Domů >  >  > 

Témata - Zelený čaj

Zelený čaj procesem oxidace vůbec neprochází, a zachovává si tak všechny přírodní polyfenoly. Po otrhání se čajové lístky nechají nanejvýše dvě hodiny ve stínu zavadnout, nebo se začnou ihned zpracovávat

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Čaje - Zelený čaj

2015 Snow Dragon

2015 Snow Dragon
0.0 stars 0 hodnocení

Sněžný Drak je název velice dobrého, bohatě ochmýřeného čaje. Krásný zelenostříbřitý vzhled,...

Podzimní Simao Silver Strands

Podzimní Simao Silver Strands
0.0 stars 0 hodnocení

Příjemný zelený čaj z časné podzimní sklizně (konec září). Velmi aromatický s dlouhým dozvukem...

DaeJak 2014 ECO Korea

DaeJak 2014 ECO Korea
4.5 stars 1 hodnocení

Korejský zelený čaj sklízený na jaře roku 2014 v okrese Hadong, pohori Jiri. Čaj je pěstován jako...

JungJak 2014 ECO Korea

JungJak 2014 ECO Korea
4.5 stars 1 hodnocení

Korejský zelený čaj sklízený na jaře roku 2014 v okrese Hadong, pohori Jiri. Čaj je pěstován jako...

Sencha Tsuyuhikari 2014

Sencha Tsuyuhikari 2014
5.0 stars 1 hodnocení

Výborná sencha ze stenojmenného kultivaru, který byl vyšlechtěn speciálně pro vyšší horské...

SeJak 2014 ECO Korea

SeJak 2014 ECO Korea
5.0 stars 1 hodnocení

Korejský zelený čaj sklízený na jaře roku 2014 v okrese Hadong, pohori Jiri. Čaj je pěstován jako...


Citace - Zelený čaj

„玉露 Gjokuro, (Gyokuro, Nefritová rosa) - Čaj, který bývá často špatně označován za nejkvalitnější japonský čaj. Ve skutečnosti se opět jedná o čaj, pro který je charakteristý především způsob zpracování. Je produkován z čajovníků, které byly před sklizní 30 dní stíněny a pro jeho výrobu jsou vhodné jen některé kultivary (např. Gokoh, Saemidori, ...). Nálev těchto čajů bývá velmi plný, kulatý, zelenobílé "mléčné" barvy a velmi syté, nasládlé chuti. V těchto čajích bývá nejzřetelnější typická chuť umami.“

japanese_green_tea_md
Zdroj Web: Japonské zelené čaje[online]. Wikipedie. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/>. [q425] [s58]


„Longjing龙井 - Nejznámější z vynikajících čínských čajů z Hangzhou, jeho jméno v čínštině znamená dračí studna. Je sušený na pánvích a má specifický plochý vzhled. Jeho napodobování je obvyklé, a vlastně většina z množství dostupného na trhu je produkována v provincii Sichuan a není tedy originálním čajem Longjing.“

green-tea-leaves-steeping_md
Zdroj Web: Zelený čaj: Zelený čaj a zdraví[online]. Wikipedie. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Zelený_čaj>. [q430] [s35]


„Německá studie odhalila, že přikládání filtrovaného odvaru z extraktu zeleného čaje a horké vody na kůži po dobu 10 minut, třikrát denně může pomoci lidem, jejichž kůže byla poškozena radiační terapií (po 16-22 dnech).“

green-tea-leaves-steeping_md
Zdroj Web: Zelený čaj: Zelený čaj a zdraví[online]. Wikipedie. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Zelený_čaj>. [q161] [s35]



Fotky - Zelený čaj

Bohužel jsme nic nenašli


Videa - Zelený čaj


Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Bílé čaje obsahují rozhodující množství ochmýřených, dosud nerozvinutých tipsů spojených s několika nedorostlými lístky. Dříve se bílý čaj získával z divokých čajových stromů, které se dnes daří pěstovat ve formě zákrsků. Po nasbírání se lístky nechají zavadnout a přetřásáním na platech se mírně pomačkají. Tím se naruší buněčné membrány, což vede ke slabé oxidaci, brzy přerušené propařením či sušením. “

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q143] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy