Tento vynikající červený čaj z Matai v Yunnanu (okres Lincang) byl sklizen a zpracován výhradně ručně za použití lístků z volně rostoucích čajovníků variety Da Ye Zhong (používají se pro produkci Pu-Erhu) stáří cca 200 let. List je vynikající kvality oranžovo hnědé barvy, výluh má jasně rudý nálev a Vaše vjemy opojí nádherné tóny medu, kakaa, sušeného ovoce, skořice a melasy to vše podtrženo dlouhotrvajícím nasládlým aftertastem. V čaji se snoubí díky použitému listu síla a výdrž...
This nice small cake is made from early spring Wuliangshan and Lincang material. Many buds and apparent leaf tips.Iron cake is tightly compressed, so its qualitative transformation is slow. Definitely tea for longer-term store.The soup is clear and bright. It has faint scent, pleasant to the palate. The taste is strong and powerfull, floral and sweet huigan. (CERTIFIED ORGANIC OFDC SEPA)
Di Jie je jedna z mála vesnic v okolí Bingdao. Tato macho pochází z pozdní zářijové sklizně ze starých čajovníků. Silné aroma, bohatá chuť v ústech, rychlý huigan. Je silnější než Bingdao, obsahuje též hořkost. Tato maocha je vyrobena tradiční metodou, ne jako mnoho jiných „zelených puerhů“, které se sice nyní dobře pijí, ale bez potenciálu ke zrání!
Tento vysoce kvalitní čaj ze starých čajovníků pochází z malého obchůdku v Yongde. Byl použit časně jarní materiál z čajovníků starých 80-300 let. Mangfei je jedna z vysokých hor Yongde. Byl použit tradiční proces „sha-qing“ (kill-green) v pánvi wok, sušen na sluníčku a poté pečlivě lisován do 400g koláčů. Vůně suchých lístků je silná a skvělá. Čajová polévka je žlutě zelená, jiskřivě průzračná a voňavá. Chuť je plná, silná s rychlým huigan. Na jazyku zanechává květinově nasládlou chuť....
„Sebrané základy říkají: ‚Vždy zkoumej sám sebe: zastavily se falešné představy a myšlenky? Je zapojení se do vnějších věcí minimální? Zůstávám nepohnutý ve styku s věcmi? Je černé a bílé bez rozdílu? Jsou mentální obrazy ve snech přesné a nejsou zmatené? Je mé srdce v klidu? Tímto způsobem můžete změřit hloubku vašeho následování Cesty.‘“
21.06.2018 @ 09:54:35 - sypalino:
Ochutnávka po téměř dalších dvou letech, čajové lístky v suchém stavu stále pěkně voní,...
04.04.2017 @ 09:44:12 - sypalino:
Ochutnávka po 5-ti letech. Chuťově je teď takový převážně ovocný s lehkou...
30.08.2016 @ 08:53:24 - sypalino:
Po delší ochutnávka, jak se čaj vyvíjí. Suchý list si stále drží příjemné aroma, barva...
25.03.2016 @ 19:54:31 - sypalino:
Zdravím, čaj je podle mého soudu vynikající, jako sváteční pití vřele doporučuji, také...
25.03.2016 @ 11:01:46 - massilia:
Už jste někdo pil tento čaj? Celkem mne zajímá, uvažoval jsem o něm jako o takovém...
24.03.2016 @ 10:10:59 - Ondřej:
Hekai 15 mi z loňských Chawang čajů chutnal nejvíc. Loňské jaro prý bylo dobré a na...
23.03.2016 @ 18:58:57 - massilia:
Hmm, ten loňský Hekai jsem ještě nepil. To je tak dobrý, že stojí za celý tong? Obecně...
23.03.2016 @ 13:24:52 - Ondřej:
Nejprve jsem pořídil vzorek a hned poté si objednal jeden kousek. Připravoval jsem ho...
21.03.2016 @ 16:13:09 - massilia:
Zatím jsem ho vařil tak třikrát čtyřikrát. Jednou jsem při oplachu a prvních nálevech...
21.03.2016 @ 13:54:24 - massilia:
Osobně zůstávám na klasice: 4g/100 ml, vařící voda, časy...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.