bude lisován do koláčů. Jedná se o raw puerh té nejvyšší kvality ze starších čajových lístků (Huang Pian - žluté listy, nebo Da Ye Zi). Starší listy pocházející ze stovky roků starých stromů, jde o zežloutlé, červené nebo oranžově zbarvené listy. Čajoví...
Tento čaj je vyroben stejným způsobem jako známý bílý čaj "Bílá pivoňka" (Bai Mu Dan) z oblasti Fujain - Ochutnejte podobné, ale ne stejné. Tento čaj pochází z čajové oblasti v blízkosti Jingmai, Lancang s velkolistými odrůdami čajovníků. Jasně světle žluto-zelená čajová polévka, příjemné aroma. Sladká, bohatá, příjemná a svěží chuť.
This is the first time we made blending raw puer cake, so we took advice from a more experienced tea seller, who is also a friend. He offered many high quality Maocha from Mengsong area. The materials we chose came from the highest altitude (1860m) place, next to the Naban river national nature reserve. Far away from noise and pollution! Jingmai tea came from the same tea-maker as last year. We watched them only pick ancient trees for us. All the tea leaves are from one single...
Popis od prodejce: Use Jingmai mountain arbor (Qiao Mu) tea which picked before Grain Rain (mid-April) as raw material, this traditional stone pressed cake is one of the most attractive raw puerh in our store. When make the tea, the house can be filled with fruity fragrance. It is a very enjoyable experience. Bright yellow infusions, with honey sweet taste and light apricot aroma, rich and balanced. After 4 years dry storing in Kunming, 0502 is very good for drink now. And this tea will...
„Doufáme, že tímto krátkým úvodem pomůžeme demystifikovat čaj puerh. Neexistují žádná tajemství, jak poznat dobrý Puerh. Svět Puerhu je složitý, ale není nevysvětlitelný.“
21.06.2018 @ 09:54:35 - sypalino:
Ochutnávka po téměř dalších dvou letech, čajové lístky v suchém stavu stále pěkně voní,...
04.04.2017 @ 09:44:12 - sypalino:
Ochutnávka po 5-ti letech. Chuťově je teď takový převážně ovocný s lehkou...
30.08.2016 @ 08:53:24 - sypalino:
Po delší ochutnávka, jak se čaj vyvíjí. Suchý list si stále drží příjemné aroma, barva...
25.03.2016 @ 19:54:31 - sypalino:
Zdravím, čaj je podle mého soudu vynikající, jako sváteční pití vřele doporučuji, také...
25.03.2016 @ 11:01:46 - massilia:
Už jste někdo pil tento čaj? Celkem mne zajímá, uvažoval jsem o něm jako o takovém...
24.03.2016 @ 10:10:59 - Ondřej:
Hekai 15 mi z loňských Chawang čajů chutnal nejvíc. Loňské jaro prý bylo dobré a na...
23.03.2016 @ 18:58:57 - massilia:
Hmm, ten loňský Hekai jsem ještě nepil. To je tak dobrý, že stojí za celý tong? Obecně...
23.03.2016 @ 13:24:52 - Ondřej:
Nejprve jsem pořídil vzorek a hned poté si objednal jeden kousek. Připravoval jsem ho...
21.03.2016 @ 16:13:09 - massilia:
Zatím jsem ho vařil tak třikrát čtyřikrát. Jednou jsem při oplachu a prvních nálevech...
21.03.2016 @ 13:54:24 - massilia:
Osobně zůstávám na klasice: 4g/100 ml, vařící voda, časy...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.