„Každá vesnice má svoje výrobní tajemství , které se pečlivě střeží. Právě to dodá čaji z každé sklizně jinou a originální chuť. Listy se nejprve nahřívají , aby zvláčněli. Pak se odstraní přebytek vody, aby se zvýraznila chuť. Tuto práci vykonávají společně vesnické ženy. Pak se listy drtí rolováním. Musí se vyvinout přesný tlak, aby se porušili buněčné struktury listů, a tím se zajistila lepší fermentace. “
Citace tagy: Pu-erh, Výroba čaje
Koláček Lao Yu (老妪: stará žena) z roku 2014 je poněkud jiný v porovnání s předchozím...
Archívny sheng pu-erh z Menghai Tea Factory, klasická receptúra 7542 z roku 1975,...
Popis od prodejce : Pozdní podzimní sklizeň čaje z divokých arber čajových stromů (mezi...
Vyrobené na objednávku, privatná produkcia “Zhong Cha Gong Si”. Čaj bol...
Popis od prodejce: Tento čaj se nejvíce podobá CNNP 7532, ale my jej označujeme...
Prémiový zralý pu-erh složený výhradně z 6 až 4 letého ripe puerhu z Lincangu. Lehká až...
„Podezřelé (Fishy), plesnivé (Mouldy) a suché chutě
Můžeme zapojit všechny smysly k hodnocení čaje, ale Fishy, pleasnivé (Mouldy) a suché chutě by měly být odhaleny čichem případně v chuti. Většina těchto problémů souvisí se špatnou kvalitou čaje nebo špatným skladováním.“
Citace tagy: Pu-erh, Ochutnáváme čaj
Jaro přišlo tento rok do Yunnanu brzy. A také čaje z pravidelné jarní sklizně se letos sklízeli trochu...
Popis prodejce: Zhang Jia Wan 张家湾 is a tea growing region on Man Sa mountain, north of Yiwu, just a few...
Mengsong is one of the oldest ancient tea area in Menghai. Baotang old village is located next to the...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.