Druh: Zelený čaj
Země: Čína
Oblast: Yunnan
Sklizeň: 3/2011
Prodejce: Cha Wang Shop
Tagy: 2011
Popis:
The Yunnan Mao Feng is one of most popular green teas from Simao
Druh: Zelený čaj
Země: Čína
Oblast: Yunnan
Sklizeň: 3/2011
Prodejce: Cha Wang Shop
Tagy: 2011
Popis:
The Yunnan Mao Feng is one of most popular green teas from Simao
Korejský zelený čaj sklízený na jaře roku 2014 v okrese Hadong, pohori Jiri. Čaj je...
Balenie: vákuové, 50 gramov, balené v Japonsku Čajík je originálne balený v...
Spring comes to Yunnan earlier this year. And also spring teas from regular spring...
This is very good quality Yunnan green tea, pick one bud with one leaf and one bud with...
Třída: AAA Kultivar: Yunnan Da Ye Oblast: Zhenyuan, Simao, Yunnan...
"Bao Hong" tea is from Yi Liang county of Yunnan. It's leaf is quite small and it...
„玉緑茶 Tamarjokuča (Tamaryokucha) - Zelený čaj, někdy označovaný též jako Guricha, který bývá svinut po vzoru čínských čajů do zakroucených "drátků". Tím se liší od všech ostatních japonských čajů. U některé čajů Tamaryokucha byla oxidace zastavena lehkým pražením, namísto napaření lístků. Takový čaj se pak označuje jako Kamairi Tamaryokucha. Chuť těchto čajů bývá plná, lehce pečená, nasládlá, u nejvyšších sort pak částečně připomíná čaje typu Gyokuro“
Citace tagy: Japonsko, Zelený čaj
Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
21.06.2018 @ 09:54:35 - sypalino:
Ochutnávka po téměř dalších dvou letech, čajové lístky v suchém stavu stále pěkně voní,...
04.04.2017 @ 09:44:12 - sypalino:
Ochutnávka po 5-ti letech. Chuťově je teď takový převážně ovocný s lehkou...
30.08.2016 @ 08:53:24 - sypalino:
Po delší ochutnávka, jak se čaj vyvíjí. Suchý list si stále drží příjemné aroma, barva...
25.03.2016 @ 19:54:31 - sypalino:
Zdravím, čaj je podle mého soudu vynikající, jako sváteční pití vřele doporučuji, také...
25.03.2016 @ 11:01:46 - massilia:
Už jste někdo pil tento čaj? Celkem mne zajímá, uvažoval jsem o něm jako o takovém...
24.03.2016 @ 10:10:59 - Ondřej:
Hekai 15 mi z loňských Chawang čajů chutnal nejvíc. Loňské jaro prý bylo dobré a na...
23.03.2016 @ 18:58:57 - massilia:
Hmm, ten loňský Hekai jsem ještě nepil. To je tak dobrý, že stojí za celý tong? Obecně...
23.03.2016 @ 13:24:52 - Ondřej:
Nejprve jsem pořídil vzorek a hned poté si objednal jeden kousek. Připravoval jsem ho...
21.03.2016 @ 16:13:09 - massilia:
Zatím jsem ho vařil tak třikrát čtyřikrát. Jednou jsem při oplachu a prvních nálevech...
21.03.2016 @ 13:54:24 - massilia:
Osobně zůstávám na klasice: 4g/100 ml, vařící voda, časy...
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.
„Nejstarší písemná zmínka o čajovnících a přípravě čaje je v evropské literatuře z roku 1559, kdy benátský cestopisec Giovanni Battista Ramusio uveřejnil první zprávu v knize s názvem „Cesty a putování“. V této knize autor zdůrazňuje především léčivé účinky čaje. Později se o této problematice postupně začíná zmiňovat i někteří další cestovatelé“