2012 Mangfei "Da Ye Chun" Early Spring Raw Puerh Cake 400g

4.5 stars  4.5  1 hodnocení  Přidáno 15.02.2013 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [146] A 4210x
2012 Mangfei "Da Ye Chun" Early Spring Raw Puerh Cake 400g
2012 Mangfei "Da Ye Chun" Early Spring Raw Puerh Cake 400g 2012 Mangfei "Da Ye Chun" Early Spring Raw Puerh Cake 400g 2012 Mangfei "Da Ye Chun" Early Spring Raw Puerh Cake 400g
2012 Mangfei "Da Ye Chun" Early Spring Raw Puerh Cake 400g 2012 Mangfei "Da Ye Chun" Early Spring Raw Puerh Cake 400g

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: Mang Fei mountain, Yong De area, Lincang county, production: 04/2012

Výrobce: Tian Chi Pin Ming

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy: , , , , ,

Popis:

Tento vysoce kvalitní čaj ze starých čajovníků pochází z malého obchůdku v Yongde. Byl použit časně jarní materiál z čajovníků starých 80-300 let. Mangfei je jedna z vysokých hor Yongde. Byl použit tradiční proces „sha-qing“ (kill-green) v pánvi wok, sušen na sluníčku a poté pečlivě lisován do 400g koláčů. Vůně suchých lístků je silná a skvělá. Čajová polévka je žlutě zelená, jiskřivě průzračná a voňavá. Chuť je plná, silná s rychlým huigan. Na jazyku zanechává květinově nasládlou chuť. Tento čaj zanechává v ústech příjemný chladivý efekt, jako kdybyste se přenesli na horu Mangfei pokrytou mlhou.


  •   Počet zobrazení: 4210  


Ondřej
06.03.2013 14:26:41
Ondřej

Čaj z hory pokryté mlhou

5 stars 4.5 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Koláč je volněji lisován. Nálev má lehce kouřový nádech. Zanechává v ústech nasládlou chuť. Huigan je opravdu rychlý. Zajímavý je ten chladivý efekt, zvláště když si představíte horu pokrytou mlhou. Je to silně povzbuzující čaj. Velmi chutný. 400g koláč poskytuje hodně materiálu a cena $18,50 je též příznivá. Velmi doporučuji.

Gaiwan 140ml, 7g čaje, oplach 10s, první nálev 15s/5s/10s/15s/20s/25s/35s


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne



Ondřej
06.03.2013 14:27:22
Ondřej

Zkoušel jsem najít fotku hory Mang Fei, Yong De county of Lincang, ale bohužel nic. Na google maps je hora asi zde: http://goo.gl/maps/fTzbR, ale není tam žádná fotka. Asi nezbude než se tam vypravit :-)

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné



Čaje - Pu-erh

YouLe 2013 - blind tasting set 6

YouLe 2013 - blind tasting set 6
4.5 stars 1 hodnocení

hutný, bohatý, horkasto-nasládlý, ovocno voňajúci čajík, plné telo pohlcuje celé ústa a...

2012 Mangzhi Huang Shan Cha Xiao Bing

2012 Mangzhi Huang Shan Cha Xiao Bing 200g
4.0 stars 2 hodnocení

This tea came from Mangzhi mountain which is located in the west of Xiangming village...

2012 Yunnan Sourcing "Qiu Yun" Wild Arbor

2012 Yunnan Sourcing "Qiu Yun" Wild Arbor Raw Pu-erh tea of Yi Wu mountain
4.5 stars 1 hodnocení

Popis od prodejce : Pozdní podzimní sklizeň čaje z divokých arber čajových stromů (mezi...

2011 Bang Wei Spring

2011 Bang Wei Spring
0.0 stars 0 hodnocení

Bang Wei tea is known for its mild, pleasant, easy to drink nature. It has a sweet...

Xiaguan Tuocha 2007

Xiaguan Tuocha 2007
4.5 stars 1 hodnocení

Jia Ji (甲级) - "A-Grade" Čaj byl uložen v horské oblasti na Tchaj-wanu....

2014 Autumn Mengsong Bamboo Raw Puerh Tea

2014 Autumn Mengsong Bamboo Raw Puerh Tea 500g
4.0 stars 1 hodnocení

Tento čaj pochází z podzimní sklizně 2014 z oblasti Mengsong (Menghai) a jde o blend z...


Citace - Pu-erh


„Pro výrobu čajů se používá dvou, tří, v případě výroby oolongů či čaje typu Pchu-er až pěti lístků přilehlých k výhonku. Výhonek (pupen) se označuje jako tip a bývá porostlý bílým chmýřím. K výhonku přiléhá první čajový lístek, orange pekoe, ze kterého je nejkvalitnější a chuťově nejvýraznější čaj, druhý lístek pekoe už poskytuje čaj střední jakosti a zbylé tři lístky pekoe souchong, souchong a congou patří k nižším třídám. Na jakostní černé a zelené čaje se uštipuje jen výhonek a první dva lístky, poeticky nazývané dva lístky a srdíčko. Na nejlepší čaje se uštipuje pouze výhonek a přilehlý lístek. Na dobrý oolong a Pchu-er se dá použít všech pěti lístků. “

pribeh_caje_thoma
Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q142] [s31]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Proces výroby tohoto vysoce kvalitního nápoje pokračuje i po té co byl naložen na koně. Během dlouhé cesty si slisované čajové cihly zachovávali relativně stálou teplotu. Nastalo období přirozeného a plynulého kvašení. Čaj pu-erh je jako víno – čím déle ho máte, tím je lepší. “

Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q340] [s34]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy