2014 White2Tea New Amerykah 2

4.5 stars  4.5  1 hodnocení  Přidáno 30.07.2014 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [375] A 3813x
2014 White2Tea New Amerykah 2
2014 White2Tea New Amerykah 2 2014 White2Tea New Amerykah 2 2014 White2Tea New Amerykah 2
2014 White2Tea New Amerykah 2 2014 White2Tea New Amerykah 2 2014 White2Tea New Amerykah 2
2014 White2Tea New Amerykah 2 2014 White2Tea New Amerykah 2 2014 White2Tea New Amerykah 2

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: jaro 2014 Menghai

Výrobce: White 2 Tea

Prodejce: White 2 Tea

White 2 Tea

Tagy: , , , ,

Popis:

Menghai blend ze starých arbor stromů. Silné tělo, přetrvávající kuwei [příjemná hořkost], a spousta šmrncu. Tento čaj je pokračováním loňského čaje New Amerykah. Směs je mírně odlišná, více se zaměřuje na sladkost a tělo než na hořkosti.


  •   Počet zobrazení: 3813  


Ondřej
13.10.2015 17:42:12
Ondřej

Nová Amerika podruhé

5 stars 4.5 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Čaj mi hodně chutná. Je sladší než jednička, ale hořkost tam stále je. Energie je tak akorát. Není to zabiják jako jednička. Výdrž není tak velká jako u jedničky, ale stále je to skvělý čaj.

Co se týče použitého materiálu, prodejce uvádí, že jde o blend ze starých arbor stromů. Nicméně na obalu koláče je zase uvedeno, že jde o Gu Shu (divoké čajovníky) blend. Vzhledem k hořčímu charakteru tohoto čaje je možné, že ve směsi nějaký ten Gu Shu materiál bude. Jinak jde o Menghai materiál, který vychází dobře při zrání.

V případě New Amerykah z roku 2013, který byl kompletně Gu Shu a ceně $69 (2014) za velký koláč, to byl super nákup.

Ceny jsou bohužel nyní úplně jinde, přesto je New Amerykah2 za cenu $69,50 (2015) skvělý čaj. Doporučuji!


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

Yiwu 1999 maocha

Yiwu 1999 maocha
3.5 stars 1 hodnocení

Yiwu 1999 maocha is a well stored tea in Taiwan. Loose leaves, maocha, is not stored...

2012 Xiaguan JiaJi Tuocha In Box 100g

2012 Xiaguan JiaJi Tuocha In Box 100g
4.0 stars 1 hodnocení

Klasická zelená Xiaguan krabička a klasická "Jia Ji" receptura! Tato Tuocha byla...

2006 Haiwan Organic Pasha Tea Brick 500g

2006 Haiwan Organic Pasha Tea Brick 500g
3.5 stars 1 hodnocení

Popis od prodejce: This brick was stored in Kunming since 2006, it was made by using...

2006 Langhe TF Meng Hai Chitse Beeng Cha

2006 Langhe TF Meng Hai Chitse Beeng Cha "8549" Raw 357g
3.0 stars 1 hodnocení

This is one of classic recipe from Langhe tea factory which is similar with 8542 from...

2003 CNNP "Yi Wu Old Tree Round Cake" Raw

2003 CNNP "Yi Wu Old Tree Round Cake" Raw Aged Pu-erh tea cake
4.0 stars 1 hodnocení

Popis od prodejce: Probably a small tea factory in Yi Wu area pressed this cake under...

2012 Bulang Man Xin Long Wild Arbor Raw

2012 Bulang Man Xin Long Wild Arbor Raw Puerh Cake 250g
4.0 stars 1 hodnocení

Název koláčku (razítko na obalu) : Qi Zi Yuan Tento koláček pochází z...


Citace - Pu-erh


„Pokud se ve vůni čaje objeví nepříjemný pach, je na zváženou zda vůbec ochutnávat takový čaj, který bude s velkou pravděpodobností neuspokojivý.“

zhi-zheng-tea-shop-logo
Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q778] [s87]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Černý čaj je oxidován nejvíce - přes polovinu jeho polyfenolů je zoxidováno. Obsahuje tedy jak okysličené, tak neokysličené (přírodní) polyfenoly. Ty okysličené vytvářejí chuť, barvu a aroma černého čaje, zatímco přírodní polyfenoly dodávají nápoji charakteristickou trpkost, která stimuluje činnost slinných žláz a zahání žízeň. “

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q139] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy