„Černý čaj je oxidován nejvíce - přes polovinu jeho polyfenolů je zoxidováno. Obsahuje tedy jak okysličené, tak neokysličené (přírodní) polyfenoly. Ty okysličené vytvářejí chuť, barvu a aroma černého čaje, zatímco přírodní polyfenoly dodávají nápoji charakteristickou trpkost, která stimuluje činnost slinných žláz a zahání žízeň. “
Citace tagy: Oxidace čaje, Červený čaj, Výroba čaje
Nádherný čaj špičkové chuti, jeden z nejlepších zástupců druhých sklizní z...
Material came from the same tea trees with Longjing green tea. The dry tea leaves are...
Tento vynikající červený čaj z Matai v Yunnanu (okres Lincang) byl sklizen a zpracován...
This tea is collected from ancient, wild trees on Wuliang mountain. These are truely...
Suchý list farebne pestrého vzhľadu má bohaté zastúpenie strieborných tipsov, pričom sa...
Nádherně zpracovaný celolistový čaj z kultivaru Pb312. Velmi ojedinělá záležitost z...
„Čajovník se pěstuje i na úpatí Himalájí, v oblasti Darjeelingu. Plantáže leží v nadmořské výšce od 2000 do 3000 m n.m. a jsou orientované na jižních svazích těchto velehor. V těchto místech jsou produkované čajovníkové listy vynikajících kvalit. Jsou značně aromatické, s velkým obsahem vrcholových nazlátlých lístků oblíbených pro své příjemné aroma, které je ovlivněno vysokohorskou polohou plantáží a klimatickými podmínkami.“
Citace tagy: Indie, Darjeeling, Červený čaj
He he is the last cake from Chawangpu 2013 spring production we offer now. He He is another...
This tuo is composed from spring material from Menghai area (most from Bulang mountain) and from different...
Výslovnost: Sin-Chua Čchü Ťiang Pao Pchien. Qu Jiang Bao Pian je samostatným druhem tmavých čajů...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.