2016 Chawangpu Yibang Manguishan Xiao Bing Cha 200g

0.0 stars  0.0  0 hodnocení  Přidáno 15.09.2016 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [485] A 3657x
2016 Chawangpu Yibang Manguishan Xiao Bing Cha 200g
2016 Chawangpu Yibang Manguishan Xiao Bing Cha 200g 2016 Chawangpu Yibang Manguishan Xiao Bing Cha 200g 2016 Chawangpu Yibang Manguishan Xiao Bing Cha 200g
2016 Chawangpu Yibang Manguishan Xiao Bing Cha 200g 2016 Chawangpu Yibang Manguishan Xiao Bing Cha 200g 2016 Chawangpu Yibang Manguishan Xiao Bing Cha 200g

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: Manguishan, Yibang, Mengla, Xishuanbanna

Datum výroby: jaro 2016

Výrobce: Cha Wang Shop Exclusive Products

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy: , ,

Popis:

Last winter was unusually cold. Many people thought they would have a good harvest the next spring.

We bought little tea at first from Manguishan. Many people fought to take the first pick spring tea, that drive up the price. We wanted to wait and ask for a better price.Then there were no more tea! The tea buds withered up because there was no rain. There has been no rain throughout the spring, until the end of April. Drought destroyed one-third of the spring tea. We are lucky to have these tea.

Middle/little leaf tea were picked from 60-70 years old no dwarfed trees from an ecological tea plantation, and all done by hand by a local farmer. Natural and delicate floral aroma, subtle bitter was quickly changed to sweet. Mellow and balanced with smooth, long-lasting taste.


  •   Počet zobrazení: 3657  






Čaje - Pu-erh

2011 "Zi Qi Dong Lai" Ripe Puerh Cake

2011 "Zi Qi Dong Lai" Ripe Puerh Cake 150g
4.5 stars 2 hodnocení

"Zi Qi Dong Lai" : The Purple Air coming from the east -- a propitious omen (from the...

Lao Banzhang 2013

Lao Banzhang 2013
5.0 stars 2 hodnocení

Lao Banzhang is the pu-erh that you will pay the most money for and the pu-erh that you...

2009 Ripe Puerh Tea Paste "Cha Gao" 25g

2009 Ripe Puerh Tea Paste "Cha Gao" 25g
0.0 stars 0 hodnocení

Almost on the verge of disappearing, Pu-erh tea paste used to be the special tribute to...

2005 Jinuo Shan You Le "Red Sun Drum"

2005 Jinuo Shan You Le "Red Sun Drum"
0.0 stars 0 hodnocení

Popis od prodejce: This is produced by the Jinuo Mountain tea factory of Xi Shuang...

2014 Autumn Mengsong Bamboo Raw Puerh Tea

2014 Autumn Mengsong Bamboo Raw Puerh Tea 500g
4.0 stars 1 hodnocení

Tento čaj pochází z podzimní sklizně 2014 z oblasti Mengsong (Menghai) a jde o blend z...

2012 Chawangpu Yiwu Zhangjiawan Gu Shu

2012 Chawangpu Yiwu Zhangjiawan Gu Shu Xiao Bing Cha 200g
0.0 stars 0 hodnocení

Our Yiwu gushu for this year comes from an old village in Mansa area - Zhang Jia Wan...


Citace - Pu-erh


„Osvědčený proces lisování čaje do 500g cihel se zachoval, i když svaly vesničanů už dávno nahradila koňská síla a elektřina. Na připravení zásilky k expedici stačí pouhé dva týdny.“

cesta_caje_a_koni_lisovani_pu_erh_caje_lisem
Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q344] [s34]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Fermentace znamená kvašení, což je proces, který v čaji ani vzdáleně neprobíhá. Ve skutečnosti se jedná o oxidaci polyfenolů - špatně označovaných jako taniny -, která vede k chemickým změnám v čajových lístcích a způsobuje jejich tmavnutí. Černý, zelený, částečně oxidovaný a tmavý čaj se liší způsobem i dobou oxidace. “

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q133] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy