Tato nazrálá cihlička z Yibangu je vyrobena z jarního materiál roku 2005. Unikátní ruční práce, lisováno dřevěnými formami a kameny. V dnešní době již tuto techniku těžko najdete. Tento čaj byl uložen v teplém a středně vlhkém skladu v Xishuanbabba, barva nálevu se rychle mění, rychleji než chuť. Chuť je čistá a jde o skvělý příklad tropického yunnanského zrání. Čaj pochází z arbor čajových zahrad, velmi aromatický a silný čaj, lze jej zalévat mnohokrát.
Čajová továrna Yong Pin Hao dodržuje tradiční postupy výroby čaje od jejího založení v roce 1999. Každá várka je připravena dle tradičních postupů – pouze na slunci sušený materiál, ruční lisování kameny, baleno do bambusu, klasický design. Velmi dobrý příklad jemné a nikdy hořké chuti Yiwu! Na slunci sušený materiál pocházející z okolí vesnice Luo Shui Dong v oblasti Yiwu. Věk čajových stromů byl kole 50 let. Čistě a dobře uložený v Kunmingu. Nálev má sitě žlutou barvu...
Nevěsta - Fénix z pohoří Bu Lang (2010 Bu Lang Jie Liang Xiao Beeng Cha) Místo: okolí vesnice Jie Liang, cca 11 km od Lao Man E Mao Cha: přirozeně rostoucí čajovníky staré 90 až 100 let, sklízí se dlouhý a silný tips se dvěma listy. List nesmírně atraktivního vzhledu a prvotřídní kvality, zpracovaný zcela původním tradičním postupem (sha qing provedeno ve woku na ohni, sušení na slunci). Lisování: ručně provedené v kamenných formách, koláček o hmotnosti...
Ženich - Drak z pohoří Bu Lang (2010 Bu Lang Zheng Jia San Dui Xiao Beeng Cha) Místo: vesnice Zheng Jia San Dui, pouhých 15 km od Lao Ban Zhan (téměř veškerý místní Mao Cha je obchodován v Lao Ban Zhan jako Mao Cha pocházející přímo z Lao Ban Zhan, od kterého je podstatě nerozeznatelný) Mao Cha: divoce rostoucí čajovníky staré až 250 let, sklízí se dlouhý a silný tips se dvěma listy. List nesmírně atraktivního vzhledu a nejvyšší možné kvality, zpracovaný zcela původním...
Tento koláč se skládá z vybraného materiálu z oblastí Lancang a Menghai. Po 5-ti letech suchého zrání, koláč stále chutná trochu hořce. Přibližně půlku byl koláč uložen v Kunmingu, později přesunut to Guangzhou. Koláč příjemně překvapil svým vývojem a zráním! Changtai licoval stejný blen dvakrát v roce 2006. Obal má stejný designou pro obě várky – „Drak a kůň“, ale v jiné barvě. První várka má hnědou barvu a druhá, kterou prodáváme, je červená. Medově zlatý a průzračný nálev. Plný...
Klasická "Jia Ji" receptura! Tato tuocha byla lisována v roce 2005 a obsahuje 1 až 2-letý raw materiál. Xiaguan TF vyrábí Jiaji Tuochu od roku 1951. Dříve používaná značka "CNNP" byla v roce 1991 nahrazena značkou „jeřába s borovicí“. Tuocha v papírové krabičce je vyšší kavality v porovnání s tuo v papírových pytlících. Nálev má oranžovou barvu, chuť je vyzrálá, povzbudivá a výrazně medová v ústech, huigan je rychlý. Xiaguan Jiaji je velmi vhodná pro...
Xizi tuo je jeden z nejznámějších Xiaguan Fei Tai produktů. Je v něm použit vysoce kvalitní 1-3 letý zralý materiál lisovaný na jaře 2008. To dává tomuto čaji zralejší chuť než jiné čaje z roku 2008. Na povrchu hnízna najdete několik pěkně velkých stříbrných pupenů, jde o typický znak Fei Tai produktů. „FT (For Taiwan = Pro Taiwan)“ znamená, že toto hnízdo bylo vyrobena na základě speciální objednávky společnosti „Fei Tai“. Fei Tai je největším distributorem pu-erhu pro Xiaguan...
Jedná se o klasický a starý styl koláčku z Nannuoshan Tea Factory, která byla přejmenována na Menghai Banzhang Tea Factory od roku 2005. Tento koláč z roku 2005, jde o čistý na slunci sušený, velkolistý materiál, komprese je střední. Po 6 letém uložení v Kunming je tento čaj připraven k pití, ale stále má velmi silný potenciál pro stárnutí! Pěkný zlatý nálev s typickým květinovým aroma čaje z Nannuoshanu, chuť je plná, ovocná s rychlým huigan! Pozdější nálevy jsou sladké a hladivé.
Jia Ji (甲级) - "A-Grade" Čaj byl uložen v horské oblasti na Tchaj-wanu. Pil jsem jednou vzorek z fenghuang Jiaji 1998 Sheng Tuo. Je to opravdu docela dobrý čaj, čím víc si ho vařím, tím víc se mi líbil. Cena za tento čaj na Taobao je téměř 200 euro/100 gramů což mě zastavilo před plány ho získat pro svůj obchod. Nikdy jsem nevěřil v magickou transformaci tuooch. Až v poslední době jsem ochutnal několik dobrých, tato transformace skutečně odráží nárůst ceny těchto...
Tato tuo je vyrobena z divokého arbor na slunci sušeného materiálu z hory Youle, také nazývána jako Jinuoshan. Youle je jednou ze šesti slavných čajových hor v Xishuanbanna. Jarní materiál z hory Youle byl lisován do tvaru hnízda - Tuo. Čaj byl skladován v oblasti Banna po dobu 4 let (- velmi dobré skladování bez špatných známek jako plísně nebo jiné negativní podivnosti). Čaj tedy vyzrál rychleji než by zrál v suchém Kunmingu. Pěkný zlatý čistý čaj, polévka s nádechem medu,...
Boyou was founded in 2005, now is one of the factories which still adhere to the strictest sanitary standard in Xishuangbanna. Boyou TF hire Master Huang An Shun who was fermentation workshop director working at the Menghai Tea factory since 1957 to be supervisor for fermentation process. 05 series ripe puerh is the first batch of products. Used 2005 fermented and matured materials, after more than six months storage, select eight grade material and blended into this...
Boyou was founded in 2005, now is one of the factories which still adhere to the strictest sanitary standard in Xishuangbanna. Boyou TF hire Master Huang An Shun who was fermentation workshop director working at the Menghai Tea factory since 1957 to be supervisor for fermentation process. 05 series ripe puerh is the first batch of products. Used 2005 fermented and matured materials, after more than six months storage, select 7th grade material and blended into this...
Raw Jin Cha (houba) je určena zejména pro tibetský trh, používá se smíchána s mlékem, to je velmi užitečné pro trávení. Tato Jin Cha je vyrobena z na slunci sušeného velkolistého materiálu z hory Bulang. Čajový nálev je výrazně zlatavé barvy a vůně. Velmi stimulující, bohaté chuti v ústech s květinovou sladkou dochutí. Tuto Raw Jin Cha může také připravovat na tibetský způsob čaj s mlékem, máslem a solí (nebo cukrem).
This tuo is composed from spring material from Menghai area (most from Bulang mountain) and from different years. The quality and selection of raw material are much more better than 2008 Menghai Tuocha we also offer. Traditional sun-dried material was blended well and pressed careful. Tightly compression is good for long term storage. This tea was stored few years in Menghai and then moved to Kunming. Humid, hot and clean Menghai storage is big benefit for maturation. Mellow but still...
This is a newer Menghai release, first released in 2005 and then again in 2006, 2007, and 2008. This recipe is comprised entirely of Menghai county early spring raw material from 2007-2009 mao cha. It's special characteristics are bitter, pungent, aromatic and thick and full in the mouth. The tea quickly causes salivating in the mouth and cha qi is warming. Tightly rolled leaves lock in the pungent aroma! Producer: Menghai Tea Factory Vintage: 2009 / Batch...
„Skutečně krásná osoba, skutečně harmonická osoba nic neodmítá. Odmítání je v rozporu s existencí. Všechno byste měli přijmout, nasát, vstřebat. To je pravé umění. Pokud něco odmítáte, ukazujte tím, že nejste umělci. Všechno, co vás potká, byste si měli osvojit, vstřebat a upotřebit. Pokud vám stojí v cestě balvan, nezavrhujte ho, využijte ho jako nášlapný kámen.
PROTO MOUDRÝ
JEDNÁ, ANIŽ ZASAHUJE…“
21.06.2018 @ 09:54:35 - sypalino:
Ochutnávka po téměř dalších dvou letech, čajové lístky v suchém stavu stále pěkně voní,...
04.04.2017 @ 09:44:12 - sypalino:
Ochutnávka po 5-ti letech. Chuťově je teď takový převážně ovocný s lehkou...
30.08.2016 @ 08:53:24 - sypalino:
Po delší ochutnávka, jak se čaj vyvíjí. Suchý list si stále drží příjemné aroma, barva...
25.03.2016 @ 19:54:31 - sypalino:
Zdravím, čaj je podle mého soudu vynikající, jako sváteční pití vřele doporučuji, také...
25.03.2016 @ 11:01:46 - massilia:
Už jste někdo pil tento čaj? Celkem mne zajímá, uvažoval jsem o něm jako o takovém...
24.03.2016 @ 10:10:59 - Ondřej:
Hekai 15 mi z loňských Chawang čajů chutnal nejvíc. Loňské jaro prý bylo dobré a na...
23.03.2016 @ 18:58:57 - massilia:
Hmm, ten loňský Hekai jsem ještě nepil. To je tak dobrý, že stojí za celý tong? Obecně...
23.03.2016 @ 13:24:52 - Ondřej:
Nejprve jsem pořídil vzorek a hned poté si objednal jeden kousek. Připravoval jsem ho...
21.03.2016 @ 16:13:09 - massilia:
Zatím jsem ho vařil tak třikrát čtyřikrát. Jednou jsem při oplachu a prvních nálevech...
21.03.2016 @ 13:54:24 - massilia:
Osobně zůstávám na klasice: 4g/100 ml, vařící voda, časy...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.