Wu Yi Da Hong Bao Traditional Oolong

4.0 stars  4.0  1 hodnocení  Přidáno 19.12.2013 uživatelem Vojtěch Mistr, Stav čaje: [316] A 6026x
Wu Yi Da Hong Bao Traditional Oolong

Druh: Oolong

Země: Čína

Oblast: Fujian

Prodejce: LongFeng.cz

LongFeng.cz

Tagy:

Popis:

Suchý list - vzhled: středně dlouhé lístky, lehce pokroucené a twistované, velmi tmavě zelené s nádechem do tmavě hnědé barvy. Suchý list - vůně: tóny ohně, kvalitní kávy, vyschlého tvrdého starého dřeva, těžší ovocný tón (tmavé kandované ovoce) Spařený list - vůně: výrazně ovocná, ovocný tón je spíše svěží, evokující čerstvé zralé zahradní ovoce (cítím tón rybízové marmelády), kořeněný tón (hřebíček), decentní tón ohně Nálev: temný až balzamický tón vzácných dřev, ohně a kakaa se po několika okamžicích rozestupuje do palety sladkých květových tónů, které tvoří dominantu chuti i dochuti. Balzamický tón se stopou kvalitní čokolády a kávy však zůstává v základu chuti stále pevně usazen a tvoří spolu s velkou škálou květových tónů zcela nezaměnitelný chuťový charakter.


  •   Počet zobrazení: 6026  


Vojtěch Mistr
19.12.2013 19:37:02

výborný

5 stars 4.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Velmi hezká ukázka yancha - po roce jsou pečené tóny stále silné, ale pečení nevypeklo subtilnější ovocné, květové a lehce kořeněné nuance.

Čaj je velmi příjemný s dlouhou, příjemnou wuyi dochutí.


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Oolong

2012 Spring Slight Charcoal Roasted

2012 Spring Slight Charcoal Roasted Zhangping Shui Xian Mini Cakes
0.0 stars 0 hodnocení

"Shui Xian" (also spelled Shui Hsien) - narcissus or water sprite This great...

2013 Čang-pching Šuej-sien „Černá perla“

2013 Čang-pching Šuej-sien „Černá perla“
0.0 stars 0 hodnocení

Velice zajímavý a kvalitní lisovaný čaj z málo známé oblasti Čang-pching. Tento oolong...

2012 Autumn Fujian Anxi Benshan 100g

2012 Autumn Fujian Anxi Benshan 100g
3.8 stars 2 hodnocení

Jeden ze známý oolong čaju z oblasti Anxi je Beshan. Jed o vysokohorský oolong čaj...


Citace - Oolong


„Oolong - je částečně oxidovaný čaj. Sběr lístků na jeho výrobu musí proběhnout v okamžiku jejich plné zralosti, aby čajový nálev získal svou pověstnou vyváženou chuť. Na rozdíl od ostatních čajů se nasbírané čajové lístky nechávají zavadnout na přímém slunci. Pak jsou nasypány do velkých a vzdušných otočných válců spletených z bambusu, kde jsou přetřásány tak dlouho, až se na povrchu lístků rozruší buněčné membrány a čaj začne oxidovat. Jedinečnost této metody spočívá v tom, že oxidace zasahuje pouze okraje čajových lístků a zbytek neporušené buněčné struktury si zachovává přírodní polyfenoly. “

pribeh_caje_thoma
Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q141] [s31]




Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„A nyní přichází zlatý hřeb návštěvy. Živoucí Buddha musí být oblečen podle pravidel lamaistických posvátných spisů. Pro obyvatele kraje nadchází dlouho očekávaná chvíle. Zajistí jim dobrou úrodu a prosperitu po celý následující rok. Tento okamžik zpečetí pakt se silami přírody. Jako obětní dar lije živoucí Buddha do plamenů čaj. Pokud bude rituál vykonán podle všech pravidel, mohou se lidé těšit na vynikající úrodu. Zdá se, že všechny okolnosti jsou tomu dnes nakloněny.“

Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q412] [s34]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy