Tento čaj pochází z pohoří Mengsong z jedné divoké čajové zahrady. Čajové stromy jsou 80-120 let staré a rostou divoce v lese. Zahradu jsme navštívili v lednu 2015 a moc se nám líbila. Koupili jsme první sběr, který čítal pouze 30kg. Ruční zpracování v každém kroku, na slunci sušený, tradiční lisování kameny v Menghai. Typická chuť Mengsongu, aromatický nálev, sladký, plný a silný, hořkosladký a dlouhý dozvuk. Výrobce: Cha Wang Shop Oblast sklizně:...
Tento čaj pochází z podzimní sklizně 2014 z oblasti Mengsong (Menghai) a jde o blend z několika vesnic. Čajovníky jsou 60-80 roků staré. Čaj byl produkován minoritou Dai. Čajové lístky jsou vloženy do bambusové trubky, poté pečeny na ohni dokud nejsou lehce opečeny. Změklé čajové listy jsou natlučeny do bambusu dřevěným klackem. Pak je přidán další čaj. Vše se opakuje, dokud není bambus plný namačkaného čaje. Sladký, plný s výrazným květinovým aroma. Čaj lze pít hned...
Mengsong is one of the oldest ancient tea area in Menghai. Baotang old village is located next to the ancient tea garden. The ancient tea gardens are at an altitude of 1800 meters above the mountains. We tasted many kinds of Maocha and this is one of the pure Gushu(Ancient tea trees) tea samples. This tea has soft texture - mildly sweet and flowers aromas. Slightly bitter, cool and refreshing feeling left in the mouth.
This is the first time we made blending raw puer cake, so we took advice from a more experienced tea seller, who is also a friend. He offered many high quality Maocha from Mengsong area. The materials we chose came from the highest altitude (1860m) place, next to the Naban river national nature reserve. Far away from noise and pollution! Jingmai tea came from the same tea-maker as last year. We watched them only pick ancient trees for us. All the tea leaves are from one single...
Popis od prodejce: Boyou tea factory was started by yet another ex-Menghai tea blender. Boyou is well known for showcasing Menghai tea mountains and making Ripe Pu-erhs that rival Da Yi ripe teas. This particular tea cake was the Silver Prize winner at the 2007 Tea Culture Exhibition in Chengdu. It is a tea produced entirely from Meng Song mountain tea trees. Meng Song tea trees are well known for being a slightly smaller leaf varietal that was the result of cross-breeding several...
„Kouřovost
Umění výroby čaje ze starých čajovníků je velmi staré. Není jednoduché se naučit umění ručního pečení čaje. Jakákoliv malá chyba ovlivní chuť čaje. Kouřovost nebo yan wei je jedním z příkladů, ale je nutné jej odlišit od připálené chuti, která je popisována jako hu wei. Ta druhá chuť – připálená – obvykle vzniká, pokud není čaj dobře pečen a bohužel je velmi častá. Yan wei nebo též kouřovost je způsobena přesušením.“
21.06.2018 @ 09:54:35 - sypalino:
Ochutnávka po téměř dalších dvou letech, čajové lístky v suchém stavu stále pěkně voní,...
04.04.2017 @ 09:44:12 - sypalino:
Ochutnávka po 5-ti letech. Chuťově je teď takový převážně ovocný s lehkou...
30.08.2016 @ 08:53:24 - sypalino:
Po delší ochutnávka, jak se čaj vyvíjí. Suchý list si stále drží příjemné aroma, barva...
25.03.2016 @ 19:54:31 - sypalino:
Zdravím, čaj je podle mého soudu vynikající, jako sváteční pití vřele doporučuji, také...
25.03.2016 @ 11:01:46 - massilia:
Už jste někdo pil tento čaj? Celkem mne zajímá, uvažoval jsem o něm jako o takovém...
24.03.2016 @ 10:10:59 - Ondřej:
Hekai 15 mi z loňských Chawang čajů chutnal nejvíc. Loňské jaro prý bylo dobré a na...
23.03.2016 @ 18:58:57 - massilia:
Hmm, ten loňský Hekai jsem ještě nepil. To je tak dobrý, že stojí za celý tong? Obecně...
23.03.2016 @ 13:24:52 - Ondřej:
Nejprve jsem pořídil vzorek a hned poté si objednal jeden kousek. Připravoval jsem ho...
21.03.2016 @ 16:13:09 - massilia:
Zatím jsem ho vařil tak třikrát čtyřikrát. Jednou jsem při oplachu a prvních nálevech...
21.03.2016 @ 13:54:24 - massilia:
Osobně zůstávám na klasice: 4g/100 ml, vařící voda, časy...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.