2014 White2Tea New Amerykah 2

4.5 stars  4.5  1 hodnocení  Přidáno 30.07.2014 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [375] A 4332x
2014 White2Tea New Amerykah 2
2014 White2Tea New Amerykah 2 2014 White2Tea New Amerykah 2 2014 White2Tea New Amerykah 2
2014 White2Tea New Amerykah 2 2014 White2Tea New Amerykah 2 2014 White2Tea New Amerykah 2
2014 White2Tea New Amerykah 2 2014 White2Tea New Amerykah 2 2014 White2Tea New Amerykah 2

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: jaro 2014 Menghai

Výrobce: White 2 Tea

Prodejce: White 2 Tea

White 2 Tea

Tagy: , , , ,

Popis:

Menghai blend ze starých arbor stromů. Silné tělo, přetrvávající kuwei [příjemná hořkost], a spousta šmrncu. Tento čaj je pokračováním loňského čaje New Amerykah. Směs je mírně odlišná, více se zaměřuje na sladkost a tělo než na hořkosti.


  •   Počet zobrazení: 4332  


Ondřej
13.10.2015 17:42:12
Ondřej

Nová Amerika podruhé

5 stars 4.5 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Čaj mi hodně chutná. Je sladší než jednička, ale hořkost tam stále je. Energie je tak akorát. Není to zabiják jako jednička. Výdrž není tak velká jako u jedničky, ale stále je to skvělý čaj.

Co se týče použitého materiálu, prodejce uvádí, že jde o blend ze starých arbor stromů. Nicméně na obalu koláče je zase uvedeno, že jde o Gu Shu (divoké čajovníky) blend. Vzhledem k hořčímu charakteru tohoto čaje je možné, že ve směsi nějaký ten Gu Shu materiál bude. Jinak jde o Menghai materiál, který vychází dobře při zrání.

V případě New Amerykah z roku 2013, který byl kompletně Gu Shu a ceně $69 (2014) za velký koláč, to byl super nákup.

Ceny jsou bohužel nyní úplně jinde, přesto je New Amerykah2 za cenu $69,50 (2015) skvělý čaj. Doporučuji!


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

2005 Yibang Old Tree Raw Puerh Brick

2005 Yibang Old Tree Raw Puerh Brick
4.0 stars 1 hodnocení

Tato nazrálá cihlička z Yibangu je vyrobena z jarního materiál roku 2005. Unikátní...

NaKa 2013 - blind tasting set 3

NaKa 2013 - blind tasting set 3
5.0 stars 1 hodnocení

tento čaj je možné objednať iba ako vzorku, max. množstvo vzoriek z tohto čaju je 2 pre...

2016 Chawangpu Manzhuan Gu Shu Huang Pian

2016 Chawangpu Manzhuan Gu Shu Huang Pian 200g
0.0 stars 0 hodnocení

When people pick the tea from ancient trees, usually they pick one bud and three to...

2014 Chawangpu "Lao Yu" Xiao Bing Cha

2014 Chawangpu "Lao Yu" Xiao Bing Cha
4.8 stars 2 hodnocení

Koláček Lao Yu (老妪: stará žena) z roku 2014 je poněkud jiný v porovnání s předchozím...

2007 Jingmai Qiao Mu “0502”

2007 Jingmai Qiao Mu “0502”
3.5 stars 2 hodnocení

Popis od prodejce: Use Jingmai mountain arbor (Qiao Mu) tea which picked before Grain...

2012 Bulang Man Xin Long Wild Arbor Raw

2012 Bulang Man Xin Long Wild Arbor Raw Puerh Cake 250g
4.0 stars 1 hodnocení

Název koláčku (razítko na obalu) : Qi Zi Yuan Tento koláček pochází z...


Citace - Pu-erh


„Kvůli velké poptávce přepravovali karavany čaj na obrovské vzdálenosti. Posílat, ale toto zboží jen tak volně ložené nešlo. A právě kvůli přepravě vyvinuli místní obyvatelé speciální metodu spočívající v lisování čaje do jakýchsi cihel různých velikostí a tvarů. Tato lisovací technika se posléze stala nedílnou součástí pěstování čaje pu-erh. “

cesta_caje_a_koni_lisovani_caje_pu_erh_kameny3
Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q339] [s34]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Zelený čaj procesem oxidace vůbec neprochází, a zachovává si tak všechny přírodní polyfenoly. Po otrhání se čajové lístky nechají nanejvýše dvě hodiny ve stínu zavadnout, nebo se začnou ihned zpracovávat - čili deenzymovat. Záleží na místních zvyklostech a druhu čaje. Oxidaci je zabráněno opražením na pánvi (nejčastější metoda používaná v Číně), propařováním (jež se používá u japonských čajů) nebo pečením. Poté se lístky tvarují a suší, obvykle několikrát za sebou“

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q140] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy