„Hořkost
Širokolistý druh čajovníku (Sinensis Assamica) je vysoce bohatý na přírodní složky; polyfenoly, kofein, thein, atd. Zvláštností širokolistého čajovník je jeho hořká chuť, ale je důležité, aby se rychle přeměnila a nezůstávala dlouho v čaji. Toto je známka dobré kvality čaje Puerh. Pozn. V Yunnanu lze též nalézt pod-druh čajovníku – druh ku cha, který má jiné vlastnosti a nepřeměňuje hořkost stejně jako širokolistý druh.“
Citace tagy: Pu-erh, Ochutnáváme čaj
Di Jie je jedna z mála vesnic v okolí Bingdao. Tato macho pochází z pozdní zářijové...
Yiwu 1999 maocha is a well stored tea in Taiwan. Loose leaves, maocha, is not stored...
Premium blend of first flush of spring tea * Batch 201This is a newer Menghai...
The raw materials of this cake came from Jingdong, Myanmar, just west of the...
Cheng Shuang 成双 znamená v páru. Tento koláč je blendem materiálu ze dvou...
2008 Yi Wu Gu Shu, jaro, směs z různých oblastí. Do roku 2015 zrál na Taiwanu.
„Čaj, který je sklízen v létě, je často označován jako Yu Shui Cha a takový čaj nemá vysokou kvalitu. V období dešťů je úroveň slunečního záření srovnatelně nižší, a většinou tedy není možné sušit čaj na slunci. K sušení se pak používají kamna na dřevo. To pak může vytvářet kouřové aroma a chuť. To s časem odezní, ale ne úplně, tedy kouřový čaj, který jste neviděli vyrábět je nejlépe odložit.“
Citace tagy: Pu-erh, Ochutnáváme čaj
Tento koláč se skládá z vybraného materiálu z oblastí Lancang a Menghai. Po 5-ti letech suchého zrání,...
Nevěsta - Fénix z pohoří Bu Lang (2010 Bu Lang Jie Liang Xiao Beeng Cha) Místo: okolí...
"Časné jaro" - Čerstvý zelený čaj z vyšších poloh okolí Yun Pan Shan (1100 m.n.m.) z brzké jarní sklizně....
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.