2013 Spring Hekai Gu Shu Mao Cha

4.5 stars  4.5  1 hodnocení  Přidáno 06.01.2014 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [318] A 5042x
2013 Spring Hekai Gu Shu Mao Cha
2013 Spring Hekai Gu Shu Mao Cha 2013 Spring Hekai Gu Shu Mao Cha 2013 Spring Hekai Gu Shu Mao Cha
2013 Spring Hekai Gu Shu Mao Cha 2013 Spring Hekai Gu Shu Mao Cha 2013 Spring Hekai Gu Shu Mao Cha
2013 Spring Hekai Gu Shu Mao Cha

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: 2013 Hekai, Menghai

Datum výroby: konec března 2013

Výrobce: Cha Wang Shop Exclusive Products

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy: , , , , ,

Popis:

Tato mao cha byla sklizena v jeden den v jedné čajové zahradě. Světle žlutý nálev s bohatou vůní divokých květů; postupný nástup uhlazené, jemné chuti v ústech; čerstvá delikátní chuť. Tento vzorek vám pomůže poznat čaj z oblasti Hekai.


  •   Počet zobrazení: 5042  


Ondřej
06.01.2014 15:14:46
Ondřej

Hořký, sladký, plný energie - Hekai

5 stars 4.5 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Suché lístky jsou ohromné. Některé až 5cm dlouhé. Občas je ve vzorku žlutý lístek. Vůně suchých lístů je ovocno-medová. Spařené lístky voní velmi intenzivně ovocně a sladce, hodně podobné maoče z Mengsongu.

První nálev 20s. Světlejší nálev, velmi jemná svíravost na jazyku a sladkost v dozvuku. Jemná květinová chuť.

Druhý nálev opět 20s – nálev jiskrně světle žlutý a chuť stále jemná. Výraznější svíravost a hořkost vzadu na jazyku. V dozvuk se mísí sladkost s hořkostí divokých čajovníků - „Gu Shu“. Sladkost se vrací zpět do úst z jícnu – „Hui Gan“. Hořkost v ústech zůstává dlouho a je velmi pronikavá až dřevitá.

Třetí nálev – výrazná chuť, intenzivní svíravost přecházející v hořkost – „Ku Se“. Nastupuje výrazná energie – „Cha Qi“ a přímo do hlavy. Energii lze výrazně cítit i po 7. a 8. šálku. Čaj má prostě velkou energii. Další nálevy mají hořkost méně výraznou.

O proti MengSongu má výraznější hořkost, není tak medově sladký a voňavý. U pozdějších nálevů jsou přítomny houbové tóny v dozvuku na jazyku.
Prostě skvělý materiál s velkým potenciálem ke zrání.


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

2005 Xiaguan Yushang Tuo

2005 Xiaguan Yushang Tuo
2.5 stars 1 hodnocení

Tato 200g tuo [čaj ve tvaru hnízda] z Xiaguan Tea Factory byla uložena v suchém...

2011 Bulang Shan Banpen Zhai Sheng Bing

2011 Bulang Shan Banpen Zhai Sheng Bing Cha
4.5 stars 1 hodnocení

Výslovnost: Pu-lang Šan Banpen Čaj Šeng Ping ČchaPu'erový koláček o klasické...

Shu Tuocha 2003

Shu Tuocha 2003
4.5 stars 1 hodnocení

Vyrobené na objednávku, privatná produkcia “ Zhong Cha Gong Si” in Dayi (Menghai tea...

2012 Xiaguan FT Zi Yun Hao Raw Tuo 100g

2012 Xiaguan FT Zi Yun Hao Raw Tuo 100g
0.0 stars 0 hodnocení

This Xiaguan tuo shape raw puerh tea is made for Fei Tai (For Taiwan)" means this...

2005 Nannuoshan TF Menghai Raw Puerh Cake

2005 Nannuoshan TF Menghai Raw Puerh Cake 357g
2.5 stars 1 hodnocení

Toto je klasický jarní Menghai bland, koláč z továrny Nanuoshan TF, která byla v roce...

2009 Youleshan Tuo Cha Raw 100g

2009 Youleshan Tuo Cha Raw 100g
4.0 stars 1 hodnocení

Tato tuo je vyrobena z divokého arbor na slunci sušeného materiálu z hory Youle, také...


Citace - Pu-erh


„Kvalitní starý čaj puerh vydává ‚zralou‘ vůni (chen wei). Tuto vůni vydává čaj, který byl správně skladován a zrál bez různých nepříznivých vlivů. Xing wei (腥 味) – pach ‚rybiny‘ který můžete nalézt ve starých čajích, které byly špatně skladovány – by měl být jasně rozlišen od chen wei, který je podstatně jiný.“

zhi-zheng-tea-shop-logo
Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q777] [s87]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Fermentace znamená kvašení, což je proces, který v čaji ani vzdáleně neprobíhá. Ve skutečnosti se jedná o oxidaci polyfenolů - špatně označovaných jako taniny -, která vede k chemickým změnám v čajových lístcích a způsobuje jejich tmavnutí. Černý, zelený, částečně oxidovaný a tmavý čaj se liší způsobem i dobou oxidace. “

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q133] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy