2008 Yi Wu Gu Shu, jaro, směs z různých oblastí. Do roku 2015 zrál na Taiwanu.
When people pick the tea from ancient trees, usually they pick one bud and three to four leaves. The third and fourth leaves are old and coarse. Old leaves became yellow after kill green and can not be rolled into strips. So the people would sort those yellow leaves out according to the production standard. The quality of these Huang Pian and the Mao Cha is consistent, Huang Pian were picked out just because of the poor appearance. This cake is made of arbor tea from three...
mimořádně zajímavý čerstvý (sklizeň říjen 2015) červený čaj sklizený z divoce rostoucích čajovníků starých 40 – 80 let v okolí vesnice Luo Shui Dong v pohoří Yi Wu. Zcela svébytný a velmi vzácný červený čaj (vyrobeno pouze 15 kg), nádherně snoubící charakter divokých čajovníků, čajů z Yiwu a těla a sladkosti červených čajů. Cena při rezervaci předem je 277,-/50 g, k dispozici pouze 3 kg.
Man Nuo ancient tea gardens, at an altitude of 1266 meters. The tea trees are really old and magnificent, most of them grow on the slopes, reach up to 2 or 3 meters high and more than 10 cm stem diameter. There are very few other trees in the garden. Dry tea leaves are tight and dark. Golden yellow tea soup, wild flowers aroma. The most loved aspect of this tea is its aftertaste, which has a special mellow flavor in the throat when drinking. Harvest area: Mannuo,...
Ženich - Drak z pohoří Bu Lang (2010 Bu Lang Zheng Jia San Dui Xiao Beeng Cha) Místo: vesnice Zheng Jia San Dui, pouhých 15 km od Lao Ban Zhan (téměř veškerý místní Mao Cha je obchodován v Lao Ban Zhan jako Mao Cha pocházející přímo z Lao Ban Zhan, od kterého je podstatě nerozeznatelný) Mao Cha: divoce rostoucí čajovníky staré až 250 let, sklízí se dlouhý a silný tips se dvěma listy. List nesmírně atraktivního vzhledu a nejvyšší možné kvality, zpracovaný zcela původním...
Materiál pro tento koláč pochází z Man Nan Lao Zhai v pohoří Hekai. V Man Nan Lao Zhai žije Lahu minorita. V čajových zahradách tam roste jen několik malých čajových stromů, většina stromů je opravdu hodně stará a rostou tam několik stovek roků. Použili jsme první sklizeň z konce března 2015 než dorazili deště. Stříbrné a velké pupeny, tmavé listy, silná vůně. Čaj je bohatý, hutný a v ústech plný, hořká jak to Hekai dokáže, dozvuk je rychlý a sladký. Tento čaj pochází ze stejné...
Na jaře jsme si pořídili kompletní kolekci puerhů Cha Wang Shopu 2015 a postupně se jí propíjíme. Kolekce obsahuje 6 koláčků o hmotnosti 200g:
Menghai blend ze starých arbor stromů. Silné tělo, přetrvávající kuwei [příjemná hořkost], a spousta šmrncu. Tento čaj je pokračováním loňského čaje New Amerykah. Směs je mírně odlišná, více se zaměřuje na sladkost a tělo než na hořkosti.
Yiwu Hai Wan wild tea - special grade (pu-erh.sk favorite) Year: 1999 Weight: 357g Stored Location: Low mountain near the city in Taipei Material: The maocha were selected from Yiwu. Tea trees are more than hundred years old and wild. Features: This tea storing surrounding has had sufficient moisture so the tea had a good transformation. Even this sheng pu-erh was stored only 15 years its taste is already very smooth. In 1999, the wild tea trees...
Tento čaj pochází z Jingmai Da Zhai, pěstované v Da Ping Zhang oblasti, a je považován za nejlepší Jingmai čaje dostupný na trhu. Zakoupili jsme pár kilo této Huang Pian maoči a vzali ji do Kunming, kde část nabízíme jako volné listy a zbytek bude lisován do koláčů. Jedná se o raw puerh té nejvyšší kvality ze starších čajových lístků (Huang Pian - žluté listy, nebo Da Ye Zi). Starší listy pocházející ze stovky roků starých stromů, jde o zežloutlé, červené nebo oranžově zbarvené listy. Čajoví...
LaoManE vládne nad jesennými zbermi. V tejto horskej dedinke sa robí skutočne horký čaj a taktiež 'sladký'čaj (ako ho nazývaju dedinčania). Tento pu-erh je niečo z horkého a niečo zo sladkého, veľmi vyvážený medzi horkosťou a sladkastou chuťou. Všetko ale záleží na tom, aké silné nálevy si spravíme. Pre neznalých doporučujem menej lístkov a krátke nálevy a postupne pritvrdiť, pokiaľ by nestačilo. Čajové lístky su vyberané, veľké množstvo prvých, ochlpených lístočkov, krásne spracované zručným...
Tento koláč byl vyroben v roce 2013 z čisté jarní směs Gushu [staré stromy]. Materiál pochází z regionu Menghai, silně míchaný s Bulangem, kde byl materiál sbírán v lesních oblastech (nejedná se o staré stromy ze starých čajových zahrad). Intenzivní kuwei [hořkost] a potenciál, který nezklame milovníky brutální sílu. Slibujeme. Celková produkce tohoto čaje byl méně než 30 kilogramů. 357g koláč
Kráľ z NaKa si dláždi svoju cestu s robustnou a špecifickou chuťou hoci je to jesenný zber. Veľmi povzbudivý čaj aj napriek jeho ohromnej sile prináša do mysle kľud a meditatívný pokoj. Sladkastá a veľmi príjemná dochuť. Krásne spracované čajové lístky sa nedajú prehliadnuť, silné a tučné stonky, žilnaté lístky nasvedčujú, že toto je ozaj vysokohorský gušhu (200-500 ročné čajovníky) pu-erh.
Tento koláč je vyroben z vysoce kvalitního Gushu materiálu pocházejícího z Luo Shui Dong 落水洞 - slavná obec produkující puer v horách Yiwu. Farmáři zde převážně pochází z etnické menšiny Hanů, kteří jsou známí svou vynikající ruční zpracovatelskou technikou. Tento čaj byl vyroben brzy na jaře, nálev je jasný, zářivě žlutý, se sladkou máslovou chutí v ústech. Vzhledem k tomu, že se čaj velmi dobře pije již jako mladý puerh, Luo Shui Dong je tedy dobrým vstupním bodem pro nováčky sheng (raw)...
Tento koláč je jeden ze sady čtyř koláčů vyrobených mistrem Shi Kun Mu (Yiwu , Manzhuan, Menghai a Yibang). Koláče mají stejný obal, ale lyší se pouze pečetí, která označuje příslušný název hory. Tchajwanský mistr Shi Kun Mu je slavný čajový výrobce těch nejkvalitnějších čajů Puerh. Vybírá si materiál osobně a monitoruje výrobní proces od začátku do konce. Tento koláč je vyroben z čistého, jarní starého arbor (stomy v čajových zhradách) materiálu z hory Yibang. Horská oblast...
„Při meditaci je důležité o ničem nepřemýšlet. Pokud se objeví nějaká myšlenka, duch nebude čirý a vaše snaha o kultivaci vyjde v niveč. Kromě toho byste se měli oprostit od všech pocitů. Jakmile se objeví nějaký pocit, srdce nebude v klidu a dosažení taa není možné.“
21.06.2018 @ 09:54:35 - sypalino:
Ochutnávka po téměř dalších dvou letech, čajové lístky v suchém stavu stále pěkně voní,...
04.04.2017 @ 09:44:12 - sypalino:
Ochutnávka po 5-ti letech. Chuťově je teď takový převážně ovocný s lehkou...
30.08.2016 @ 08:53:24 - sypalino:
Po delší ochutnávka, jak se čaj vyvíjí. Suchý list si stále drží příjemné aroma, barva...
25.03.2016 @ 19:54:31 - sypalino:
Zdravím, čaj je podle mého soudu vynikající, jako sváteční pití vřele doporučuji, také...
25.03.2016 @ 11:01:46 - massilia:
Už jste někdo pil tento čaj? Celkem mne zajímá, uvažoval jsem o něm jako o takovém...
24.03.2016 @ 10:10:59 - Ondřej:
Hekai 15 mi z loňských Chawang čajů chutnal nejvíc. Loňské jaro prý bylo dobré a na...
23.03.2016 @ 18:58:57 - massilia:
Hmm, ten loňský Hekai jsem ještě nepil. To je tak dobrý, že stojí za celý tong? Obecně...
23.03.2016 @ 13:24:52 - Ondřej:
Nejprve jsem pořídil vzorek a hned poté si objednal jeden kousek. Připravoval jsem ho...
21.03.2016 @ 16:13:09 - massilia:
Zatím jsem ho vařil tak třikrát čtyřikrát. Jednou jsem při oplachu a prvních nálevech...
21.03.2016 @ 13:54:24 - massilia:
Osobně zůstávám na klasice: 4g/100 ml, vařící voda, časy...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.