Nevěsta - Fénix z pohoří Bu Lang (2010 Bu Lang Jie Liang Xiao Beeng Cha) Místo: okolí vesnice Jie Liang, cca...
Nevěsta - Fénix z pohoří Bu Lang (2010 Bu Lang Jie Liang Xiao Beeng Cha) Místo: okolí vesnice Jie Liang, cca...
Yiwu Hai Wan wild tea - special grade (pu-erh.sk favorite) Year: 1999 Weight: 357g Stored Location: Low...
Tato tuo je vyrobena z divokého arbor na slunci sušeného materiálu z hory Youle, také nazývána jako Jinuoshan. Youle je jednou...
Výborný čaj z jediné zahrady v Sikkimu, rozprostírající se v okolí vesnice Temi, v malebné krajině tohoto mýty opředeného...
Popis prodejce: Zhang Jia Wan 张家湾 is a tea growing region on Man Sa mountain, north of Yiwu, just a few kilometres from the...
Tato nazrálá cihlička z Yibangu je vyrobena z jarního materiál roku 2005. Unikátní ruční práce, lisováno dřevěnými formami a...
Čajová továrna Yong Pin Hao dodržuje tradiční postupy výroby čaje od jejího založení v roce 1999. Každá várka je připravena dle...
Nevěsta - Fénix z pohoří Bu Lang (2010 Bu Lang Jie Liang Xiao Beeng Cha) Místo: okolí vesnice Jie Liang, cca...
Ženich - Drak z pohoří Bu Lang (2010 Bu Lang Zheng Jia San Dui Xiao Beeng Cha) Místo: vesnice Zheng Jia San Dui,...
Tento malý koláček pochází z pohraniční oblasti Myanmaru, z oblasti Kokang (果敢; pinyin: Guǒgǎn), vzdálené okolo 20km od Číny....
„Proces výroby tohoto vysoce kvalitního nápoje pokračuje i po té co byl naložen na koně. Během dlouhé cesty si slisované čajové cihly zachovávali relativně stálou teplotu. Nastalo období přirozeného a plynulého kvašení. Čaj pu-erh je jako víno – čím déle ho máte, tím je lepší. “
Citace tagy: Pu-erh, Výroba čaje
Korejský zelený čaj sklízený na jaře roku 2014 v okrese Hadong, pohori Jiri. Čaj je pěstován jako organický na jedné z...
Korejský zelený čaj sklízený na jaře roku 2014 v okrese Hadong, pohori Jiri. Čaj je pěstován jako organický na jedné z...
Korejský zelený čaj sklízený na jaře roku 2014 v okrese Hadong, pohori Jiri. Čaj je pěstován jako organický na jedné z...
Výborná sencha ze stenojmenného kultivaru, který byl vyšlechtěn speciálně pro vyšší horské oblasti prefektury...
Známý vysokohorský čaj vysoké kvality z Huilong Zhai, vesnice Dachang, okresu Lianghe , prefektůry Dehong ....
Jaro přišlo tento rok do Yunnanu brzy. A také čaje z pravidelné jarní sklizně se letos sklízeli trochu dříve. Tento kvalitní...
„Kissa Yojoki, neboli Kniha čaje, sepsaná zenovým mnichem jménem Eisai v roce 1191, popisuje pozitivní účinky pití zeleného čaje na pět životně důležitých orgánů, obzvláště pak na srdce. Kniha se zaobírá léčebnými účinky čaje, včetně léčby kocoviny, jeho role jako stimulantu, léčení oparů a uhrů, tišení žízně, nápravy poruch trávení, léčení onemocnění nervového systému „beriberi“, prevenci únavy a podporu funkcí močové soustavy a mozkové činnosti.“
Citace tagy: Zelený čaj, Zdraví
Velice zajímavý a kvalitní lisovaný čaj z málo známé oblasti Čang-pching. Tento oolong byl ručně sklizený v zahradě u vesnice...
Suchý list - vzhled: středně dlouhé lístky, lehce pokroucené a twistované, velmi tmavě zelené s nádechem do tmavě hnědé barvy....
Ledový Anglán je druh čaje, který se připravuje za studena. Prodává se v sáčkovém balení a má tři druhy: černý, černý s...
Tento vynikající červený čaj z Matai v Yunnanu (okres Lincang) byl sklizen a zpracován výhradně ručně za použití lístků z volně...
Tento příjemný červený čaj pochází z první sklizně z oblasti Jingmai v Lancangu. Perfektní zpracování, kvalitní čajovníky staré...
This tea come from Mengsong area and single mountain and autumn late September harvest. Nowadays the old tree or gushu red tea...
„Navštívili jsme tibetský dům. Od čínských domů se nápadně liší. Vnitřní výzdoba je do detailů propracovaná. Podle tradice připravují ženy čaj ve velkých bambusových tubusech. Čaj se rozdrtí na prášek, což si může vyžádat až 3 hodiny práce. “
Citace tagy: Příprava čaje, Pu-erh
Ledový Anglán je druh čaje, který se připravuje za studena. Prodává se v sáčkovém...
Popis prodejce: 2016 was very special because cold winter and spring drought destroyed...
Lao Yu (老妪) : old woman Material for this cake came from a small Bulang...
2008 Yi Wu Gu Shu, jaro, směs z různých oblastí. Do roku 2015 zrál na Taiwanu.
This Xiaguan tuo shape raw puerh tea is made for Fei Tai (For Taiwan)" means this...
The raw materials of this cake came from Jingdong, Myanmar, just west of the...
Last winter was unusually cold. Many people thought they would have a good harvest the...
When people pick the tea from ancient trees, usually they pick one bud and three to...
Established in the Qing Dynasty and passed down for thirteen generations, Quanjihao...
Almost on the verge of disappearing, Pu-erh tea paste used to be the special tribute to...
Suchý list - vzhled: středně dlouhé lístky, lehce pokroucené a twistované, velmi tmavě zelené s nádechem do tmavě hnědé barvy. Suchý list - vůně: tóny ohně, kvalitní kávy, vyschlého tvrdého starého dřeva, těžší ovocný tón (tmavé kandované ovoce) Spařený list - vůně: výrazně ovocná, ovocný tón je spíše svěží, evokující čerstvé zralé zahradní ovoce (cítím tón rybízové marmelády), kořeněný tón (hřebíček), decentní tón ohně Nálev: temný až balzamický tón vzácných dřev, ohně a kakaa se po...
„Nezřetelná vůně je ze své povahy skrytá a lze ji odhalit pouze přivoněním k prázdnému kalíšku, ze kterého byl právě vyprázdněn čaj. Jinak lze samozřejmě také přivonět ke spařeným lístkům.“
Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.
24.02.2016 Čaj - 2006 Myanmar Kokang
19.11.2015 Mapa čajových hor
13.11.2015 Čaj 2014 Xiaguan Tuo na hubnutí
11.11.2015 Čaj 2015 ChawangPu Mengsong
02.11.2015 Čaj 2015 ChawangPu Menghai
30.10.2015 Čaj 2015 ChawangPu Hekai Gu Shu
29.10.2015 Čaj 2015 ChawangPu Bada
29.10.2015 Čaj 2013 ChawangPu Bada
21.10.2015 Čaj Lao Yu 2015
21.10.2015 Kolekce 2015 ChawangPu
21.06.2018 @ 09:54:35 - sypalino:
Ochutnávka po téměř dalších dvou letech, čajové lístky v suchém stavu stále pěkně voní,...
04.04.2017 @ 09:44:12 - sypalino:
Ochutnávka po 5-ti letech. Chuťově je teď takový převážně ovocný s lehkou...
30.08.2016 @ 08:53:24 - sypalino:
Po delší ochutnávka, jak se čaj vyvíjí. Suchý list si stále drží příjemné aroma, barva...
25.03.2016 @ 19:54:31 - sypalino:
Zdravím, čaj je podle mého soudu vynikající, jako sváteční pití vřele doporučuji, také...
25.03.2016 @ 11:01:46 - massilia:
Už jste někdo pil tento čaj? Celkem mne zajímá, uvažoval jsem o něm jako o takovém...
24.03.2016 @ 10:10:59 - Ondřej:
Hekai 15 mi z loňských Chawang čajů chutnal nejvíc. Loňské jaro prý bylo dobré a na...
23.03.2016 @ 18:58:57 - massilia:
Hmm, ten loňský Hekai jsem ještě nepil. To je tak dobrý, že stojí za celý tong? Obecně...
23.03.2016 @ 13:24:52 - Ondřej:
Nejprve jsem pořídil vzorek a hned poté si objednal jeden kousek. Připravoval jsem ho...
21.03.2016 @ 16:13:09 - massilia:
Zatím jsem ho vařil tak třikrát čtyřikrát. Jednou jsem při oplachu a prvních nálevech...
21.03.2016 @ 13:54:24 - massilia:
Osobně zůstávám na klasice: 4g/100 ml, vařící voda, časy...
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.
Název koláčku (razítko na obalu) : Qi Zi Yuan Tento koláček pochází z přírodích čajových...
Mengsong is one of the oldest ancient tea area in Menghai. Baotang old village is located next to the...
Velmi hezky zpracovaný a kompletně ručně vyrobený čaj z pohoří Bada za použití tradičních postupů (pražení...
„Navštívili jsme tibetský dům. Od čínských domů se nápadně liší. Vnitřní výzdoba je do detailů propracovaná. Podle tradice připravují ženy čaj ve velkých bambusových tubusech. Čaj se rozdrtí na prášek, což si může vyžádat až 3 hodiny práce. “