„Kukicha je akási miešanina čajových lístkov a stoniek. Má nižší obsah povzbudzujúcich látok a je vhodný aj na večerné popíjanie. Môžeme sa stretnúť aj s vyššou triedou čaju Kukicha, vtedy nesie...“
„Bližší pohled na Puerh
Čaj vysoké kvality z velkolistého čajovníku (camelia sinensis assamica) by neměl vyvolávat nepříjemné účinky jako píchání, brnění nebo znecitlivění. Také by neměl...“
„Alchymistické pokyny Zhang Ziyanga říkají: ‚Chcete-li využít věci ke kultivaci mysli, můžete udělat pouze to, že je nebudete držet ve své mysli, pak je možný naprostý klid.‘“
„Pití čaje Pu Er efektivně podporuje cirkulaci krve
Zimomřivost a studené nohy a ruce pocházejí od špatné cirkulace krve a často se vyskytují u žen. Čaj Pu Er efektivně podporuje cirkulaci krve...“
Web: Japonské zelené čaje
„Důležitým faktorem je pak také použitý kultivar (odrůda) čajovníku, který, stejně jako u vína, dává čajům specifika své chuti.“
„Kissa Yojoki, neboli Kniha čaje, sepsaná zenovým mnichem jménem Eisai v roce 1191, popisuje pozitivní účinky pití zeleného čaje na pět životně důležitých orgánů, obzvláště pak na srdce....“
„Sip Song Phan Na je jediná oblast tropického deštného pralesa táhnoucí se podél obratníku Raka. Je jedinečná nevšedním bohatstvím flóry a fauny. Žijí tu např. různé druhy opic, asijští...“
Kniha: Thoma, Michal; Příběh čaje
„Bílé čaje obsahují rozhodující množství ochmýřených, dosud nerozvinutých tipsů spojených s několika nedorostlými lístky. Dříve se bílý čaj získával z divokých čajových stromů, které se dnes daří...“
„A v tom je smysl meditace: stát se uvnitř prázdnými. Ani myšlenka se ve vás nezachvěje…žádný obsah, jen prázdno. V tom okamžiku zmizí veškerá mizérie, protože ta existuje jen v myšlenkách; zmizí...“
„Jestliže usiluješ o o slávu a bohatsví, jak můžeš vysvobodit svou duši z pozemské říše?“
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.
Vyrobeno výhradně z jarního materiálu 2002. Tento vlhčeji uložený koláč z oblasti Banna v sobě spojuje...
Suchý list - vzhled: středně dlouhé lístky, lehce pokroucené a twistované, velmi tmavě zelené s nádechem do...
Lao Yu (老妪) : stará žena Materiál pro tento koláček pochází z malé bulangské vesnice v horách...
„Velmi dobré lisované čaje se vyrábějí v čínské provincii Jün-nan. Odtud také pochází proslulý čaj Pchu-er, který sice existuje i v podobě lístků, nejčastěji však bývá slisován do cihel, koláčů nebo misek. Pojmenování Pchu-er je odvozeno od názvu města a okresu, kde se tento čaj zpracovával už v době dynastie Tchang (618-907). Někdy jsou pod tímto jménem uváděny i čaje jiného druhu. Pravý Pchu-er je však nezaměnitelný a zcela výjimečný. “