This cake is a special Yiwu blend that we made to celebrate the birth of our son Miles, the dragon baby. When he was 5 months in the womb, he visited the mountains where this tea was made. The leaves are 80% Gua Feng Zhai, 20% secret :) Completely hand made, stone pressed & double wrapped, this cake is a gem. The story behind the wrapper design - Miles was born in the year of the dragon, at 9:43am. The time of birth is indicated by the position of the dragon's forearms. Because Miles was...
Popis prodejce: Zhang Jia Wan 张家湾 is a tea growing region on Man Sa mountain, north of Yiwu, just a few kilometres from the Laos border. In 1981, Zhang Jia Wan’s residents were relocated to Man La town, 13km away, down in the valley next to the highway. Their 300+ year old tea trees now grow isolated, high on the mountain at 1,300-1,600m elevation, making them highly prized. They are small arbor trees, having been cut down once in the 1980s to make way for corn. Luckily these hardy trees...
This tea was found in friend´s warehouse in Menghai where was stored since 2005. Clean but tropical storage change the taste very nice. Large strong leaves with fat buds. Smooth, sweet aged woody and ripe fruit taste, slightly very comfortable bitterness, fast huigan. Production date : harvest Spring 2005, pressed 2015/4 Harvest Area : Bulang mountain, Menghai Weight : 200g per cake, 5 cakes in bamboo tong (1kg)
This is a good example of CNNP "7542" production. This custom-made "7542" cake was made by an affiliated factory of Menghai TF. This tea cake is composed of wild arbor and garden tea. First three years stored in China and then bought and stored in Malaysia since 2004. Clean and very good storage! Full body, balanced, sweet, with fast huigan. Give many enjoyable infusions !
Phôngsali is a province of Laos, bordering Yiwu, Yunnan. It is located high in the mountains, approximately 450–1,800 metres above sea level. Phôngsali is well know as ancient tea caravan in the past, is also one of the important origin of yunnan puer tea in history. In recent years, with the ancient tea market continued to heat up, more and more people set their sights on the border tea that come from unknown villages in Myanmar or Laos. The ancient tea trees resources in...
"Youle qiaomu" is custom-made product from Kunming TF. The Maocha came from Youle mountain (also called Jinuoshan, Jinuo mountain). The Youle mountain (also called Jinuo mountain) is one of Six Famous Tea Mountains in Xishuangbanna. This cake is composed of early spring material from arbor tea garden (qiaomu). The maocha comes from traditional old place and has been traditionally and primitively processed by the Jinuo minority and carefully pressed into this raw puerh cake. In Former...
Tato nazrálá cihlička z Yibangu je vyrobena z jarního materiál roku 2005. Unikátní ruční práce, lisováno dřevěnými formami a kameny. V dnešní době již tuto techniku těžko najdete. Tento čaj byl uložen v teplém a středně vlhkém skladu v Xishuanbabba, barva nálevu se rychle mění, rychleji než chuť. Chuť je čistá a jde o skvělý příklad tropického yunnanského zrání. Čaj pochází z arbor čajových zahrad, velmi aromatický a silný čaj, lze jej zalévat mnohokrát.
Čajová továrna Yong Pin Hao dodržuje tradiční postupy výroby čaje od jejího založení v roce 1999. Každá várka je připravena dle tradičních postupů – pouze na slunci sušený materiál, ruční lisování kameny, baleno do bambusu, klasický design. Velmi dobrý příklad jemné a nikdy hořké chuti Yiwu! Na slunci sušený materiál pocházející z okolí vesnice Luo Shui Dong v oblasti Yiwu. Věk čajových stromů byl kole 50 let. Čistě a dobře uložený v Kunmingu. Nálev má sitě žlutou barvu...
Nevěsta - Fénix z pohoří Bu Lang (2010 Bu Lang Jie Liang Xiao Beeng Cha) Místo: okolí vesnice Jie Liang, cca 11 km od Lao Man E Mao Cha: přirozeně rostoucí čajovníky staré 90 až 100 let, sklízí se dlouhý a silný tips se dvěma listy. List nesmírně atraktivního vzhledu a prvotřídní kvality, zpracovaný zcela původním tradičním postupem (sha qing provedeno ve woku na ohni, sušení na slunci). Lisování: ručně provedené v kamenných formách, koláček o hmotnosti...
Ženich - Drak z pohoří Bu Lang (2010 Bu Lang Zheng Jia San Dui Xiao Beeng Cha) Místo: vesnice Zheng Jia San Dui, pouhých 15 km od Lao Ban Zhan (téměř veškerý místní Mao Cha je obchodován v Lao Ban Zhan jako Mao Cha pocházející přímo z Lao Ban Zhan, od kterého je podstatě nerozeznatelný) Mao Cha: divoce rostoucí čajovníky staré až 250 let, sklízí se dlouhý a silný tips se dvěma listy. List nesmírně atraktivního vzhledu a nejvyšší možné kvality, zpracovaný zcela původním...
Tento malý koláček pochází z pohraniční oblasti Myanmaru, z oblasti Kokang (果敢; pinyin: Guǒgǎn), vzdálené okolo 20km od Číny. Okres Kokang byl dlouhodobě součástí Číny a je znám pro své staré čajové zahrady. Dnes je čaj z těchto zahrad prodáván na čínský trh jako ostatně mnoho dalších čajů z pohraničí. Čaj byl uložen od roku 2006 v Kokang, letos (2015) byl čaj prodán obchodníkovi do Kunmingu. Koláček vás překvapí kvalitou a chutí. Pěkné květinové aroma, plný a hutný, květinově...
Popis prodejce: 2015 Pin Raw Puer Tea 200g z White2tea. Pin je blendem vysoce kvalitního materiálu z 3 let (2013, 2014 a 2015) s charakterem oblasti Lincang. Čaj má sladkou chuť a silnou vůni. Struktura nálevu je uhlazenější v porovnání s jinými produkty 2015 vzhledem ke složení tohoto čaje, který je směsí. Čaj byl před lisováním uložen v Menghai. Skvělý čaj k okamžitému pití nebo k několikaletému uložení.
Tento koláč se skládá z vybraného materiálu z oblastí Lancang a Menghai. Po 5-ti letech suchého zrání, koláč stále chutná trochu hořce. Přibližně půlku byl koláč uložen v Kunmingu, později přesunut to Guangzhou. Koláč příjemně překvapil svým vývojem a zráním! Changtai licoval stejný blen dvakrát v roce 2006. Obal má stejný designou pro obě várky – „Drak a kůň“, ale v jiné barvě. První várka má hnědou barvu a druhá, kterou prodáváme, je červená. Medově zlatý a průzračný nálev. Plný...
Tato 200g tuo [čaj ve tvaru hnízda] z Xiaguan Tea Factory byla uložena v suchém Guangzhou. Jedná se o ekonomický čaj, který je vhodný pro každodenní pití. Stále lehce ostřejší v prvním nálevu, pouze s jemnými zbytky kouřovosti a tvrdých dřevitých chutí, klasický produkt Xiaguanu.
Klasická "Jia Ji" receptura! Tato tuocha byla lisována v roce 2005 a obsahuje 1 až 2-letý raw materiál. Xiaguan TF vyrábí Jiaji Tuochu od roku 1951. Dříve používaná značka "CNNP" byla v roce 1991 nahrazena značkou „jeřába s borovicí“. Tuocha v papírové krabičce je vyšší kavality v porovnání s tuo v papírových pytlících. Nálev má oranžovou barvu, chuť je vyzrálá, povzbudivá a výrazně medová v ústech, huigan je rychlý. Xiaguan Jiaji je velmi vhodná pro...
„番茶 Banča (Bancha, běžný čaj) - Základní třída japonského zeleného čaje. V japonsku běžně podávaný k jídlu, díky nízkému obsahu kofeinu je vhodný i k večernímu popíjení. Nálev bývá světle zelenožluté barvy, chuť bývá výrazná, často s tóny mořských řas.“
21.06.2018 @ 09:54:35 - sypalino:
Ochutnávka po téměř dalších dvou letech, čajové lístky v suchém stavu stále pěkně voní,...
04.04.2017 @ 09:44:12 - sypalino:
Ochutnávka po 5-ti letech. Chuťově je teď takový převážně ovocný s lehkou...
30.08.2016 @ 08:53:24 - sypalino:
Po delší ochutnávka, jak se čaj vyvíjí. Suchý list si stále drží příjemné aroma, barva...
25.03.2016 @ 19:54:31 - sypalino:
Zdravím, čaj je podle mého soudu vynikající, jako sváteční pití vřele doporučuji, také...
25.03.2016 @ 11:01:46 - massilia:
Už jste někdo pil tento čaj? Celkem mne zajímá, uvažoval jsem o něm jako o takovém...
24.03.2016 @ 10:10:59 - Ondřej:
Hekai 15 mi z loňských Chawang čajů chutnal nejvíc. Loňské jaro prý bylo dobré a na...
23.03.2016 @ 18:58:57 - massilia:
Hmm, ten loňský Hekai jsem ještě nepil. To je tak dobrý, že stojí za celý tong? Obecně...
23.03.2016 @ 13:24:52 - Ondřej:
Nejprve jsem pořídil vzorek a hned poté si objednal jeden kousek. Připravoval jsem ho...
21.03.2016 @ 16:13:09 - massilia:
Zatím jsem ho vařil tak třikrát čtyřikrát. Jednou jsem při oplachu a prvních nálevech...
21.03.2016 @ 13:54:24 - massilia:
Osobně zůstávám na klasice: 4g/100 ml, vařící voda, časy...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.