2013 Spring Hekai Gu Shu Mao Cha

4.5 stars  4.5  1 hodnocení  Přidáno 06.01.2014 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [318] A 5099x
2013 Spring Hekai Gu Shu Mao Cha
2013 Spring Hekai Gu Shu Mao Cha 2013 Spring Hekai Gu Shu Mao Cha 2013 Spring Hekai Gu Shu Mao Cha
2013 Spring Hekai Gu Shu Mao Cha 2013 Spring Hekai Gu Shu Mao Cha 2013 Spring Hekai Gu Shu Mao Cha
2013 Spring Hekai Gu Shu Mao Cha

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: 2013 Hekai, Menghai

Datum výroby: konec března 2013

Výrobce: Cha Wang Shop Exclusive Products

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy: , , , , ,

Popis:

Tato mao cha byla sklizena v jeden den v jedné čajové zahradě. Světle žlutý nálev s bohatou vůní divokých květů; postupný nástup uhlazené, jemné chuti v ústech; čerstvá delikátní chuť. Tento vzorek vám pomůže poznat čaj z oblasti Hekai.


  •   Počet zobrazení: 5099  


Ondřej
06.01.2014 15:14:46
Ondřej

Hořký, sladký, plný energie - Hekai

5 stars 4.5 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Suché lístky jsou ohromné. Některé až 5cm dlouhé. Občas je ve vzorku žlutý lístek. Vůně suchých lístů je ovocno-medová. Spařené lístky voní velmi intenzivně ovocně a sladce, hodně podobné maoče z Mengsongu.

První nálev 20s. Světlejší nálev, velmi jemná svíravost na jazyku a sladkost v dozvuku. Jemná květinová chuť.

Druhý nálev opět 20s – nálev jiskrně světle žlutý a chuť stále jemná. Výraznější svíravost a hořkost vzadu na jazyku. V dozvuk se mísí sladkost s hořkostí divokých čajovníků - „Gu Shu“. Sladkost se vrací zpět do úst z jícnu – „Hui Gan“. Hořkost v ústech zůstává dlouho a je velmi pronikavá až dřevitá.

Třetí nálev – výrazná chuť, intenzivní svíravost přecházející v hořkost – „Ku Se“. Nastupuje výrazná energie – „Cha Qi“ a přímo do hlavy. Energii lze výrazně cítit i po 7. a 8. šálku. Čaj má prostě velkou energii. Další nálevy mají hořkost méně výraznou.

O proti MengSongu má výraznější hořkost, není tak medově sladký a voňavý. U pozdějších nálevů jsou přítomny houbové tóny v dozvuku na jazyku.
Prostě skvělý materiál s velkým potenciálem ke zrání.


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

2012 Zhang Jia Wan

2012 Zhang Jia Wan
4.5 stars 1 hodnocení

Popis prodejce: Zhang Jia Wan 张家湾 is a tea growing region on Man Sa mountain, north of...

2014 Chawangpu "Lao Yu" Xiao Bing Cha

2014 Chawangpu "Lao Yu" Xiao Bing Cha
4.8 stars 2 hodnocení

Koláček Lao Yu (老妪: stará žena) z roku 2014 je poněkud jiný v porovnání s předchozím...

2004 Jin Hao Feng Huang Ripe Puerh Tuo

2004 Jin Hao Feng Huang Ripe Puerh Tuo Cha 100g
5.0 stars 1 hodnocení

The best ripe tuo cha this factory has ever made. The 801 product line is well known...

2012 Yunnan Sourcing "Qiu Yun" Wild Arbor

2012 Yunnan Sourcing "Qiu Yun" Wild Arbor Raw Pu-erh tea of Yi Wu mountain
4.5 stars 1 hodnocení

Popis od prodejce : Pozdní podzimní sklizeň čaje z divokých arber čajových stromů (mezi...

2011 Bulang Shan Banpen Zhai Sheng Bing

2011 Bulang Shan Banpen Zhai Sheng Bing Cha
4.5 stars 1 hodnocení

Výslovnost: Pu-lang Šan Banpen Čaj Šeng Ping ČchaPu'erový koláček o klasické...

2007 Yong Pin Hao Spring Yiwu Zheng Shan

2007 Yong Pin Hao Spring Yiwu Zheng Shan
0.0 stars 0 hodnocení

Popis od prodejce: Yong Pin Hao adhere to the traditional process since its foundation...


Citace - Pu-erh


„Kvašení čaje probíhá ve skladech. 14 dní v této továrně představuje 100 dní na hřbetě koně. Na trhy celého světa se bude kamiony či letecky dopravovat čaj prvotřídní kvality.“

cesta_caje_a_koni_tea_factory_pu-erh
Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q343] [s34]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Pro výrobu čajů se používá dvou, tří, v případě výroby oolongů či čaje typu Pchu-er až pěti lístků přilehlých k výhonku. Výhonek (pupen) se označuje jako tip a bývá porostlý bílým chmýřím. K výhonku přiléhá první čajový lístek, orange pekoe, ze kterého je nejkvalitnější a chuťově nejvýraznější čaj, druhý lístek pekoe už poskytuje čaj střední jakosti a zbylé tři lístky pekoe souchong, souchong a congou patří k nižším třídám. Na jakostní černé a zelené čaje se uštipuje jen výhonek a první dva lístky, poeticky nazývané dva lístky a srdíčko. Na nejlepší čaje se uštipuje pouze výhonek a přilehlý lístek. Na dobrý oolong a Pchu-er se dá použít všech pěti lístků. “

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q142] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy