Lao Banzhang 2004 Bamboo Tube

5.0 stars  5.0  1 hodnocení  Přidáno 09.08.2013 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [241] A 4998x
Lao Banzhang 2004 Bamboo Tube
Lao Banzhang 2004 Bamboo Tube Lao Banzhang 2004 Bamboo Tube Lao Banzhang 2004 Bamboo Tube
Lao Banzhang 2004 Bamboo Tube Lao Banzhang 2004 Bamboo Tube Lao Banzhang 2004 Bamboo Tube

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: 2004

Prodejce: PU-ERH.sk

PU-ERH.sk

Tagy: , ,

Popis:

Lao Banzhang 2004 is a pu-erh pressed into bamboo tubes. Mighty and rich tea soup reminds us its great power and true origin. It's making is not masterly but back in 2004, when LBZ was not that which is today, they did no care much about good tea processing. In spite of this one could taste and have a feeling how LBZ could develop in almost 10 years of storing. Stored in Taiwan.


  •   Počet zobrazení: 4998  


Ondřej
09.08.2013 16:19:47
Ondřej

Lao Ban Zhang z bambusu

5 stars 5.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Čaj byl pevně namačkán do bambusu, je tedy hodně kompaktní. První nálev po oplachu nechávám 20s. Spařené lístky voní výrazně po přezrálém ovoci. Přestože jde o 9 let starý čaj, je vůně příjemně svěží, čerstvá. Jemně nasládlý nálev v závěru s malou svíravostí na jazyku. Hui Gan. Cítím jemný nástup energie. Druhý nálev, plná vyzrálá chuť, ovocná, na jazyku zanechává drobnou hořkost v dozvuku. Třetí nálev – velmi plná, komplexní chuť, hořkost v dozvuku ustupuje, velmi silný Hui Gan. Čtvrtý nálev – objevují se mentolové tóny, jak ve vůni mokrých lístků, tak v nálevu. Chladivý efekt v ústech. Hořkost v dozvuku vymizela, zůstává jen příjemná svíravost a pocit sucha na jazyku. Pátý nálev – chuť je stále velmi bohatá, komplexní, plná. Šestý nálev – zapomínám se při psaní e-mailů a louhuji 2 minuty :-( velmi plná chuť, v dozvuku je opět hořkost, silný mentol, ale nálev je stále pitelný :-) … 7., 8., 9., 10., 11. a 12. nálev - chuť stále drží. Bylo to velmi pěkné čajování. Skvělý zážitek. Jsem nad míru spokojen a dávám 5 hvězd.

7g, voda 95°C, oplach 10s – 20s, 10s, 15s, 20s, 25s, 2min, 45s, 1min, 2min, 3min, 4min, 5min


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

2013 Spring Mengsong Baotang Gushu Maocha

2013 Spring Mengsong Baotang Gushu Maocha
4.5 stars 1 hodnocení

Mengsong is one of the oldest ancient tea area in Menghai. Baotang old village is...

2002 Fu Cha Ju Ailaoshan Ripe Puerh Cake

2002 Fu Cha Ju Ailaoshan Ripe Puerh Cake
4.2 stars 2 hodnocení

Popis od prodejce : This high quality ripe cake is made of spring large-leaf varietal...

2012 Myanmar - Beyond The Small Mengsong

2012 Myanmar - Beyond The Small Mengsong Mountain Gushu Xiao Bing 200g
4.5 stars 1 hodnocení

Nezpracovaný materiál pro tento koláč pochází z vesnic Myanmaru (Barma), jde o severní...

2005 Boyou TF 0508M Ripe Puerh Cake

2005 Boyou TF 0508M Ripe Puerh Cake
4.0 stars 1 hodnocení

Boyou was founded in 2005, now is one of the factories which still adhere to the...

2012 Miles' Birthday Blend Spring

2012 Miles' Birthday Blend Spring
0.0 stars 0 hodnocení

This cake is a special Yiwu blend that we made to celebrate the birth of our son Miles,...

2014 Laos Ban Komaen (Blue) Gu Shu Raw

2014 Laos Ban Komaen (Blue) Gu Shu Raw Puerh Cake 200g
0.0 stars 0 hodnocení

Phôngsali is a province of Laos, bordering Yiwu, Yunnan. It is located high in the...


Citace - Pu-erh


„Osvědčený proces lisování čaje do 500g cihel se zachoval, i když svaly vesničanů už dávno nahradila koňská síla a elektřina. Na připravení zásilky k expedici stačí pouhé dva týdny.“

cesta_caje_a_koni_lisovani_pu_erh_caje_lisem
Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q344] [s34]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Pro výrobu čajů se používá dvou, tří, v případě výroby oolongů či čaje typu Pchu-er až pěti lístků přilehlých k výhonku. Výhonek (pupen) se označuje jako tip a bývá porostlý bílým chmýřím. K výhonku přiléhá první čajový lístek, orange pekoe, ze kterého je nejkvalitnější a chuťově nejvýraznější čaj, druhý lístek pekoe už poskytuje čaj střední jakosti a zbylé tři lístky pekoe souchong, souchong a congou patří k nižším třídám. Na jakostní černé a zelené čaje se uštipuje jen výhonek a první dva lístky, poeticky nazývané dva lístky a srdíčko. Na nejlepší čaje se uštipuje pouze výhonek a přilehlý lístek. Na dobrý oolong a Pchu-er se dá použít všech pěti lístků. “

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q142] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy