„玉露 Gjokuro, (Gyokuro, Nefritová rosa) - Čaj, který bývá často špatně označován za nejkvalitnější japonský čaj. Ve skutečnosti se opět jedná o čaj, pro který je charakteristý především způsob zpracování. Je produkován z čajovníků, které byly před sklizní 30 dní stíněny a pro jeho výrobu jsou vhodné jen některé kultivary (např. Gokoh, Saemidori, ...). Nálev těchto čajů bývá velmi plný, kulatý, zelenobílé "mléčné" barvy a velmi syté, nasládlé chuti. V těchto čajích bývá nejzřetelnější typická chuť umami.“
Citace tagy: Japonsko, Zelený čaj
Nádherný tipsový čaj. Tento velmi jemný čaj se zpravidla sbírá brzy na jaře, jakmile se...
"Kamenná květina" - výjimečný zelený čaj z našich plantáží na hoře Meng Ding. Pečlivý...
Třída: AA+ Kultivar: Yunnan Da Ye Oblast: Si mao, Yunnan...
"Te Ji" - premium grade of famous high mountain green tea from Huilong village, Dachang...
This is very good quality Yunnan green tea, pick one bud with one leaf and one bud with...
Čajík je originálne balený v Japonsku a skladovaný pri nízkych teplotách na Slovensku,...
„Na rozdíl od čínských zelených čajů se v Japonsku k přerušení oxidace většinou používá horká pára.“
Citace tagy: Japonsko, Zelený čaj, Oxidace čaje, Výroba čaje
Popis od prodejce: Probably a small tea factory in Yi Wu area pressed this cake under the "zhong cha"...
Tento příjemný červený čaj pochází z první sklizně z oblasti Jingmai v Lancangu. Perfektní zpracování,...
He he is the last cake from Chawangpu 2013 spring production we offer now. He He is another...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.