2007 Jingmai Qiao Mu “0502”

3.5 stars  3.5  2 hodnocení  Přidáno 23.04.2013 uživatelem sypalino, Stav čaje: [182] A 9258x
2007 Jingmai Qiao Mu “0502”
2007 Jingmai Qiao Mu “0502” 2007 Jingmai Qiao Mu “0502” 2007 Jingmai Qiao Mu “0502”
2007 Jingmai Qiao Mu “0502” 2007 Jingmai Qiao Mu “0502” 2007 Jingmai Qiao Mu “0502”

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: mid-April 2007

Výrobce: Lancang Tea Factory

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy: , , ,

Popis:

Popis od prodejce: Use Jingmai mountain arbor (Qiao Mu) tea which picked before Grain Rain (mid-April) as raw material, this traditional stone pressed cake is one of the most attractive raw puerh in our store. When make the tea, the house can be filled with fruity fragrance. It is a very enjoyable experience. Bright yellow infusions, with honey sweet taste and light apricot aroma, rich and balanced. After 4 years dry storing in Kunming, 0502 is very good for drink now. And this tea will be continued to improve with aging.


  •   Počet zobrazení: 9258  


Tomáš
04.05.2013 14:31:12

Příjemný společník

5 stars 3.5 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Tento Pu-Erh jsem zakoupil asi před rokem a pravidelně se k němu vracím.
Jsou na něm již atrné známky zrání, není moc ostrý a je dokonale ovocně kulatý.
Ano, není to žádná

Yixing konvička 120ml
Dávám většinou 5-8g čaje (podle toho jak mám chuť a také, jak moc velký kus ulomím)
Zalévám vodou o teplotě asi 80-85°C a louhuji zhruba 30/15/10/15 ...


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne

sypalino
07.05.2013 12:41:41

2007 Jingmai Qiao Mu “0502”

5 stars 3.5 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Asi před dvěma roky jsme zakoupil dva koláče, nepodařilo se mi ho ale připravit k plné spokojenosti, čaj byl poměrně dobrý, ale bylo v něm dosti hořkosti, ovocnost jsem moc necítil. Odložil jsem ho, a čas od času se k němu vracím. Nyní po cca dvou letech se dosti zvýraznila kouřová složka, zatím je ještě docela příjemná, ale už je to na hraně ;-) Možná by pomohla příprava chladnější vodou. Zatím připravuji 7g/130 ml yixing konvička, voda 95, a cca 20/10/15/25/30/40/50/60/75


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne



Tomáš
09.05.2013 18:12:50

Máš pravdu, že tam ta kouřovost je celkem dost znatelná. Já sem si už jakžtakž vychytal přípravu, zalévám chladnější vodou a jsem spokojený. Celkově mi ten čaj přijde dost hluboký, sladký, ovocný .. má sílu. Z toho, co jsem z Jingmai ochutnal, mi přijde jako lepší průměr.

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné

sypalino
09.05.2013 20:17:56

Děkuji ta tip, určitě vyzkouším přípravu s chladnější vodou. Co se týče Jingmai, velice mě loni zaujal 2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu, jsem zvědavý, zda a jak se asi posunul za rok v puerhotéce, na druhou starnu se snažím krotit nedočkavost a nedloubat do něj a nechat ho ležet alespoň 4-5 let ;-)

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné

Tomáš
13.05.2013 21:29:44

No tak to bych asi nevydrzel ... Tenhle konkretne jsem nemel, ale nejake cestve z nabidky chawangshopu jsem mel a musim rict, ze vetsinou stoji za to. Ja byt tebou tak bych si ho uzival u ted, kdy je dobry, protoze buhvi co s nim zrani udela - za prve v susich podminkach a za druhe mi prijde, ze Jingmai to zrani moc neprospiva... Ale jak chces :)

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné

sypalino
23.08.2013 09:58:06

V rámci začajování nové konvičky na středně vyzrále shengy (materiál Yuan Kuang - old purple clay) jsem se k čaji opět vrátil. Nechtěl jsem hned napoprvé dávat do konvičky nějaký prémiový čaj, byl jsem zvědav, jak se v konvičce bude vyvíjet spíše "průměrnější" čaj. A byl jsem velice mile překvapen :-) Kouřová složka, která byla při předchozí přípravě tak patrná, se nyní projevila jen v prvním nálevu a mnohem méně výrazně, od druhého nálevu převládla ovocno - bylinná chuť s lehkou naptrpklostí, kouřovost se téměř vytratila. Dochuť byla výrazná a dosti dlouhá. Spařené lístky v konvičce voněly moc příjemně, byliny, ovoce, lehká kouřovost. Nevím, jestli se čaj od posledka tak posunul(jsou to pouze cca 3 měsíce) nebo zda sehrála tak velkou roli konvička, každopádně bylo to moc příjemné čajování. Příprava: 7,5g/150 ml oplach 10s a dále /20/10/20/25/35/45/60/90

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano +1 / Ne 0           Označit jako nevhodné

sypalino
28.08.2014 10:31:01

Ochutnávka opět po roce. Neřekl bych, že se čaj nějak výrazně posunul, je snad trochu uhlazenější, stále je přítomna lehká kouřovost, příjemná trpkost a svíravost, ale také ta ovocnost. Nálev má nyní oranžovou barvu, porovnám li ho s barvou na fotce prodejce, která je cca 3 roky stará, tedy výrazně ztmavl. Čaj popíjím dopoledne a je velmi pozbuzující. příprava: gaiwan 120 ml/cca 7g oplach 10s a dále cca /20/10/20/25/30/35/50/60

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné

sypalino
17.03.2015 10:15:52

Po několika měsících opět ochutnávka. Suchý list voní příjemně sladce, spařené lísty ihned po slití lehce hořce, ovocně a s velmi slabou stopu kouře. Po schladnutí je vůně ovocná. V nálevu už kouřovost cítit vůbec není, hořkost a svíravost nejsou příliš výrazné, je přítomná solidní ovocná chuť. Barva nálevu je oranžová, čirá, bez zakalení. Řekl bych, nyní příjemný čaj na běžné popíjení. Příprava : gaiwan 130 ml/cca 8g oplach 10s a dále cca 20/15/20/25/35/45/60

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné



Čaje - Pu-erh

2013 Chawangpu "Gao Shan Liu Shui" Xiao

2013 Chawangpu "Gao Shan Liu Shui" Xiao Bing Cha 200g
4.5 stars 1 hodnocení

高山流水 [gāo shān liú shuǐ] :lofty mountains and flowing water; -- referring to the harsh...

2015 Chawangpu Bada Old Tree Xiao Bing

2015 Chawangpu Bada Old Tree Xiao Bing
4.5 stars 1 hodnocení

Od roku 2012 je pohoří BaDa naší osobním oblíbený místem. Hodně a rádi tam cestujeme,...

2012 Mangfei "Da Ye Chun" Early Spring

2012 Mangfei "Da Ye Chun" Early Spring Raw Puerh Cake 400g
4.5 stars 1 hodnocení

Tento vysoce kvalitní čaj ze starých čajovníků pochází z malého obchůdku v Yongde. Byl...

2015 Chawangpu Bada Lao Yu Xiao Bing

2015 Chawangpu Bada Lao Yu Xiao Bing
4.0 stars 1 hodnocení

Toto je třetí pokračování Lao Yu(老妪) : stará žena. Materiál pro tento...

Lao ManE 2013 jeseň

Lao ManE 2013 jeseň
5.0 stars 1 hodnocení

LaoManE vládne nad jesennými zbermi. V tejto horskej dedinke sa robí skutočne horký čaj...

2014 Autumn Di Jie Village Old Tree

2014 Autumn Di Jie Village Old Tree Maocha 50g
4.0 stars 1 hodnocení

Di Jie je jedna z mála vesnic v okolí Bingdao. Tato macho pochází z pozdní zářijové...


Citace - Pu-erh


„Doufáme, že tímto krátkým úvodem pomůžeme demystifikovat čaj puerh. Neexistují žádná tajemství, jak poznat dobrý Puerh. Svět Puerhu je složitý, ale není nevysvětlitelný.“

zhi-zheng-tea-shop-logo
Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q775] [s87]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Pití čaje Pu Er zpomaluje stárnutí
Schopnost čaje Pu Er zpomalovat stárnutí pochází převážně z taninu (kyseliny tříslové) v jeho lístcích, který je až 18 krát účinnější než vitamin E. Fenol v čaji výrazně narušuje aktivitu volných radikálů v těle člověka a katechin zpomaluje oxidaci a stárnutí. Velkolistý čajovník z Yunnanu obsahuje řádově více katechinu než ostatní čajovníky, čímž se stává ještě účinnější v boji proti stárnutí.“

Zdroj Web: Zdravotní účinky čaje Pu Er[online]. Good Tea, s.r.o., 2013. s. 5. Dostupné z WWW: <http://www.dobrycaj.cz>. [q535] [s70]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy