24.02.2016 Čaj - 2006 Myanmar Kokang
19.11.2015 Mapa čajových hor
13.11.2015 Čaj 2014 Xiaguan Tuo na hubnutí
11.11.2015 Čaj 2015 ChawangPu Mengsong
02.11.2015 Čaj 2015 ChawangPu Menghai
30.10.2015 Čaj 2015 ChawangPu Hekai Gu Shu
29.10.2015 Čaj 2015 ChawangPu Bada
29.10.2015 Čaj 2013 ChawangPu Bada
21.10.2015 Čaj Lao Yu 2015
21.10.2015 Kolekce 2015 ChawangPu
21.10.2015 Čaj - Lao Yu 2014
25.01.2015 Čaj - EoT 1980's Zhongcha 8653
29.12.2014 Čaje - Korejské zelené čaje
26.12.2014 PF2015 - Všechno dobré do nového roku!
03.12.2014 Čaj - Sencha Tsuyuhikari
02.12.2014 Čaj - Nepál - Arya Tara
22.08.2014 Fotky - Shi Kun Mu Yibang 2004
20.08.2014 Fotka - Nosiči čaje 1908
20.08.2014 Fotky - 2005 Nan Nuo Shan
20.08.2014 Fotka tongů Lao Yu 2013
13.08.2014 Srovnávali jsme dva čaje z Youle
19.06.2014 Hodnocení - New Amerykah 2013
16.05.2014 Hodnocení - Hei Cha 2010 - Díky
04.04.2014 Video - Lao Man'e: A Bulang Tea Village
18.03.2014 Nové čaje 2014
21.02.2014 Hodnocení - Ancient Spirit po třetí
12.02.2014 Čaje - Japonské čaje
12.01.2014 Čaj - Nové fotky Jinggu Da Bai Hao Hong Cha
08.01.2014 Pu-erh filtr: Sheng - Shu
01.01.2014 Čaje Pu-erh - filtr dle oblastí
01.01.2014 Video - How to season a Chinese clay teapot
01.01.2014 Čaj - Nové fotky box Boyou Man Lu Da Shan
01.01.2014 Video - To the village of ethnic minorities
01.01.2014 Čaj - Nové fotky Jasmine Dragon Pearl
01.01.2014 Fotky - Longan
01.01.2014 Video - Making pu-erh tea: Pan-frying
01.01.2014 Citace - Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?
01.01.2014 PF2014
01.01.2014 Fotky Jujube
21.06.2018 @ 09:54:35 - sypalino:
Ochutnávka po téměř dalších dvou letech, čajové lístky v suchém stavu stále pěkně voní,...
04.04.2017 @ 09:44:12 - sypalino:
Ochutnávka po 5-ti letech. Chuťově je teď takový převážně ovocný s lehkou...
30.08.2016 @ 08:53:24 - sypalino:
Po delší ochutnávka, jak se čaj vyvíjí. Suchý list si stále drží příjemné aroma, barva...
25.03.2016 @ 19:54:31 - sypalino:
Zdravím, čaj je podle mého soudu vynikající, jako sváteční pití vřele doporučuji, také...
25.03.2016 @ 11:01:46 - massilia:
Už jste někdo pil tento čaj? Celkem mne zajímá, uvažoval jsem o něm jako o takovém...
24.03.2016 @ 10:10:59 - Ondřej:
Hekai 15 mi z loňských Chawang čajů chutnal nejvíc. Loňské jaro prý bylo dobré a na...
23.03.2016 @ 18:58:57 - massilia:
Hmm, ten loňský Hekai jsem ještě nepil. To je tak dobrý, že stojí za celý tong? Obecně...
23.03.2016 @ 13:24:52 - Ondřej:
Nejprve jsem pořídil vzorek a hned poté si objednal jeden kousek. Připravoval jsem ho...
21.03.2016 @ 16:13:09 - massilia:
Zatím jsem ho vařil tak třikrát čtyřikrát. Jednou jsem při oplachu a prvních nálevech...
21.03.2016 @ 13:54:24 - massilia:
Osobně zůstávám na klasice: 4g/100 ml, vařící voda, časy...
Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.
„Kissa Yojoki, neboli Kniha čaje, sepsaná zenovým mnichem jménem Eisai v roce 1191, popisuje pozitivní účinky pití zeleného čaje na pět životně důležitých orgánů, obzvláště pak na srdce. Kniha se zaobírá léčebnými účinky čaje, včetně léčby kocoviny, jeho role jako stimulantu, léčení oparů a uhrů, tišení žízně, nápravy poruch trávení, léčení onemocnění nervového systému „beriberi“, prevenci únavy a podporu funkcí močové soustavy a mozkové činnosti.“