2007 Jingmai Qiao Mu “0502”

3.5 stars  3.5  2 hodnocení  Přidáno 23.04.2013 uživatelem sypalino, Stav čaje: [182] A 9296x
2007 Jingmai Qiao Mu “0502”
2007 Jingmai Qiao Mu “0502” 2007 Jingmai Qiao Mu “0502” 2007 Jingmai Qiao Mu “0502”
2007 Jingmai Qiao Mu “0502” 2007 Jingmai Qiao Mu “0502” 2007 Jingmai Qiao Mu “0502”

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: mid-April 2007

Výrobce: Lancang Tea Factory

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy: , , ,

Popis:

Popis od prodejce: Use Jingmai mountain arbor (Qiao Mu) tea which picked before Grain Rain (mid-April) as raw material, this traditional stone pressed cake is one of the most attractive raw puerh in our store. When make the tea, the house can be filled with fruity fragrance. It is a very enjoyable experience. Bright yellow infusions, with honey sweet taste and light apricot aroma, rich and balanced. After 4 years dry storing in Kunming, 0502 is very good for drink now. And this tea will be continued to improve with aging.


  •   Počet zobrazení: 9296  


Tomáš
04.05.2013 14:31:12

Příjemný společník

5 stars 3.5 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Tento Pu-Erh jsem zakoupil asi před rokem a pravidelně se k němu vracím.
Jsou na něm již atrné známky zrání, není moc ostrý a je dokonale ovocně kulatý.
Ano, není to žádná

Yixing konvička 120ml
Dávám většinou 5-8g čaje (podle toho jak mám chuť a také, jak moc velký kus ulomím)
Zalévám vodou o teplotě asi 80-85°C a louhuji zhruba 30/15/10/15 ...


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne

sypalino
07.05.2013 12:41:41

2007 Jingmai Qiao Mu “0502”

5 stars 3.5 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Asi před dvěma roky jsme zakoupil dva koláče, nepodařilo se mi ho ale připravit k plné spokojenosti, čaj byl poměrně dobrý, ale bylo v něm dosti hořkosti, ovocnost jsem moc necítil. Odložil jsem ho, a čas od času se k němu vracím. Nyní po cca dvou letech se dosti zvýraznila kouřová složka, zatím je ještě docela příjemná, ale už je to na hraně ;-) Možná by pomohla příprava chladnější vodou. Zatím připravuji 7g/130 ml yixing konvička, voda 95, a cca 20/10/15/25/30/40/50/60/75


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne



Tomáš
09.05.2013 18:12:50

Máš pravdu, že tam ta kouřovost je celkem dost znatelná. Já sem si už jakžtakž vychytal přípravu, zalévám chladnější vodou a jsem spokojený. Celkově mi ten čaj přijde dost hluboký, sladký, ovocný .. má sílu. Z toho, co jsem z Jingmai ochutnal, mi přijde jako lepší průměr.

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné

sypalino
09.05.2013 20:17:56

Děkuji ta tip, určitě vyzkouším přípravu s chladnější vodou. Co se týče Jingmai, velice mě loni zaujal 2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu, jsem zvědavý, zda a jak se asi posunul za rok v puerhotéce, na druhou starnu se snažím krotit nedočkavost a nedloubat do něj a nechat ho ležet alespoň 4-5 let ;-)

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné

Tomáš
13.05.2013 21:29:44

No tak to bych asi nevydrzel ... Tenhle konkretne jsem nemel, ale nejake cestve z nabidky chawangshopu jsem mel a musim rict, ze vetsinou stoji za to. Ja byt tebou tak bych si ho uzival u ted, kdy je dobry, protoze buhvi co s nim zrani udela - za prve v susich podminkach a za druhe mi prijde, ze Jingmai to zrani moc neprospiva... Ale jak chces :)

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné

sypalino
23.08.2013 09:58:06

V rámci začajování nové konvičky na středně vyzrále shengy (materiál Yuan Kuang - old purple clay) jsem se k čaji opět vrátil. Nechtěl jsem hned napoprvé dávat do konvičky nějaký prémiový čaj, byl jsem zvědav, jak se v konvičce bude vyvíjet spíše "průměrnější" čaj. A byl jsem velice mile překvapen :-) Kouřová složka, která byla při předchozí přípravě tak patrná, se nyní projevila jen v prvním nálevu a mnohem méně výrazně, od druhého nálevu převládla ovocno - bylinná chuť s lehkou naptrpklostí, kouřovost se téměř vytratila. Dochuť byla výrazná a dosti dlouhá. Spařené lístky v konvičce voněly moc příjemně, byliny, ovoce, lehká kouřovost. Nevím, jestli se čaj od posledka tak posunul(jsou to pouze cca 3 měsíce) nebo zda sehrála tak velkou roli konvička, každopádně bylo to moc příjemné čajování. Příprava: 7,5g/150 ml oplach 10s a dále /20/10/20/25/35/45/60/90

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano +1 / Ne 0           Označit jako nevhodné

sypalino
28.08.2014 10:31:01

Ochutnávka opět po roce. Neřekl bych, že se čaj nějak výrazně posunul, je snad trochu uhlazenější, stále je přítomna lehká kouřovost, příjemná trpkost a svíravost, ale také ta ovocnost. Nálev má nyní oranžovou barvu, porovnám li ho s barvou na fotce prodejce, která je cca 3 roky stará, tedy výrazně ztmavl. Čaj popíjím dopoledne a je velmi pozbuzující. příprava: gaiwan 120 ml/cca 7g oplach 10s a dále cca /20/10/20/25/30/35/50/60

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné

sypalino
17.03.2015 10:15:52

Po několika měsících opět ochutnávka. Suchý list voní příjemně sladce, spařené lísty ihned po slití lehce hořce, ovocně a s velmi slabou stopu kouře. Po schladnutí je vůně ovocná. V nálevu už kouřovost cítit vůbec není, hořkost a svíravost nejsou příliš výrazné, je přítomná solidní ovocná chuť. Barva nálevu je oranžová, čirá, bez zakalení. Řekl bych, nyní příjemný čaj na běžné popíjení. Příprava : gaiwan 130 ml/cca 8g oplach 10s a dále cca 20/15/20/25/35/45/60

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné



Čaje - Pu-erh

2008 Yong Pin Hao Yiwu Zhen Shan Spring

2008 Yong Pin Hao Yiwu Zhen Shan Spring Raw Puerh Tea Brick 250g
4.5 stars 1 hodnocení

Čajová továrna Yong Pin Hao dodržuje tradiční postupy výroby čaje od jejího založení v...

2004 Jin Hao Feng Huang Ripe Puerh Tuo

2004 Jin Hao Feng Huang Ripe Puerh Tuo Cha 100g
5.0 stars 1 hodnocení

The best ripe tuo cha this factory has ever made. The 801 product line is well known...

2016 Chawangpu Manzhuan Gu Shu Huang Pian

2016 Chawangpu Manzhuan Gu Shu Huang Pian 200g
0.0 stars 0 hodnocení

When people pick the tea from ancient trees, usually they pick one bud and three to...

Yiwu 1999 maocha

Yiwu 1999 maocha
3.5 stars 1 hodnocení

Yiwu 1999 maocha is a well stored tea in Taiwan. Loose leaves, maocha, is not stored...

Luo Shui Dong 2012 Spring

Luo Shui Dong 2012 Spring
4.0 stars 1 hodnocení

Tento koláč je vyroben z vysoce kvalitního Gushu materiálu pocházejícího z Luo Shui...

2015 Spring Man Nuo Gu Shu Mao Cha 50g

2015 Spring Man Nuo Gu Shu Mao Cha 50g
0.0 stars 0 hodnocení

Man Nuo ancient tea gardens, at an altitude of 1266 meters. The tea trees are really...


Citace - Pu-erh


„Píchání, brnění nebo znecitlivění
Ancinet tea trees – staré čajovníky jsou všechny stromy starší 100 let. Jejich schopnost odolávat přírodním problémům - nemocem či zamoření je přirozeně vysoká. Tento druh čajovníku existuje v tomto přírodním prostředí po tisíce let. Tyto stromy jsou všechny extrémně odolné a prostředí, ve kterém rostou, bylo převážně ponecháno beze změny. Čajoví farmáři nemají žádný důvod používat agro-chemii. Pokud však takové chemikálie byly přeci užity, bude to trvat 7 až 10 let než se všechny zbytkové chemické látky vytratí, tak aby byl čaj zase pitný. “

zhi-zheng-tea-shop-logo
Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q783] [s87]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„番茶 Banča (Bancha, běžný čaj) - Základní třída japonského zeleného čaje. V japonsku běžně podávaný k jídlu, díky nízkému obsahu kofeinu je vhodný i k večernímu popíjení. Nálev bývá světle zelenožluté barvy, chuť bývá výrazná, často s tóny mořských řas.“

Zdroj Web: Japonské zelené čaje[online]. Wikipedie. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/>. [q422] [s58]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy