2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Ženich - Drak

5.0 stars  5.0  1 hodnocení  Přidáno 05.10.2015 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [437] A 4327x
2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Ženich - Drak
2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Ženich - Drak 2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Ženich - Drak 2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Ženich - Drak
2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Ženich - Drak

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: první jarní sklizeň (první sběr), konec února 2010

Výrobce: LongFeng.cz

Prodejce: LongFeng.cz

LongFeng.cz

Tagy: , , , , ,

Popis:

Ženich - Drak z pohoří Bu Lang (2010 Bu Lang Zheng Jia San Dui Xiao Beeng Cha)

Místo: vesnice Zheng Jia San Dui, pouhých 15 km od Lao Ban Zhan (téměř veškerý místní Mao Cha je obchodován v Lao Ban Zhan jako Mao Cha pocházející přímo z Lao Ban Zhan, od kterého je podstatě nerozeznatelný)

Mao Cha: divoce rostoucí čajovníky staré až 250 let, sklízí se dlouhý a silný tips se dvěma listy. List nesmírně atraktivního vzhledu a nejvyšší možné kvality, zpracovaný zcela původním tradičním postupem (sha qing provedeno ve woku na ohni, sušení na slunci).

Lisování: ručně provedené v kamenných formách, koláček o hmotnosti 100 g Charakteristika: suchý list typicky těžké, velmi komplexní a bohaté vůně, chuť nálevu je extrémně silná a výrazná, nesmírně bohatá a komplexní, těžší, dosti těžko uchopitelná a popsatelná jinak, než jako klasická chuť klasického pchu-eru ze starých divokých čajovníků z nejbližšího okolí Lao Ban Zhan. Typický je výrazně trpký tón (jeden ze znaků starých divokých čajovníků obecně a obzvláště pak ve zmíněné lokalitě), celkový charakter chuti ukazuje mimořádný potenciál k archivaci a zrání (k čemuž je tento čaj určen primárně, rozhodně se nejedná o čaj k okamžitému popíjení – stejně jako je tomu u všech takovýchto pchu-erů z této oblasti). V nesmírně bohaté, dynamické a ušlechtilé dochuti lze jasně rozeznat směr, kterým čaj bude vyzrávat.

Predikce zrání: jak již bylo řečeno, jedná se o čaj určený zejména k dlouhodobému zrání.

Poznámka: tento čaj je zdaleka nejlepším a nejkvalitnějším čajem, jaký jsme vám kdy v rámci Long Feng Exclusive Pchu-er Production nabídli a osobně ručím za to, že se přinejmenším plně vyrovná nejlepším produkcím Hai Lang Hao či jiných prémiových značek. Fénix je zde


  •   Počet zobrazení: 4327  


Ondřej
07.12.2015 12:53:29
Ondřej

Silný Drak

5 stars 5.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Spařené lístky voní květinově sladce.
Nálev má trpčí charakter v porovnání s Fénixem. Fénix je spíše sladší, Drak neobsahuje sladkost a je spíše trpčího charakteru. Sladkost opět přichází až po polknutí. V ústech pozoruji chladivý efekt.

Ve druhém nálevu začíná Drak vystrkovat drápy. Nálev má plnou, nasládlou chuť, s lehkou trpkostí, která vystupuje při polknutí vzadu na jazyku.

Energie je výrazná, hutná, dravá, povzbuzující. Po druhém šálku, ji mám plnou hlavu.

Oba čaje se mi moc líbí. Perfektně vystihují a naplňují své názvy – jemný, lehký až éterický Fénix a k němu výrazný, silný Drak – hezká dualita, moc pěkné čaje.


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

2003 CNNP "Yi Wu Old Tree Round Cake" Raw

2003 CNNP "Yi Wu Old Tree Round Cake" Raw Aged Pu-erh tea cake
4.0 stars 1 hodnocení

Popis od prodejce: Probably a small tea factory in Yi Wu area pressed this cake under...

YouLe 2013 - blind tasting set 6

YouLe 2013 - blind tasting set 6
4.5 stars 1 hodnocení

hutný, bohatý, horkasto-nasládlý, ovocno voňajúci čajík, plné telo pohlcuje celé ústa a...

2003 Xiaguan Jiaji Tuocha in box

2003 Xiaguan Jiaji Tuocha in box
4.5 stars 1 hodnocení

Popis od prodejce: Classic Xiaguan green box JiaJi tuocha is replenished! Xiaguan...

Late 1990s "Jin Gua Gong Cha" 500g

Late 1990s "Jin Gua Gong Cha" 500g
3.5 stars 1 hodnocení

"Jin Gua Gong Cha" nebo též "Tuan Cha", je speciální druh lisovaného čaje. Vypadá jako...

2015 Quanjihao Manzhuan Raw Puerh Tea

2015 Quanjihao Manzhuan Raw Puerh Tea Paste 100g
0.0 stars 0 hodnocení

Established in the Qing Dynasty and passed down for thirteen generations, Quanjihao...

2012 Bulang Man Xin Long Wild Arbor Raw

2012 Bulang Man Xin Long Wild Arbor Raw Puerh Cake 250g
4.0 stars 1 hodnocení

Název koláčku (razítko na obalu) : Qi Zi Yuan Tento koláček pochází z...


Citace - Pu-erh


„Pití čaje Pu Er pomáhá s prevencí proti rakovině a zyšuje odolnost proti ozáření
Mezi protirakovinné organické látky v čaji můžeme řadit fenol, theofylin a nejrůznější vitaminy. Mezi anorganické látky mimo jiné patří zinek, molybden a mangan. Experimenty ukazují, že fenol v čaji zvyšuje rezistenci proti oxidaci a radiaci více než vitamin E. Mezi všemi druhy čaje dokáže právě Pu Er nejúčinněji pomáhat s prevencí proti rakovině a radiaci. Jako jeden z důvodů těchto kvalit se uvádí vynikající kvalita půdy v čínské provincii Yunnan, mírné podnebí a bohatý déšť, což jsou základní podmínky pro růst kvalitního čaje.“

zdravotni_ucinky_caje_puerh_md
Zdroj Web: Zdravotní účinky čaje Pu Er[online]. Good Tea, s.r.o., 2013. s. 5. Dostupné z WWW: <http://www.dobrycaj.cz>. [q534] [s70]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Čaj je velice náchylný k vstřebávání nejrůznějších vůní i pachů. Proto se při jeho výrobě až úzkostlivě dbá na vyloučení všech možných nežádoucích vlivů. Lidé, kteří pracují při sběru lístků a v čajových továrnách, nesmějí používat parfémy nebo jíst silně aromatická jídla.
Této vlastnosti čaje se využívá k jeho dodatečnému upravování. Rozlišujeme tři druhy takto upravených čajů:

1. čaje aromatizované přírodními vůněmi (ovoněné) - zpracované tradiční metodou za pomoci čerstvých květů jasmínu, magnólie, pomerančovníku, lotosu, růže, ibišku, chryzantémy…
2. čaje aromatizované esencemi - ať už přírodního či chemického původu
3. čaje ochucené - částmi sušených plodů nebo kořením, například mandlemi, sušenými jablky, rozinkami, zázvorem, kokosem, skořicí, hřebíčkem…“

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q317] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy