„茎茶 Kukiča (Kukicha, stonkový čaj) - Čaj produkovaný z "odpadu" z výroby čajů Sencha či Gyokuro. Dle sorty bývá v tomto čaji různý podíl řapíků, čajové prachu a zlomkového listu. Chuť většinou bývá lehčí, s výraznými trávovými tóny.“
Citace tagy: Japonsko, Zelený čaj
Sněžný Drak je název velice dobrého, bohatě ochmýřeného čaje. Krásný zelenostříbřitý...
Příjemný zelený čaj z časné podzimní sklizně (konec září). Velmi aromatický s dlouhým...
Výborná sencha ze stenojmenného kultivaru, který byl vyšlechtěn speciálně pro vyšší...
Třída: AAA Kultivar: Yunnan Da Ye Oblast: Zhenyuan, Simao, Yunnan...
"Časné jaro" - Čerstvý zelený čaj z vyšších poloh okolí Yun Pan Shan (1100 m.n.m.) z...
„Všeobecným pravidlem u zelených čajů je zalévání vodou, která prošla varem, ale zchladla na 60-80 °C. Příliš teplá voda způsobí vyluhování tříslovin a dalších substancí a nálev má hořkou chuť až pachuť.“
Citace tagy: Zelený čaj, Příprava čaje
Velmi hezky zpracovaný a kompletně ručně vyrobený čaj z pohoří Bada za použití tradičních postupů (pražení...
"Zi Qi Dong Lai" : The Purple Air coming from the east -- a propitious omen (from the East) is approaching...
"Časné jaro" - Čerstvý zelený čaj z vyšších poloh okolí Yun Pan Shan (1100 m.n.m.) z brzké jarní sklizně....
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.