Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh? - Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop


„Trpkost
Trpkost nebo svíravost pravidelně doprovází hořkost. V některých puerech je trpkost více zřetelná a hořkost slabší. Přínosem trpkosti je její podpora slinění. Pokud toto cítíte na spodní straně jazyka, je to další příznak dobrého čaje.“

zhi-zheng-tea-shop-logo
Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q790] [s87]


Čaje - Pu-erh

1997 CNNP Big Red Mark Raw Puerh Cake

1997 CNNP Big Red Mark Raw Puerh Cake
4.0 stars 1 hodnocení

Popis od prodejce: This cake is called "Da Hong Yin" or Big Red Mark. It's a blend...

2016 Myanmar Jingdong Xiao Bing Cha 200g

2016 Myanmar Jingdong Xiao Bing Cha 200g
0.0 stars 0 hodnocení

The raw materials of this cake came from Jingdong, Myanmar, just west of the...

2003 CNNP Yi Wu Arbor Ming Chien „Hundred

2003 CNNP Yi Wu Arbor Ming Chien „Hundred Mark“ Beeng Cha
5.0 stars 1 hodnocení

Zpracování: přerušení oxidace, rolování, sušení na slunci, vlhčení, lisování provedené...

Lao Banzhang 2004 Bamboo Tube

Lao Banzhang 2004 Bamboo Tube
5.0 stars 1 hodnocení

Lao Banzhang 2004 is a pu-erh pressed into bamboo tubes. Mighty and rich tea soup...

2015 Chawangpu Bada Lao Yu Xiao Bing

2015 Chawangpu Bada Lao Yu Xiao Bing
4.0 stars 1 hodnocení

Toto je třetí pokračování Lao Yu(老妪) : stará žena. Materiál pro tento...

2005 Boyou TF 0508M Ripe Puerh Cake

2005 Boyou TF 0508M Ripe Puerh Cake
4.0 stars 1 hodnocení

Boyou was founded in 2005, now is one of the factories which still adhere to the...


Citace - Pu-erh


„Kvůli velké poptávce přepravovali karavany čaj na obrovské vzdálenosti. Posílat, ale toto zboží jen tak volně ložené nešlo. A právě kvůli přepravě vyvinuli místní obyvatelé speciální metodu spočívající v lisování čaje do jakýchsi cihel různých velikostí a tvarů. Tato lisovací technika se posléze stala nedílnou součástí pěstování čaje pu-erh. “

cesta_caje_a_koni_lisovani_caje_pu_erh_kameny3
Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q339] [s34]





Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Čaje

2003 CNNP Yi Wu Arbor Ming Chien „Hundred

2003 CNNP Yi Wu Arbor Ming Chien „Hundred Mark“ Beeng Cha
5.0 stars 1 hodnocení

Zpracování: přerušení oxidace, rolování, sušení na slunci, vlhčení, lisování provedené hydraulicky, čaj...

2013 Chawangpu Bada Zhang Lang Xiao Bing Cha

2013 Chawangpu Bada Zhang Lang Xiao Bing Cha 200g
4.5 stars 1 hodnocení

Velmi hezky zpracovaný a kompletně ručně vyrobený čaj z pohoří Bada za použití tradičních postupů (pražení...

2013 Zhejiang Long Jing Hong Cha AAA Grade

2013 Zhejiang Long Jing Hong Cha AAA Grade
5.0 stars 1 hodnocení

Material came from the same tea trees with Longjing green tea. The dry tea leaves are rolled tightly and...

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy