Raw Jin Cha (houba) je určena zejména pro tibetský trh, používá se smíchána s mlékem, to je velmi užitečné pro trávení. Tato...
Raw Jin Cha (houba) je určena zejména pro tibetský trh, používá se smíchána s mlékem, to je velmi užitečné pro trávení. Tato...
Výslovnost: Pu-lang Šan Banpen Čaj Šeng Ping ČchaPu'erový koláček o klasické hmotnosti 357 g z vesnice Banpen jíž najdeme...
Tento malý koláček červeného čaje je vyroben z jarní sklizně 2012 z vysokohorské oblasti Simao. Koláček byl pečlivě lisován v...
Jedná se o klasický a starý styl koláčku z Nannuoshan Tea Factory, která byla přejmenována na Menghai Banzhang Tea Factory od...
Popis prodejce: Zhang Jia Wan 张家湾 is a tea growing region on Man Sa mountain, north of Yiwu, just a few kilometres from the...
Tato nazrálá cihlička z Yibangu je vyrobena z jarního materiál roku 2005. Unikátní ruční práce, lisováno dřevěnými formami a...
Čajová továrna Yong Pin Hao dodržuje tradiční postupy výroby čaje od jejího založení v roce 1999. Každá várka je připravena dle...
Nevěsta - Fénix z pohoří Bu Lang (2010 Bu Lang Jie Liang Xiao Beeng Cha) Místo: okolí vesnice Jie Liang, cca...
Ženich - Drak z pohoří Bu Lang (2010 Bu Lang Zheng Jia San Dui Xiao Beeng Cha) Místo: vesnice Zheng Jia San Dui,...
Tento malý koláček pochází z pohraniční oblasti Myanmaru, z oblasti Kokang (果敢; pinyin: Guǒgǎn), vzdálené okolo 20km od Číny....
„Hořkost
Širokolistý druh čajovníku (Sinensis Assamica) je vysoce bohatý na přírodní složky; polyfenoly, kofein, thein, atd. Zvláštností širokolistého čajovník je jeho hořká chuť, ale je důležité, aby se rychle přeměnila a nezůstávala dlouho v čaji. Toto je známka dobré kvality čaje Puerh. Pozn. V Yunnanu lze též nalézt pod-druh čajovníku – druh ku cha, který má jiné vlastnosti a nepřeměňuje hořkost stejně jako širokolistý druh.“
Citace tagy: Pu-erh, Ochutnáváme čaj
Korejský zelený čaj sklízený na jaře roku 2014 v okrese Hadong, pohori Jiri. Čaj je pěstován jako organický na jedné z...
Korejský zelený čaj sklízený na jaře roku 2014 v okrese Hadong, pohori Jiri. Čaj je pěstován jako organický na jedné z...
Korejský zelený čaj sklízený na jaře roku 2014 v okrese Hadong, pohori Jiri. Čaj je pěstován jako organický na jedné z...
Výborná sencha ze stenojmenného kultivaru, který byl vyšlechtěn speciálně pro vyšší horské oblasti prefektury...
Známý vysokohorský čaj vysoké kvality z Huilong Zhai, vesnice Dachang, okresu Lianghe , prefektůry Dehong ....
Jaro přišlo tento rok do Yunnanu brzy. A také čaje z pravidelné jarní sklizně se letos sklízeli trochu dříve. Tento kvalitní...
„Zelený čaj (japonsky: 緑茶 Rjokuča) je v Japonsku všudypřítomný, bývá nazýván „Japonský čaj“ (japonsky: 日本茶 Nihonča) nebo dokonce jen „čaj“ (japonsky: お茶 Oča) a je téměř jediný druh čaje zde pěstovaný.“
Citace tagy: Japonsko, Zelený čaj
Velice zajímavý a kvalitní lisovaný čaj z málo známé oblasti Čang-pching. Tento oolong byl ručně sklizený v zahradě u vesnice...
Suchý list - vzhled: středně dlouhé lístky, lehce pokroucené a twistované, velmi tmavě zelené s nádechem do tmavě hnědé barvy....
Ledový Anglán je druh čaje, který se připravuje za studena. Prodává se v sáčkovém balení a má tři druhy: černý, černý s...
Tento vynikající červený čaj z Matai v Yunnanu (okres Lincang) byl sklizen a zpracován výhradně ručně za použití lístků z volně...
Tento příjemný červený čaj pochází z první sklizně z oblasti Jingmai v Lancangu. Perfektní zpracování, kvalitní čajovníky staré...
This tea come from Mengsong area and single mountain and autumn late September harvest. Nowadays the old tree or gushu red tea...
„Konfucius byl moralista a byl přesvědčen, že kultivací charakteru lze dosáhnout nejvyšších schopností a nejvyššího vědění. Zeptal se tedy: Co učíš o morálce? Co bys mi řekl o pěstování dobrého charakteru?
Lao-c’ se hlasitě rozesmál a řekl: Jen pokud jsi nemorální, zrodí se v tobě otázky spojené s morálkou. A jen postrádáš-li charakter, začneš o něm přemítat. Charakterní člověk si vůbec neuvědomuje, že existuje něco jako charakter. Morální člověk neví, co znamená slovo morálka. Nebuď pošetilí! Nic nekultivuj. Buď prostě přirozený.“
Citace tagy: Tao
Ledový Anglán je druh čaje, který se připravuje za studena. Prodává se v sáčkovém...
Popis prodejce: 2016 was very special because cold winter and spring drought destroyed...
Lao Yu (老妪) : old woman Material for this cake came from a small Bulang...
2008 Yi Wu Gu Shu, jaro, směs z různých oblastí. Do roku 2015 zrál na Taiwanu.
This Xiaguan tuo shape raw puerh tea is made for Fei Tai (For Taiwan)" means this...
The raw materials of this cake came from Jingdong, Myanmar, just west of the...
Last winter was unusually cold. Many people thought they would have a good harvest the...
When people pick the tea from ancient trees, usually they pick one bud and three to...
Established in the Qing Dynasty and passed down for thirteen generations, Quanjihao...
Almost on the verge of disappearing, Pu-erh tea paste used to be the special tribute to...
He he is the last cake from Chawangpu 2013 spring production we offer now. He He is another Chinese name for two famous Chinese poets and Tao - Chan legendary figures. Han shan (寒山) and Shide (拾得). Hanshan and his sidekick Shide are honored as emanations of the boddhisatva Manjusri and Samantabhadra. They were very famous in China but now they are well know only in Chinese New year and wedding motives like He He. He-He er xian (Chinese: 和合二仙; pinyin: Hé-Hé èr xiān, i.e. "Two...
„Doufáme, že tímto krátkým úvodem pomůžeme demystifikovat čaj puerh. Neexistují žádná tajemství, jak poznat dobrý Puerh. Svět Puerhu je složitý, ale není nevysvětlitelný.“
Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.
24.02.2016 Čaj - 2006 Myanmar Kokang
19.11.2015 Mapa čajových hor
13.11.2015 Čaj 2014 Xiaguan Tuo na hubnutí
11.11.2015 Čaj 2015 ChawangPu Mengsong
02.11.2015 Čaj 2015 ChawangPu Menghai
30.10.2015 Čaj 2015 ChawangPu Hekai Gu Shu
29.10.2015 Čaj 2015 ChawangPu Bada
29.10.2015 Čaj 2013 ChawangPu Bada
21.10.2015 Čaj Lao Yu 2015
21.10.2015 Kolekce 2015 ChawangPu
21.06.2018 @ 09:54:35 - sypalino:
Ochutnávka po téměř dalších dvou letech, čajové lístky v suchém stavu stále pěkně voní,...
04.04.2017 @ 09:44:12 - sypalino:
Ochutnávka po 5-ti letech. Chuťově je teď takový převážně ovocný s lehkou...
30.08.2016 @ 08:53:24 - sypalino:
Po delší ochutnávka, jak se čaj vyvíjí. Suchý list si stále drží příjemné aroma, barva...
25.03.2016 @ 19:54:31 - sypalino:
Zdravím, čaj je podle mého soudu vynikající, jako sváteční pití vřele doporučuji, také...
25.03.2016 @ 11:01:46 - massilia:
Už jste někdo pil tento čaj? Celkem mne zajímá, uvažoval jsem o něm jako o takovém...
24.03.2016 @ 10:10:59 - Ondřej:
Hekai 15 mi z loňských Chawang čajů chutnal nejvíc. Loňské jaro prý bylo dobré a na...
23.03.2016 @ 18:58:57 - massilia:
Hmm, ten loňský Hekai jsem ještě nepil. To je tak dobrý, že stojí za celý tong? Obecně...
23.03.2016 @ 13:24:52 - Ondřej:
Nejprve jsem pořídil vzorek a hned poté si objednal jeden kousek. Připravoval jsem ho...
21.03.2016 @ 16:13:09 - massilia:
Zatím jsem ho vařil tak třikrát čtyřikrát. Jednou jsem při oplachu a prvních nálevech...
21.03.2016 @ 13:54:24 - massilia:
Osobně zůstávám na klasice: 4g/100 ml, vařící voda, časy...
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.
Tento malý koláček červeného čaje je vyroben z jarní sklizně 2012 z vysokohorské oblasti Simao. Koláček byl...
Ledový Anglán je druh čaje, který se připravuje za studena. Prodává se v sáčkovém balení a má tři druhy:...
Nádherně zpracovaný celolistový čaj z kultivaru Pb312. Velmi ojedinělá záležitost z této zahrady, které se...
„Konfucius byl moralista a byl přesvědčen, že kultivací charakteru lze dosáhnout nejvyšších schopností a nejvyššího vědění. Zeptal se tedy: Co učíš o morálce? Co bys mi řekl o pěstování dobrého charakteru?
Lao-c’ se hlasitě rozesmál a řekl: Jen pokud jsi nemorální, zrodí se v tobě otázky spojené s morálkou. A jen postrádáš-li charakter, začneš o něm přemítat. Charakterní člověk si vůbec neuvědomuje, že existuje něco jako charakter. Morální člověk neví, co znamená slovo morálka. Nebuď pošetilí! Nic nekultivuj. Buď prostě přirozený.“