2013 Spring Hekai Gu Shu Mao Cha

4.5 stars  4.5  1 hodnocení  Přidáno 06.01.2014 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [318] A 5001x
2013 Spring Hekai Gu Shu Mao Cha
2013 Spring Hekai Gu Shu Mao Cha 2013 Spring Hekai Gu Shu Mao Cha 2013 Spring Hekai Gu Shu Mao Cha
2013 Spring Hekai Gu Shu Mao Cha 2013 Spring Hekai Gu Shu Mao Cha 2013 Spring Hekai Gu Shu Mao Cha
2013 Spring Hekai Gu Shu Mao Cha

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: 2013 Hekai, Menghai

Datum výroby: konec března 2013

Výrobce: Cha Wang Shop Exclusive Products

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy: , , , , ,

Popis:

Tato mao cha byla sklizena v jeden den v jedné čajové zahradě. Světle žlutý nálev s bohatou vůní divokých květů; postupný nástup uhlazené, jemné chuti v ústech; čerstvá delikátní chuť. Tento vzorek vám pomůže poznat čaj z oblasti Hekai.


  •   Počet zobrazení: 5001  


Ondřej
06.01.2014 15:14:46
Ondřej

Hořký, sladký, plný energie - Hekai

5 stars 4.5 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Suché lístky jsou ohromné. Některé až 5cm dlouhé. Občas je ve vzorku žlutý lístek. Vůně suchých lístů je ovocno-medová. Spařené lístky voní velmi intenzivně ovocně a sladce, hodně podobné maoče z Mengsongu.

První nálev 20s. Světlejší nálev, velmi jemná svíravost na jazyku a sladkost v dozvuku. Jemná květinová chuť.

Druhý nálev opět 20s – nálev jiskrně světle žlutý a chuť stále jemná. Výraznější svíravost a hořkost vzadu na jazyku. V dozvuk se mísí sladkost s hořkostí divokých čajovníků - „Gu Shu“. Sladkost se vrací zpět do úst z jícnu – „Hui Gan“. Hořkost v ústech zůstává dlouho a je velmi pronikavá až dřevitá.

Třetí nálev – výrazná chuť, intenzivní svíravost přecházející v hořkost – „Ku Se“. Nastupuje výrazná energie – „Cha Qi“ a přímo do hlavy. Energii lze výrazně cítit i po 7. a 8. šálku. Čaj má prostě velkou energii. Další nálevy mají hořkost méně výraznou.

O proti MengSongu má výraznější hořkost, není tak medově sladký a voňavý. U pozdějších nálevů jsou přítomny houbové tóny v dozvuku na jazyku.
Prostě skvělý materiál s velkým potenciálem ke zrání.


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

2013 White 2 Tea New Amerykah

2013 White 2 Tea New Amerykah
4.5 stars 2 hodnocení

Tento koláč byl vyroben v roce 2013 z čisté jarní směs Gushu [staré stromy]. Materiál...

2007 Banzhang Tuocha Certified Organic

2007 Banzhang Tuocha Certified Organic Raw 250g
4.2 stars 2 hodnocení

This tuo is composed from spring material from Menghai area (most from Bulang mountain)...

2015 Chawangpu Menghai "Cheng Shuang"

2015 Chawangpu Menghai "Cheng Shuang" Xiao Bing
4.0 stars 1 hodnocení

Cheng Shuang 成双 znamená v páru. Tento koláč je blendem materiálu ze dvou...

2002 Fu Cha Ju Ailaoshan Ripe Puerh Cake

2002 Fu Cha Ju Ailaoshan Ripe Puerh Cake
4.2 stars 2 hodnocení

Popis od prodejce : This high quality ripe cake is made of spring large-leaf varietal...

2006 Longyu Brand Bulangshan Jin Cha Raw

2006 Longyu Brand Bulangshan Jin Cha Raw 250g
4.5 stars 1 hodnocení

Raw Jin Cha (houba) je určena zejména pro tibetský trh, používá se smíchána s mlékem,...

Yiwu 1999 maocha

Yiwu 1999 maocha
3.5 stars 1 hodnocení

Yiwu 1999 maocha is a well stored tea in Taiwan. Loose leaves, maocha, is not stored...


Citace - Pu-erh


„Kvašení čaje probíhá ve skladech. 14 dní v této továrně představuje 100 dní na hřbetě koně. Na trhy celého světa se bude kamiony či letecky dopravovat čaj prvotřídní kvality.“

cesta_caje_a_koni_tea_factory_pu-erh
Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q343] [s34]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Oolong - je částečně oxidovaný čaj. Sběr lístků na jeho výrobu musí proběhnout v okamžiku jejich plné zralosti, aby čajový nálev získal svou pověstnou vyváženou chuť. Na rozdíl od ostatních čajů se nasbírané čajové lístky nechávají zavadnout na přímém slunci. Pak jsou nasypány do velkých a vzdušných otočných válců spletených z bambusu, kde jsou přetřásány tak dlouho, až se na povrchu lístků rozruší buněčné membrány a čaj začne oxidovat. Jedinečnost této metody spočívá v tom, že oxidace zasahuje pouze okraje čajových lístků a zbytek neporušené buněčné struktury si zachovává přírodní polyfenoly. “

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q141] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy