Kabusé Okuyutaka 2012

4.2 stars  4.2  2 hodnocení  Přidáno 12.03.2013 uživatelem Věčné Jaro, Stav čaje: [149] A 6080x
Kabusé Okuyutaka 2012
Kabusé Okuyutaka 2012 Kabusé Okuyutaka 2012 Kabusé Okuyutaka 2012
Kabusé Okuyutaka 2012

Druh: Zelený čaj

Země: Japonsko

Sklizeň: 2012 květen, prefektúra Shizuoka

Výrobce: Houkouen Japan

Prodejce: PU-ERH.sk

PU-ERH.sk

Tagy:

Popis:

Balenie: vákuové, 50 gramov, balené v Japonsku
Čajík je originálne balený v Japonsku a skladovaný pri nízkych teplotách na Slovensku, čo zaručuje výnimočnú čerstvosť.
Vôňa zohriatého listu: silná, prenikavá, vôňa čerstvo upečeného chlebíka
Farba nálevu: zelenkavá, průzračná
Chuť: vyprofilovaná, sladkastá s veľmi tenkým horkastým okrajom s výraznou dochuťou


Příprava:

schladiť vodu tak aby ste v nej urdžali prst na viac ako 3 sekundy, nálev cca 1 min a pol


  •   Počet zobrazení: 6080  


Věčné Jaro
13.03.2013 22:03:53
Věčné Jaro

Výborný japonský čaj

5 stars 4.5 Toto hodnocení pomohlo: +1 / 0

Suché lístky voní svěže. Po umístění lístku do vyhřátého gaiwanu se výrazně rozvine jejich svěží trávová vůně. Zalito vodou, ve které lze udržet ponořený prst po více jak 3 sekundy – hezká pomůcka :-) Nálev je čirý, světle zelený. Chuť je opravdu lahodná, trávově nasládlá. V ústech zanechává příjemnou chuť po trávě s velmi drobnou hořkostí po marcipánu. Tři nálevy poskytují vynikající čaj. Čaj jsem zakoupil s 30% slevou za 8,90EUR. Velmi dobrý čaj, vřele doporučuji.

Gaiwan 140ml, 3g čaje, zalito vodou, ve které lze udržet ponořený prst po více jak 3 sekundy – 1,5min/2 min/2,5min


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne

sypalino
14.03.2013 13:17:17

Kabusé Okuyutaka 2012

5 stars 4.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Pěkné, tmavě zelené, sem tam i světlejší lístky příjemné trávové vůně. První nálev čirý, světle zelené barvy, trávové chuti s příjemným, lehce hořkým a dlouho trvajícím dozvukem, další nálevy jsou více do žluta a lehce zakalené. Podařilo se mi připravit tři výborné nálevy, druhý byl nejchutnější. Moc dobrý čaj, těším se na příště :-)


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne



Věčné Jaro
13.03.2013 22:04:40
Věčné Jaro

Kabuse znamená polozastíněný. Jde o speciální proces, kdy se čajovníky před sklizní na nějaký čas zastíní, a tím se docílí zvýšení obsahu chlorofylu v lístcích. Čaj má pak výraznější chuť.

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano +1 / Ne 0           Označit jako nevhodné



Čaje - Zelený čaj

2012 Yunnan Green Tea Chun Jian

2012 Yunnan Green Tea Chun Jian
0.0 stars 0 hodnocení

Chun Jian (春尖) –Tento zelený čaj pochází z oblasti Simao a byl sklizen v půli března....

2012 Spring Te Ji Grade Lianghe Hui Long

2012 Spring Te Ji Grade Lianghe Hui Long Green Tea
0.0 stars 0 hodnocení

"Te Ji" - premium grade of famous high mountain green tea from Huilong village, Dachang...

Sencha Ohira 2013

Sencha Ohira 2013
4.5 stars 1 hodnocení

Vôňa zapareného, zahriateho listu je ako decentný, morský, vegetálny vánok. ...

Sencha Tsuyuhikari 2014

Sencha Tsuyuhikari 2014
5.0 stars 1 hodnocení

Výborná sencha ze stenojmenného kultivaru, který byl vyšlechtěn speciálně pro vyšší...

Podzimní Simao Silver Strands

Podzimní Simao Silver Strands
0.0 stars 0 hodnocení

Příjemný zelený čaj z časné podzimní sklizně (konec září). Velmi aromatický s dlouhým...

2012 Autumn Te Ji Grade Lianghe Hui Long

2012 Autumn Te Ji Grade Lianghe Hui Long Green Tea 100g
4.0 stars 1 hodnocení

Známý vysokohorský čaj vysoké kvality z Huilong Zhai, vesnice Dachang, okresu Lianghe ,...


Citace - Zelený čaj


„Zelený čaj procesem oxidace vůbec neprochází, a zachovává si tak všechny přírodní polyfenoly. Po otrhání se čajové lístky nechají nanejvýše dvě hodiny ve stínu zavadnout, nebo se začnou ihned zpracovávat - čili deenzymovat. Záleží na místních zvyklostech a druhu čaje. Oxidaci je zabráněno opražením na pánvi (nejčastější metoda používaná v Číně), propařováním (jež se používá u japonských čajů) nebo pečením. Poté se lístky tvarují a suší, obvykle několikrát za sebou“

pribeh_caje_thoma
Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q140] [s31]




Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Doufáme, že tímto krátkým úvodem pomůžeme demystifikovat čaj puerh. Neexistují žádná tajemství, jak poznat dobrý Puerh. Svět Puerhu je složitý, ale není nevysvětlitelný.“

Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q775] [s87]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy