„Zelený čaj procesem oxidace vůbec neprochází, a zachovává si tak všechny přírodní polyfenoly. Po otrhání se čajové lístky nechají nanejvýše dvě hodiny ve stínu zavadnout, nebo se začnou ihned zpracovávat - čili deenzymovat. Záleží na místních zvyklostech a druhu čaje. Oxidaci je zabráněno opražením na pánvi (nejčastější metoda používaná v Číně), propařováním (jež se používá u japonských čajů) nebo pečením. Poté se lístky tvarují a suší, obvykle několikrát za sebou“
Citace tagy: Oxidace čaje, Zelený čaj, Výroba čaje
Nádherný tipsový čaj. Tento velmi jemný čaj se zpravidla sbírá brzy na jaře, jakmile se...
This is very good quality Yunnan green tea, pick one bud with one leaf and one bud with...
The Yunnan Mao Feng is one of most popular green teas from Simao
Balenie: vákuové, 50 gramov, balené v Japonsku Čajík je originálne balený v...
Korejský zelený čaj sklízený na jaře roku 2014 v okrese Hadong, pohori Jiri. Čaj je...
„Všeobecným pravidlem u zelených čajů je zalévání vodou, která prošla varem, ale zchladla na 60-80 °C. Příliš teplá voda způsobí vyluhování tříslovin a dalších substancí a nálev má hořkou chuť až pachuť.“
Citace tagy: Zelený čaj, Příprava čaje
Jedná se o klasický a starý styl koláčku z Nannuoshan Tea Factory, která byla přejmenována na Menghai...
Prémiový zralý pu-erh složený výhradně z 6 až 4 letého ripe puerhu z Lincangu. Lehká až střední fermentace...
Čajová továrna Yong Pin Hao dodržuje tradiční postupy výroby čaje od jejího založení v roce 1999. Každá...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.