Huoshan Huangya je špičkový, ručne zberaný a spracovaný žltý čaj, ktorý pochádza z regiónu Huo Shan, provincia Anhui, Čína. Kultivácia tohto čaju má bohatú tradíciu, ktorá sa datuje do obdobia dynastie Tang (618-907 n. l.). Tento čaj je bohatý na antioxidanty, má nízky obsah kofeínu a na organizmus pôsobí veľmi osviežujúco. Jeho názov, ktorý v preklade znamená žltý čaj z Huo Shan, odkazuje na špecifickú farbu čajových lístkov a nálevu, a zároveň aj na lokalitu, v ktorej bol vyprodukovaný....
Popis od prodejce : This high quality ripe cake is made of spring large-leaf varietal arbor tea from Ailao mountain. Ailao mountain is one of high mountain in Simao area. Old tea trees material ripe puerh tea is quite different from garden tea ripe puerh. The raw material is completely the same as sheng puerh products which Fu Cha Ju made in 2002. Medium fermentation and 10 years perfect clean storage, an lovely and very tasty ripe puerh tea we ever met. Clean brown-reddish tea soup,...
Popis od prodejce : Famous and well know red tea which come from Fujian province, Wuyi mountain, Tong Mu area. This tea is made in traditional way, used original smoked method, made from local small varietal tea trees. Spring harvest, nearby villages in Wuyi mountain. Thats why called Wai shan Xiao zhong (外山小种, teas outside of Tong Mu area). Small tight rolled dark leaves with good ratio of buds. The smokines is light and refined, unlike commercial Lapsang Souchong. Smooth, thick, great...
Popis od prodejce: Boyou tea factory was started by yet another ex-Menghai tea blender. Boyou is well known for showcasing Menghai tea mountains and making Ripe Pu-erhs that rival Da Yi ripe teas. This particular tea cake was the Silver Prize winner at the 2007 Tea Culture Exhibition in Chengdu. It is a tea produced entirely from Meng Song mountain tea trees. Meng Song tea trees are well known for being a slightly smaller leaf varietal that was the result of cross-breeding several...
Třída: AAA Kultivar: Yunnan Da Ye Oblast: Zhenyuan, Simao, Yunnan Charakteristika: výtečný yunnanský zelený čaj produkovaný z velkolisté variety yunnanského čajovníku, celistvý drobnější list, velmi vysoké kvality, zelenavý nálev příjemně silné, harmonické, charakteristicky svěží chuti s květově ovocnýmmi tóny.
Třída: AA+ Kultivar: Yunnan Da Ye Oblast: Si mao, Yunnan Charakteristika: výtečný yunnanský zelený čaj produkovaný z velkolisté variety yunnanského čajovníku, celistvý středně dlouhý list velmi vysoké kvality, zelenavý nálev příjemně silné, harmonické, charakteristicky svěží chuti s květově nasládlými tóny.
"Kamenná květina" - výjimečný zelený čaj z našich plantáží na hoře Meng Ding. Pečlivý sběr, pouze vrcholové pupeny s jedním malým lístkem. Suchý čaj bylinně hutné vůně, která doslova uhrane. Po zalití se zjemní a je příjemně nasládlá, bylinná až květinová. Chuť je plná, kulatá a hladící na patře s dlouhým, lehce kořeněným aftertastem. Termín Ming Qian Cha - 明前茶 se uvádí u čajů z nejcenějších brzkých sklizní roku kdy raší první lístky nejvyšší kvality. Doslova značí čaje sklizené...
Známý vysokohorský čaj vysoké kvality z Huilong Zhai, vesnice Dachang, okresu Lianghe , prefektůry Dehong . Vesnice Huilong, plocha 1.28 km2, výška 1650 m, průměrná roční teplota je 14.9 ℃, roční úhrn srážek 1491,6 mm. Suché lístky mají silně kořeněnou vůni. Trhán byl pupen + dva listy. Tento čaj je vhodný pro experimentování s chladnější vodou! Při nízkých teplotách je nálev mléčně zakalený, plný v ústech a velmi stimulující! Kultivar: Staré druhy...
Tento vysoce kvalitní čaj ze starých čajovníků pochází z malého obchůdku v Yongde. Byl použit časně jarní materiál z čajovníků starých 80-300 let. Mangfei je jedna z vysokých hor Yongde. Byl použit tradiční proces „sha-qing“ (kill-green) v pánvi wok, sušen na sluníčku a poté pečlivě lisován do 400g koláčů. Vůně suchých lístků je silná a skvělá. Čajová polévka je žlutě zelená, jiskřivě průzračná a voňavá. Chuť je plná, silná s rychlým huigan. Na jazyku zanechává květinově nasládlou chuť....
This tea came from Mangzhi mountain which is located in the west of Xiangming village Mengla county, and next to the Gedeng mountain. Mangzhi tea mountain once had a very glorious history, but suffered a setback in the local wars during the end of the Qing Dynasty. Early spring harvest from wild arbor tea trees. Traditional “sha-qing” (kill-green) processing in wok and sun-dried. Select maocha was pressed by stone to this small pretty cake. A pleasing depth of...
Jeden ze známý oolong čaju z oblasti Anxi je Beshan. Jed o vysokohorský oolong čaj (Gaoshan Benshan), lehce pražený s malou oxidací (poze 10 – 20%), pečlivě zpracován na začátku Října 2012. Tento čaj pochází z vesnice Xiping (西坪). Rolované, smaragdově zelené lístky vydávají jemnou vůni pomerančů. Výrazná chuť s květinově nasládlými tóny. Benshan = Source Mountain Kultivar : Ben Shan(本山)
2011 Spring harvest. This material come from Baoshan area, 2600 meters high mountain closed with Mengmao village. There is home for wild arbor big tea trees in ecological environment. This tea is 100% organic - more than 90% vegetation cover, it's a beautiful place free from pollution. Residence is known for undiscovered "paradise", "tea tree ancestor". This kind of wild tea has special purple color leaves. This tea is called three color tea. Fresh leaves are purple, dried tea is...
„Fermentace znamená kvašení, což je proces, který v čaji ani vzdáleně neprobíhá. Ve skutečnosti se jedná o oxidaci polyfenolů - špatně označovaných jako taniny -, která vede k chemickým změnám v čajových lístcích a způsobuje jejich tmavnutí. Černý, zelený, částečně oxidovaný a tmavý čaj se liší způsobem i dobou oxidace. “
21.06.2018 @ 09:54:35 - sypalino:
Ochutnávka po téměř dalších dvou letech, čajové lístky v suchém stavu stále pěkně voní,...
04.04.2017 @ 09:44:12 - sypalino:
Ochutnávka po 5-ti letech. Chuťově je teď takový převážně ovocný s lehkou...
30.08.2016 @ 08:53:24 - sypalino:
Po delší ochutnávka, jak se čaj vyvíjí. Suchý list si stále drží příjemné aroma, barva...
25.03.2016 @ 19:54:31 - sypalino:
Zdravím, čaj je podle mého soudu vynikající, jako sváteční pití vřele doporučuji, také...
25.03.2016 @ 11:01:46 - massilia:
Už jste někdo pil tento čaj? Celkem mne zajímá, uvažoval jsem o něm jako o takovém...
24.03.2016 @ 10:10:59 - Ondřej:
Hekai 15 mi z loňských Chawang čajů chutnal nejvíc. Loňské jaro prý bylo dobré a na...
23.03.2016 @ 18:58:57 - massilia:
Hmm, ten loňský Hekai jsem ještě nepil. To je tak dobrý, že stojí za celý tong? Obecně...
23.03.2016 @ 13:24:52 - Ondřej:
Nejprve jsem pořídil vzorek a hned poté si objednal jeden kousek. Připravoval jsem ho...
21.03.2016 @ 16:13:09 - massilia:
Zatím jsem ho vařil tak třikrát čtyřikrát. Jednou jsem při oplachu a prvních nálevech...
21.03.2016 @ 13:54:24 - massilia:
Osobně zůstávám na klasice: 4g/100 ml, vařící voda, časy...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.