Lao ManE 2013 jeseň

5.0 stars  5.0  1 hodnocení  Přidáno 15.03.2014 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [343] A 5779x
Lao ManE 2013 jeseň
Lao ManE 2013 jeseň Lao ManE 2013 jeseň Lao ManE 2013 jeseň
Lao ManE 2013 jeseň Lao ManE 2013 jeseň Lao ManE 2013 jeseň
Lao ManE 2013 jeseň Lao ManE 2013 jeseň Lao ManE 2013 jeseň
Lao ManE 2013 jeseň Lao ManE 2013 jeseň Lao ManE 2013 jeseň

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Prodejce: PU-ERH.sk

PU-ERH.sk

Tagy: , , , ,

Popis:

LaoManE vládne nad jesennými zbermi. V tejto horskej dedinke sa robí skutočne horký čaj a taktiež 'sladký'čaj (ako ho nazývaju dedinčania). Tento pu-erh je niečo z horkého a niečo zo sladkého, veľmi vyvážený medzi horkosťou a sladkastou chuťou. Všetko ale záleží na tom, aké silné nálevy si spravíme. Pre neznalých doporučujem menej lístkov a krátke nálevy a postupne pritvrdiť, pokiaľ by nestačilo. Čajové lístky su vyberané, veľké množstvo prvých, ochlpených lístočkov, krásne spracované zručným a skromným buddhistickým mníchom. Charakter čaju je ostrý, horkastý okraj s ovocným stredom a s veľmi vyváženou chuťou.


  •   Počet zobrazení: 5779  


Ondřej
02.04.2014 10:15:08
Ondřej

Lao Man E – Bulangská vesnice

5 stars 5.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Je zajímavé pozorovat, jak dokáže čaj velmi rychle uklidnit a uvolnit lidskou mysl. Měl jsem celkem „rozlítané“ ráno. Je to takový ten stav, kdy skoro nejste přítomni ve svém těle, ale spíš jste někde mimo u svých myšlenek. Pak jsem si uvařil čaj, vypil jeden šálek a okamžitě lze pozorovat uvolnění mysli, potažmo celého těla. Samozřejmě jde částečně o trénink - vyprázdnit mysli, ale čaj tomu velmi napomáhá. Zajímavé je pozorovat rychlost s jakou energie čaje nastupuje. Určitě nejde jen o působení aktivních látek jako teinu na tělo přes zažívací systém. Dle rychlosti s jakou energie nastupuje je zřejmé, že se jedna o Qi, tedy přesněji Cha Qi.

„Tělo klidné, mysl svobodná, pak můžete sledovat jemné.“

„Mysl je pánem celého těla, velitelem všech mentálních sil. Když je tichá, umožňuje proniknout do podstaty, když je rozrušená, stává se nejasnou.“ …jak píše Thomas Cleary v knize Practical Taoism

Sladká vůně lístečků. Chuť jemně nahořklá, výrazná svíravost, první šálek a už startujeme vzhůru. Tváře se zalívají pocitem horka. V ústech zůstává jemně hořký dozvuk, typický pro oblast Bulang.

U druhého šálku je to už síla, energie je cítit na čele a na vrcholku hlavy. Jsou to takové návaly energie do hlavy.

Chuť je velmi plná, hutná a snoubí se v ní sladkost s výraznou hořkostí a svíravostí. Nádhera. Úplně vidím světle zelené, šťavné lístky na stromech divokých čajovníků.

Mrkněte na nové video - Lao Man'e: A Bulang Tea Village

Výborný čaj, cena jak však vyšší 250g + 25g za €60


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

1997 CNNP Big Red Mark Raw Puerh Cake

1997 CNNP Big Red Mark Raw Puerh Cake
4.0 stars 1 hodnocení

Popis od prodejce: This cake is called "Da Hong Yin" or Big Red Mark. It's a blend...

2006 Longyu Brand Bulangshan Jin Cha Raw

2006 Longyu Brand Bulangshan Jin Cha Raw 250g
4.5 stars 1 hodnocení

Raw Jin Cha (houba) je určena zejména pro tibetský trh, používá se smíchána s mlékem,...

Bulang Shan 2013 - blind tasting set 4

Bulang Shan 2013 - blind tasting set 4
4.5 stars 1 hodnocení

bohátá a ušlachtilá bulang horkastá chuť so sladkastých aftertastom, sladkým šteklením...

2009 Ripe Puerh Tea Paste "Cha Gao" 25g

2009 Ripe Puerh Tea Paste "Cha Gao" 25g
0.0 stars 0 hodnocení

Almost on the verge of disappearing, Pu-erh tea paste used to be the special tribute to...

2006 Changtai Long Ma Rui Ming "Dragon

2006 Changtai Long Ma Rui Ming "Dragon Horse" Raw Puerh Cake 400g
4.0 stars 1 hodnocení

Tento koláč se skládá z vybraného materiálu z oblastí Lancang a Menghai. Po 5-ti...

2003 CNNP Yi Wu Arbor Ming Chien „Hundred

2003 CNNP Yi Wu Arbor Ming Chien „Hundred Mark“ Beeng Cha
5.0 stars 1 hodnocení

Zpracování: přerušení oxidace, rolování, sušení na slunci, vlhčení, lisování provedené...


Citace - Pu-erh


„Každá vesnice má svoje výrobní tajemství , které se pečlivě střeží. Právě to dodá čaji z každé sklizně jinou a originální chuť. Listy se nejprve nahřívají , aby zvláčněli. Pak se odstraní přebytek vody, aby se zvýraznila chuť. Tuto práci vykonávají společně vesnické ženy. Pak se listy drtí rolováním. Musí se vyvinout přesný tlak, aby se porušili buněčné struktury listů, a tím se zajistila lepší fermentace. “

cesta_caje_a_koni_cajova_plantaz_kroje3
Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q335] [s34]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Čaj je velice náchylný k vstřebávání nejrůznějších vůní i pachů. Proto se při jeho výrobě až úzkostlivě dbá na vyloučení všech možných nežádoucích vlivů. Lidé, kteří pracují při sběru lístků a v čajových továrnách, nesmějí používat parfémy nebo jíst silně aromatická jídla.
Této vlastnosti čaje se využívá k jeho dodatečnému upravování. Rozlišujeme tři druhy takto upravených čajů:

1. čaje aromatizované přírodními vůněmi (ovoněné) - zpracované tradiční metodou za pomoci čerstvých květů jasmínu, magnólie, pomerančovníku, lotosu, růže, ibišku, chryzantémy…
2. čaje aromatizované esencemi - ať už přírodního či chemického původu
3. čaje ochucené - částmi sušených plodů nebo kořením, například mandlemi, sušenými jablky, rozinkami, zázvorem, kokosem, skořicí, hřebíčkem…“

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q317] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy