Tato prémiová tuo obsahuje blend 1 až 3 roky starého výběrového materiálu. Jde o velmi kvalitní blend určený k dlouhodobému zrání! Silný, dobrá hořkost, květinová chuť s rychlým huiganem. Exportní bio kvalita!
Korejský zelený čaj sklízený na jaře roku 2014 v okrese Hadong, pohori Jiri. Čaj je pěstován jako organický na jedné z nejlepších malých čajových společností v této oblasti. Vše je kompletně ručně zpracováno. Čajové lístky byly zabaleny přímo na čajové farmě, takže je zajištěna čerstvost. Čaj dává několik chutných nálevů, dokonce i pro 5-6 vaří. Šetrný způsob jeho výroby zachovává svěžest i po více než jednom roce. SeJak "grade" se vztahuje k jedné z prvních sklizní, která...
Jinggu area, it's famous for one of varietal tea trees – Da Bai Hao – “Big White tomentum”. The tea leaves and buds with dense white tomentum are larger than other tea variety. Its delicate aroma is sweet and appealing, its taste is thick mellow and unforgettable. This is one of highest Yunnan black tea production - first harvest, hand picked and highly selective process. Pleasant taste of Yunnan Hong Cha (black teas). The dry material - hairy aromatic long buds. Rich flavorful...
Huoshan Huangya je špičkový, ručne zberaný a spracovaný žltý čaj, ktorý pochádza z regiónu Huo Shan, provincia Anhui, Čína. Kultivácia tohto čaju má bohatú tradíciu, ktorá sa datuje do obdobia dynastie Tang (618-907 n. l.). Tento čaj je bohatý na antioxidanty, má nízky obsah kofeínu a na organizmus pôsobí veľmi osviežujúco. Jeho názov, ktorý v preklade znamená žltý čaj z Huo Shan, odkazuje na špecifickú farbu čajových lístkov a nálevu, a zároveň aj na lokalitu, v ktorej bol vyprodukovaný....
„Čajový keř u nás poprvé popsal český botanik a biolog Jan Svatopluk Presl v roce 1864 ve svém díle „Všeobecný rostlinopis, čili popsání rostlin ve všelikém ohledu i škodlivých“. Autor popisuje celkem 25 druhů čajovníků, jejichž lístky jsou „osvěživé nebo obecně prospěšné“.“
21.06.2018 @ 09:54:35 - sypalino:
Ochutnávka po téměř dalších dvou letech, čajové lístky v suchém stavu stále pěkně voní,...
04.04.2017 @ 09:44:12 - sypalino:
Ochutnávka po 5-ti letech. Chuťově je teď takový převážně ovocný s lehkou...
30.08.2016 @ 08:53:24 - sypalino:
Po delší ochutnávka, jak se čaj vyvíjí. Suchý list si stále drží příjemné aroma, barva...
25.03.2016 @ 19:54:31 - sypalino:
Zdravím, čaj je podle mého soudu vynikající, jako sváteční pití vřele doporučuji, také...
25.03.2016 @ 11:01:46 - massilia:
Už jste někdo pil tento čaj? Celkem mne zajímá, uvažoval jsem o něm jako o takovém...
24.03.2016 @ 10:10:59 - Ondřej:
Hekai 15 mi z loňských Chawang čajů chutnal nejvíc. Loňské jaro prý bylo dobré a na...
23.03.2016 @ 18:58:57 - massilia:
Hmm, ten loňský Hekai jsem ještě nepil. To je tak dobrý, že stojí za celý tong? Obecně...
23.03.2016 @ 13:24:52 - Ondřej:
Nejprve jsem pořídil vzorek a hned poté si objednal jeden kousek. Připravoval jsem ho...
21.03.2016 @ 16:13:09 - massilia:
Zatím jsem ho vařil tak třikrát čtyřikrát. Jednou jsem při oplachu a prvních nálevech...
21.03.2016 @ 13:54:24 - massilia:
Osobně zůstávám na klasice: 4g/100 ml, vařící voda, časy...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.