2012 Miles' Birthday Blend Spring

0.0 stars  0.0  0 hodnocení  Přidáno 21.03.2016 uživatelem sypalino, Stav čaje: [468] A 2594x
2012 Miles' Birthday Blend Spring
2012 Miles' Birthday Blend Spring 2012 Miles' Birthday Blend Spring 2012 Miles' Birthday Blend Spring
2012 Miles' Birthday Blend Spring 2012 Miles' Birthday Blend Spring 2012 Miles' Birthday Blend Spring - ochutnávka duben 2017
2012 Miles' Birthday Blend Spring - ochutnávka duben 2017

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: 2012 spring

Výrobce: Tea Urchin

Prodejce: Tea Urchin

Tea Urchin

Tagy: , , ,

Popis:

This cake is a special Yiwu blend that we made to celebrate the birth of our son Miles, the dragon baby. When he was 5 months in the womb, he visited the mountains where this tea was made. The leaves are 80% Gua Feng Zhai, 20% secret :) Completely hand made, stone pressed & double wrapped, this cake is a gem. The story behind the wrapper design - Miles was born in the year of the dragon, at 9:43am. The time of birth is indicated by the position of the dragon's forearms. Because Miles was named after Miles Davis, his name is written into a trumpet, expressing our wish for music & creativity to be a theme in Miles' life.


  •   Počet zobrazení: 2594  






Čaje - Pu-erh

2000 Shu Pu 7262

2000 Shu Pu 7262
4.5 stars 1 hodnocení

Vyrobené na objednávku, privatná produkcia “Zhong Cha Gong Si” in Dayi (Menghai tea...

2012 Myanmar - Beyond The Small Mengsong

2012 Myanmar - Beyond The Small Mengsong Mountain Gushu Xiao Bing 200g
4.5 stars 1 hodnocení

Nezpracovaný materiál pro tento koláč pochází z vesnic Myanmaru (Barma), jde o severní...

2014 Chawangpu "Lao Yu" Xiao Bing Cha

2014 Chawangpu "Lao Yu" Xiao Bing Cha
4.8 stars 2 hodnocení

Koláček Lao Yu (老妪: stará žena) z roku 2014 je poněkud jiný v porovnání s předchozím...

Luo Shui Dong 2012 Spring

Luo Shui Dong 2012 Spring
4.0 stars 1 hodnocení

Tento koláč je vyroben z vysoce kvalitního Gushu materiálu pocházejícího z Luo Shui...

2007 Longyu Brand Bulangshan Jin Cha Ripe

2007 Longyu Brand Bulangshan Jin Cha Ripe 250g
2.5 stars 1 hodnocení

Jin Cha(mushroom) is especially for Tibetan market, used to be mixed with milk, it is...

YiWu 2012 - autumn

YiWu 2012 - autumn
4.5 stars 1 hodnocení

Popis od prodejce: tradične lisované kamenným lisom do 250 gramových koláčikov,...


Citace - Pu-erh


„Sladkost čaje
Pokud si usrknete raw puerhu měl by se velmi rychle dostavit sladký pocit v ústech. Čím silnější, déle trvající, vyrovnanější chuť, tím je to lepší čaj.“

zhi-zheng-tea-shop-logo
Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q792] [s87]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Čaj je velice náchylný k vstřebávání nejrůznějších vůní i pachů. Proto se při jeho výrobě až úzkostlivě dbá na vyloučení všech možných nežádoucích vlivů. Lidé, kteří pracují při sběru lístků a v čajových továrnách, nesmějí používat parfémy nebo jíst silně aromatická jídla.
Této vlastnosti čaje se využívá k jeho dodatečnému upravování. Rozlišujeme tři druhy takto upravených čajů:

1. čaje aromatizované přírodními vůněmi (ovoněné) - zpracované tradiční metodou za pomoci čerstvých květů jasmínu, magnólie, pomerančovníku, lotosu, růže, ibišku, chryzantémy…
2. čaje aromatizované esencemi - ať už přírodního či chemického původu
3. čaje ochucené - částmi sušených plodů nebo kořením, například mandlemi, sušenými jablky, rozinkami, zázvorem, kokosem, skořicí, hřebíčkem…“

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q317] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy