2005 Boyou TF 0507M Ripe Puerh Cake

5.0 stars  5.0  1 hodnocení  Přidáno 14.12.2013 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [310] A 5137x
2005 Boyou TF 0507M Ripe Puerh Cake
2005 Boyou TF 0507M Ripe Puerh Cake 2005 Boyou TF 0507M Ripe Puerh Cake 2005 Boyou TF 0507M Ripe Puerh Cake
2005 Boyou TF 0507M Ripe Puerh Cake 2005 Boyou TF 0507M Ripe Puerh Cake 2005 Boyou TF 0507M Ripe Puerh Cake
2005 Boyou TF 0507M Ripe Puerh Cake 2005 Boyou TF 0507M Ripe Puerh Cake 2005 Boyou TF 0507M Ripe Puerh Cake
2005 Boyou TF 0507M Ripe Puerh Cake

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: 2005 Menghai, Xishuangbanna

Datum výroby: lisováno v září 2006

Výrobce: Boyou Tea Factory

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy: , ,

Popis:

Boyou was founded in 2005, now is one of the factories which still adhere to the strictest sanitary standard in Xishuangbanna. Boyou TF hire Master Huang An Shun who was fermentation workshop director working at the Menghai Tea factory since 1957 to be supervisor for fermentation process.

05 series ripe puerh is the first batch of products. Used 2005 fermented and matured materials, after more than six months storage, select 7th grade material and blended into this "0507M"product. Similar recipe and taste with Dayi 7572, but only half the price.

Deep red and clean tea liquor, smooth with nice aroma and sweet aftertaste! This tea is made of large leaves material and can brewed for many times.

Shi Kun Mu recommend - "Especially 0507 is made of young and strong leaves, light fermentation, light 'Duiwei', taste thick, full-bodied and sweet, lingering aftertaste..."


  •   Počet zobrazení: 5137  


Ondřej
24.12.2013 13:15:12
Ondřej

Jasných 5 hvězd

5 stars 5.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Číslování puerů bylo standardizováno Yunnan Tea Company v roce 1976 za účelem lepšího exportu této komodity. Standardní číslování koláčů bylo čtyřmístné. První dvě čísla uváděly rok vytvoření dané receptury. Třetí číslice udávala kvalitativní třídu čajových lístků a poslední číslo označovalo kód čajové továrny. Například známá receptura 7572 říká, že byla vytvořena v roce 1975, použito je listí kvality 7 a vyrobeno v 2=Menghai Tea Factory. Tato továrna produkuje své výrobky od roku 1989 pod obchodní značkou Dayi. Od roku 2007 platí však zákaz používání původních Menghai TF/ Dayi receptur v názvech produktů jiných společností. Proto má Boyou jiné označení pro v podstatě stejnou recepturu.
0507 - první dvě čísla označují rok vytvoření receptury použité pro výrobu tohoto čaje. V tomto případě je to rok 2005. Druhé dvě číslice označují kvalitativní třídu čajových lístků.

Suchý čaj voní oříškově, žádná stopa po zemitosti. Při porovnání 0507M a 0508M mi přijdou suché vzorky identické. Vůně 0508M je také oříšková. Povrch obou koláčku obsahuje světlejší a tmavší lístky.
Vůně spařených lístků je na malou chvilku zemitá, okamžitě ale přechází ve velmi intenzivní ovocnou vůni přezrálého ovoce s nádechem oříšků.
První nálev má jemnou oříškovou chuť, žádná zemitost a zanechává jemný sladký pocit v ústech.
Druhý nálev je pecka. Konzistence je hladivá a hustá. Čaj příjemně klouže do břicha, které prohřívá. Energii cítím v rukách a ve tvářích. Chuť je oříšková s nádechem ovocnosti.
Mám rád ovocnost v chuti zralých Shu čajů a toto je přesně dle mého gusta. Zemitos je nahrazena oříškovou chutí, hustá a hladivá konzistence. Pěkná prohřívací energie. Čaji nelze nic vytknout, prostě jasných 5 hvězd.
Špatné zprávy na závěr – čaj je již vyprodán. Na ChaWangu koupíte už jen vzorek 25g za $3 – určitě doporučuji ochutnat.

7g na 150ml – oplach – 15s/10/12/15/20/


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

2010 Longchang Puer Brick 100g

2010 Longchang Puer  Brick 100g
0.5 stars 1 hodnocení

Shu cihlička přivezená z Číny jako dárek, prodejce neznámý. Výrobce je uveden jako...

2004 Shi Kun Mu Yibang Gushu Raw Puerh

2004 Shi Kun Mu Yibang Gushu Raw Puerh Cake 400g
4.8 stars 4 hodnocení

Tento koláč je jeden ze sady čtyř koláčů vyrobených mistrem Shi Kun Mu (Yiwu ,...

2011 Mengmao Lao Shu Ye Sheng Xiao Bing

2011 Mengmao Lao Shu Ye Sheng Xiao Bing 100g
5.0 stars 1 hodnocení

2011 Spring harvest. This material come from Baoshan area, 2600 meters high mountain...

Luo Shui Dong 2012 Spring

Luo Shui Dong 2012 Spring
4.0 stars 1 hodnocení

Tento koláč je vyroben z vysoce kvalitního Gushu materiálu pocházejícího z Luo Shui...

2007 Jingmai Qiao Mu “0502”

2007 Jingmai Qiao Mu “0502”
3.5 stars 2 hodnocení

Popis od prodejce: Use Jingmai mountain arbor (Qiao Mu) tea which picked before Grain...

BaDa 2013 - blind tasting set 1

BaDa 2013 - blind tasting set 1
4.8 stars 2 hodnocení

samotné zlisované voňajú silne ovocne, chuť je horkasto, orieškovo, mandlovo, ovocno,...


Citace - Pu-erh


„Proces výroby tohoto vysoce kvalitního nápoje pokračuje i po té co byl naložen na koně. Během dlouhé cesty si slisované čajové cihly zachovávali relativně stálou teplotu. Nastalo období přirozeného a plynulého kvašení. Čaj pu-erh je jako víno – čím déle ho máte, tím je lepší. “

cesta_caje_a_koni_lisovani_caje_pu_erh_kameny
Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q340] [s34]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Německá studie odhalila, že přikládání filtrovaného odvaru z extraktu zeleného čaje a horké vody na kůži po dobu 10 minut, třikrát denně může pomoci lidem, jejichž kůže byla poškozena radiační terapií (po 16-22 dnech).“

Zdroj Web: Zelený čaj: Zelený čaj a zdraví[online]. Wikipedie. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Zelený_čaj>. [q161] [s35]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy