2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Nevěsta - Fénix

5.0 stars  5.0  1 hodnocení  Přidáno 05.10.2015 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [436] A 5336x
2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Nevěsta - Fénix
2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Nevěsta - Fénix 2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Nevěsta - Fénix 2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Nevěsta - Fénix
2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Nevěsta - Fénix

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: první jarní sklizeň (první sběr), konec února 2010

Výrobce: LongFeng.cz

Prodejce: LongFeng.cz

LongFeng.cz

Tagy: , , ,

Popis:

Nevěsta - Fénix z pohoří Bu Lang (2010 Bu Lang Jie Liang Xiao Beeng Cha)

Místo: okolí vesnice Jie Liang, cca 11 km od Lao Man E

Mao Cha: přirozeně rostoucí čajovníky staré 90 až 100 let, sklízí se dlouhý a silný tips se dvěma listy. List nesmírně atraktivního vzhledu a prvotřídní kvality, zpracovaný zcela původním tradičním postupem (sha qing provedeno ve woku na ohni, sušení na slunci).

Lisování: ručně provedené v kamenných formách, koláček o hmotnosti 100 g Charakteristika: suchý list silné, velmi komplexní a bohaté vůně s dominující složkou lučních květů, chuť nálevu je velmi silná a výrazná, nesmírně bohatá a komplexní, opět s dominujícím květovým tónem, v charakteru lehčí než u čaje předchozího. Trpký tón je vzhledem k typu čajovníku přirozeně taktéž lehčí, celkový charakter chuti ukazuje mimořádný potenciál k archivaci a zrání (k čemuž je tento čaj určen primárně, byť je možné jej zkusit i k okamžitému popíjení). V nesmírně bohaté, dynamické a ušlechtilé dochuti lze jasně rozeznat směr, kterým čaj bude vyzrávat. Oproti prvnímu čaji je tento čaj v charakteru lehčí a květovější, srovnání obou ukazuje velmi zajímavě a poučně rozdíl mezi starými a divokými čajovníky a čajovníky rostoucími přirozeně v dlouho opuštěných a nekultivovaných „zahradách“. Predikce zrání: jak již bylo řečeno, jedná se o čaj určený zejména k dlouhodobému zrání.

Poznámka: tento čaj je druhým nejlepším a nejkvalitnějším čajem, jaký jsme vám kdy v rámci Long Feng Exclusive Pchu-er Production nabídli a osobně ručím za to, že se přinejmenším plně vyrovná obdobným produkcím Hai Lang Hao či jiných prémiových značek. Drak je zde


  •   Počet zobrazení: 5336  


Ondřej
07.12.2015 12:51:45
Ondřej

Éterický Fénix

5 stars 5.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Svatební koláčky bývají malé, tak je tomu i v případě svatební edice LongFengu.cz z roku 2010. Koláčky jsou jen 100g. Fénix i Drak mají úplně stejný obal. Po rozbalení zjistíte, že v čaji zalisovaný lístek – Nei Fei je také totožný. Lisování je pevné. Dá to práci oddělit a nepolámat lístky. Barva Fénixe je hnědá – je to již 5letý čaj. Některé lístky mají až hnědo-červenou barvu. Jen občas je možné ve struktuře najít starší žlutozelený lístek (huang pian). Žluté lístky ve Draku nejsou – tak máme první rozdíl ;)

Suchý čaj voní ovocně. Při porovnání s Drakem voní více Fénix.

Spařený čaj vydává květinově-ovocnou vůni.
Chuť samotného nálevu v ústech je v podstatě nevýrazná, spíše bylinná, nasládlá s velmi jemnou svíravostí. Vše ale začne až po polknutí. Ústa jsou náhle zalita bohatou ovocnou chutí. Sladkost též stoupá až do nosu. Velmi pěkná ovocná chuť.

Energie je lehká, příjemná až éterická. Jemně prohřívá břicho, prokrví tváře a lechtá na vrcholku hlavy.

Hodně příjemný čaj k pohodovému popíjení. Cena za oba koláčky byla 997Kč v 2015.


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

2010 Yunnan Sourcing Bang Ma Wild Arbor

2010 Yunnan Sourcing Bang Ma Wild Arbor Pu-Erh
0.0 stars 0 hodnocení

Podzimní sklizeň z čajovníků věku 60-200 let rostoucích ve vesnici Bang Ma (poblíž...

Gao Shan Zhai 2012 Spring

Gao Shan Zhai 2012 Spring
0.0 stars 0 hodnocení

Popis prodejce: This is our favorite Tea Urchin pressing from the first batch of...

2015 Spring Xiao Hu Sai Old Tree Cake

2015 Spring Xiao Hu Sai Old Tree Cake 357g
0.0 stars 0 hodnocení

This cake is made by friend´s shop in small quantity just 150kg in total. First spring...

2016 Chawangpu Yibang Manguishan Xiao

2016 Chawangpu Yibang Manguishan Xiao Bing Cha 200g
0.0 stars 0 hodnocení

Last winter was unusually cold. Many people thought they would have a good harvest the...

2007 Banzhang Tuocha Certified Organic

2007 Banzhang Tuocha Certified Organic Raw 250g
4.2 stars 2 hodnocení

This tuo is composed from spring material from Menghai area (most from Bulang mountain)...

2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v

2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Ženich - Drak
5.0 stars 1 hodnocení

Ženich - Drak z pohoří Bu Lang (2010 Bu Lang Zheng Jia San Dui Xiao Beeng Cha)...


Citace - Pu-erh


„Říká se, že když se Tibeťan dva dny nemůže napít čaje, onemocní. Tibetský čaj s jačím máslem se připravuje z čaje pu-erh do něhož se vloží oříšek jačího másla. Čaj zahřeje tělo a dodá mu potřebné kalorie, aby sneslo fyzickou námahu. Zároveň, ale také pomáhá strávit maso a zbavuje organizmus kyseliny máselné, která se v něm v těchto výškách kumuluje. “

cesta_caje_a_koni_klaster_podavani_caje2
Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q403] [s34]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Kvůli velké poptávce přepravovali karavany čaj na obrovské vzdálenosti. Posílat, ale toto zboží jen tak volně ložené nešlo. A právě kvůli přepravě vyvinuli místní obyvatelé speciální metodu spočívající v lisování čaje do jakýchsi cihel různých velikostí a tvarů. Tato lisovací technika se posléze stala nedílnou součástí pěstování čaje pu-erh. “

Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q339] [s34]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy