2005 Jinuo Shan You Le "Red Sun Drum"

0.0 stars  0.0  0 hodnocení  Přidáno 23.04.2013 uživatelem sypalino, Stav čaje: [181] A 4355x
2005 Jinuo Shan You Le "Red Sun Drum"
2005 Jinuo Shan You Le "Red Sun Drum" 2005 Jinuo Shan You Le "Red Sun Drum" 2005 Jinuo Shan You Le "Red Sun Drum"
2005 Jinuo Shan You Le "Red Sun Drum"

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: Early Spring 2005

Výrobce: Jinuo Mountain tea factory

Prodejce: Yunnan Sourcing

Yunnan Sourcing

Tagy: , , ,

Popis:

Popis od prodejce: This is produced by the Jinuo Mountain tea factory of Xi Shuang Banna and is composed entirely of Early Spring 2005 You Le Mountain tea from 50 to 70 year old trees near Longpa village. Jinuo Shan is the name given to "You Le Mountain" by local Jinuo minority group that lives in the area. The Jinuo Mountain tea factory was started in 2003 by a development grant given by the Xishuangbanna Prefectural government to develop You Le Mountain tea production with the aim to increase the standard of living of the local Jinuo inhabitants. About the Jinuo minority group (translated from 2004 Guoyan Jinuo Minority cake nei piao by Aaron Davis): The Jinuo ethnic group, also known as Youle, is unique to Yunnan.They primarily inhabit Jinghong municipality's Jinuo mountain. Themeaning of "Jinuo" in the Jinuo language is "descendants of thematernal uncle," reflecting the fact that Jinuo society was oncematriarchal. Jinuo people tend to live in open space cleared fromvirgin forest. Their grass houses are built to resemble Kong Ming'shat [note: Kong Ming is another name for 3rd century Chinese heroZhuge Liang]. They have a long history of tea growing, believing teawas given to them by Kong Ming. Consequently, they revere him as"father of tea." Their primary cash crops are tea and rubber. The tea itself is smooth and already suprisingly aged by its 5 years in the relatively warm and humid climate in Banna (Xishuangbanna). The tea is spring picking and thick and stout in appearance. The tea liquor is golden-orange color and with a fast sweet after-taste.


  •   Počet zobrazení: 4355  






Čaje - Pu-erh

2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v

2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Nevěsta - Fénix
5.0 stars 1 hodnocení

Nevěsta - Fénix z pohoří Bu Lang (2010 Bu Lang Jie Liang Xiao Beeng Cha) ...

2005 Nannuoshan TF Menghai Raw Puerh Cake

2005 Nannuoshan TF Menghai Raw Puerh Cake 357g
2.5 stars 1 hodnocení

Toto je klasický jarní Menghai bland, koláč z továrny Nanuoshan TF, která byla v roce...

2009 Lixing Raw Puerh Cake 357g

2009 Lixing Raw Puerh Cake 357g
3.0 stars 1 hodnocení

Jarní a pozdně jarní sklizen roku 2009, jde o blend materiálu z Lacangu a Menghai....

2002 Fu Cha Ju Ailaoshan Ripe Puerh Cake

2002 Fu Cha Ju Ailaoshan Ripe Puerh Cake
4.2 stars 2 hodnocení

Popis od prodejce : This high quality ripe cake is made of spring large-leaf varietal...

2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha

2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g
4.5 stars 1 hodnocení

This is the first time we made blending raw puer cake, so we took advice from a more...

2001 CNNP Private Order 7542 Raw Puerh

2001 CNNP Private Order 7542 Raw Puerh Cake 357g
0.0 stars 0 hodnocení

This is a good example of CNNP "7542" production. This custom-made "7542" cake was...


Citace - Pu-erh


„Pokud pijete čaj a pociťujete na špičce nebo blízko špičky jazyka - píchání, brnění nebo znecitlivující pocit, můžete si být téměř jisti přítomností agro-chemie v čaji.“

zhi-zheng-tea-shop-logo
Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q784] [s87]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Kouřovost
Umění výroby čaje ze starých čajovníků je velmi staré. Není jednoduché se naučit umění ručního pečení čaje. Jakákoliv malá chyba ovlivní chuť čaje. Kouřovost nebo yan wei je jedním z příkladů, ale je nutné jej odlišit od připálené chuti, která je popisována jako hu wei. Ta druhá chuť – připálená – obvykle vzniká, pokud není čaj dobře pečen a bohužel je velmi častá. Yan wei nebo též kouřovost je způsobena přesušením.“

Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q785] [s87]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy